Bacteria helycobacter pylori

11-03-2022
Janaoda
Nu este medic/terapeut
Janaoda
Bună seara am și eu o întrebare, am un băiat de 7 ani diagnosticat cu helycobacter pylori depistata prin endoscopie digestiva superioara. Nelămurirea mea este ca se poate transmitere și la frați. Ce e de făcut? Mulțumesc!
2 comentarii
0
23-03-2022, ora 22:22
Valentina
Nu este medic/terapeut
Valentina
Buna ziua,

Din propria experienta cu inamicu H pylori va pot spune ca igiena este cea mai importanta. Spalat pe maine inainte si dupa toaleta, spalat pe maini inainte si dupa masa important sa fie cu apa si sapun si sa se spele corect pe manute. Cand cumparati legume sau fructe pe care uneori nu ne mai obosim sa le spalam ar fi bine sa le spalati inainte sa ia contact cu orice suprafata, asta ca metoda de preventie. Helicobacterului ii place mediul acid, as recomanda ca o perioada mesele sa fie cat mai putin acide, sa nu se combine carne cu cartofi, si sa se bea ceaiuri daca este toata lumea de acord. Toaleta/baia sa fie dezinfectata odata la ceva timp fie simplu cu un spray dezinfectant fie clor diluat, cum va este la indemana. Sper ca v am ajutat, sanatate multa va doresc!
0
26-04-2022, ora 21:30
cavit
Nu este medic/terapeut
cavit
Helicobacter pylori contamineaza foarte multa mancare industriala, din acest motiv e greu de evitat.
Toate emulsiile preparate la temperaturi scazute in instalatii cu multa tubulara pot fi contaminate cu H. pylori in frunte cu ciocolata si cremele de ciocolata, dar poate exista si in maioneza, sosuri, smantana, iaurt.

Contamineaza destul de frecvent pestele deorece spatiile de depozitare nu sunt dezinfectate inte sarje.

E intalnit in unitatile de alimentatie publica, presonal n-am gasit o carciuma fara helicobacter, dar nu pe tacamuri si vesela ci mai ale pe peste si carne, deorece spatiile de depozitare nu se dezinfecteaza intre sarje.

Poate exista si pe produsele de panificatie, mai ales cele pastrate timp mai lung in mediu umed(are timp sa creasca).
o persoana infectata poate contamina alimentele care le manipuleaza, se poate transmite si prin utilizarea in comun a canilor(fara a fi spalate intre utilizatori).

Prin maini murdare se transmite mai greu, la un simplu contact uscat al mainii cu un aliment sau suprafata contaminata se transfera forte putine UFC, riscul de a dobandi o infectie astfel e mic, daca contactul mainii cu mediul contaminat e umed se transfera mult mai multe UFC infectarea devine foarte probabila.

Relatia cu acesta bacterie este incalcita, unii nu fac infectia, unii sunt purtatori fara semne de boala, la multi boala se manifesta dupa varsta de 40 ani chiar daca au avut contact cu bacteria si inainte.
In ultima vreme au fost importate tulpini agresive din Asia care au inrautatit problema, statistic cancere digestive asociate infectiei cu H.pylori sunt de doua ori mai frecvente in Japonia ca in Europa, dar studiile nu sunt chiar de azi, au ceva ani vechime.

Antibioticele ajuta putin in problema asta deorece reinfectarea se poate face rapid prin alimenete contaminate.

Ultimul meu protocol Rife pentru helicobacter 1059-1049 khz coborator in pasi de 1 khz cate 5 min, sau continuu timp total 50 min, forma de energie folosita lumina rosie 650nm led or 638nm laser, modulata cu frecventa respectiva factor umplere 50% fronturi 10ns ori mai putin (merge de la 50ns in jos), intensitate> o.1w/cm patrat in cazul acestei bacterii devine eficient de la 10mw/cm patrat in locul unde e colonia, prcatic se ilumineaza pielea de pe abdomen, H. pylori infecteaza intreg tubul digestiv nu doar stomacul.
In cazul in care sursa de lumina nu are puterea necesara pentru a depasi intensitatile specificate pe intreaga suprafata a abdomenului, se poate rula de mai multe ori si se muta sursa de lumina.

Mai mult de 1w/cm patrat la contactul cu pielea nu e recomndat, poate produce arsura superficiala.

Cu alte forme de energie n-am experienta,

Rezultat: test antigen intial pozitiv, negativare in 2 zile dupa2-3 cure in procent de 90%, oprirea durerii imediat dupa procedura.

Cu timpul relatia intre organismul omului si acesta bacterie se poate modifica, sunt anumite suplimente care pot schimba lucrurile, in cazul meu un simplu supliment cu colagen a facut mai mult decat toate antibioticele din lumea asta, la unii, mierea de manuca, faina de roscove, pilorix, sau altele dedicate dau rezultate bune, n-a fost cazul meu, la mine n-au mers.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici