Balonare permanenta-duodenita

29-12-2011
peace
Nu este medic/terapeut
peace
Am fost diagnosticat cu colon iritabil si duodenita, pentru ultima afectiune astept rezultatul unei biopsii de jejun dar problema mea este balonarea permanenta.Mi-am schimbat regimul alimentar radical, dar ma balonez de la orice.Nu mai pot face nici cel mai mic efort ca ma balonez. Daca ma plimb 10 minute in parc sunt balonat si am inceput sa iau 6-7 espumisan easy pe zi si 3-4 carbune medicinal.Ma simt din ce in ce mai rau. Balonarea este urmata de stare de moleseala, lipsa de putere in maini si picioare, ameteli si greata.De cateva zile stau numai in pat, intrucat nu am putere sa ma ridic.Va rog sa ma ajutati cu un sfat!Cum pot scapa de balonare si starea de oboseala cronica? Tratament pe care il iau acum este alcatuit din urmatoarele medicamente: Anghirol, Ibutin, Pantexel si Motilium.Doresc sa mentionez ca acum 1 luna de zile am urmat un tratament cu antibiotice ( 2 gr de antibiotic pe zi) pentru a trata helicobacter pylori care a iesit negativ la ultima endoscopie pe care am facut-o.Antibioticele acestea m-au daramat si moleseala, lipsa de putere au aparut dupa antibiotice. Sunt disperat, va rog sa ma ajutati!
4 comentarii
0
29-12-2011, ora 21:33
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Bineinteles ca antibioticele te-au afectat...ia de plafare probiotice gen acidophilus+fos, inainte de mese si vei avea rezultate vizibile. Iti reface si flora intestinala.
Daca tot va persista, elimina o saptamana total lactatele sa vezi daca nu ai o intoleranta la lactoza.
De la farmacii ti se poate recomanda carbune medicinal.
Sanatate!
0
30-12-2011, ora 23:02
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Buna seara!

Analize de sange ati facut? Si cred ca trebuie sa tineti regim. Aveti mare grija ce mancati de sarbatori..
Multa sanatate!
0
31-12-2011, ora 11:17
peace
Nu este medic/terapeut
peace
Buna dimineata, pentru repopularea florei intestinale iau bifido-plus si din lactate consum doar branza de capra nesarata pentru ca e singura care nu ma umfla.Nu stiu daca am sau nu intoleranta la lactoza.I-au in continuare carbune medicinal si espumisan easy dar nu inteleg de ce ma balonez de la cel mai mic efort.Analize de sange am facut, mi-a iesit lipsa de minerale si vitamine in special vit K.M-am autosuspectat singur de paraziti intestinali pentru ca 28 de ani am avut prostul obicei sa-mi rod unghiile. Am facut analiza de coproparazitologie la cabinetul Bioluminedica si mi-a iesit pozitiv giardia, oxiuri si amoeba dar doctorii parazitologi pe care i-am vazut ulterior, mi-au spus sa mai repet analizele si la alte laboratoare intrucat acest laborator ar arata rezultate fals pozitive.Le-am repetat si n-a mai iesit nimic. Acum astept biopsia sa confirme daca am sau nu giardia pentru ca doctorul gastroenterolog care mi-a facut endoscopie superioara si mi-a prelevat biopsia nu stie cauza exacta a duodenitei.Singurele alimente pe care le pot manca sunt: supa de legume pasata, branza de capra nesarata, paine uscata la cuptor, pieput de pui fiert...acestea nu ma baloneza.Va multumesc!
0
11-07-2017, ora 20:42
adrriana1980
Nu este medic/terapeut
adrriana1980
Am avut aceleasi simptome ca si tine de-a lungul multor ani in care am consultant un numar enorm de specialisti (varza majoritatea, din pacate). O sa-ti spun rezultatul pe scurt, desi pentru mine a insemnat multi ani de investigatii. In plus, am aflat ca de fapt boala mea avea 20 de ani. Si am mai aflat ca un numar incredibil de mare de specialisti te trimit la tot felul de investigatii sofisticate inainte sa cerceteze chestiunile elementare.
Pe scurt, am boala celiaca.
Incearca te rog si fa-ti testul celiakis, e rapid, din putin sange, il face orice laborator.
Daca ai intoleranta la gluten (atentie!, aceasta e o boala serioasa, autoimuna!), iti mai face o biopsie din duoden pentru confirmare, si apoi iti explica specialistul ce ai de facut. Bafta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Balonarea: alimente de evitat și ce să adaugi în dieta ta
  • Noi metode de a preveni balonarea în cazul dietelor bogate în fibre
  • Balonări supărătoare? Lista alimentelor indicate și contraindicate
  • Ce poate ascunde balonarea - afecțiuni cu balonare frecventă
  •