BIP, candidoza vaginala, papanicolau frotiul actual este inflamator, fara anomalii nucleare

26-10-2022
Marriya
Nu este medic/terapeut
Marriya
Buna!

In data de 10 octombrie 2022 m-am trezit cu o senzatie de arsura surda, usoara ce s-a intensificat pe parcursul zilei intr-o durere cu senzatie de arsura ce radia spre mijloc si piciorul stang cu amorteala, febra 37.9 si dureri de cap, stari de greata si lipsa poftei de mancare.
In data de 12 octombrie 2022 am fost la ginecologie, Royal Hospital si diagnosticata in urma consultului ginecologic si al ecografiei transvaginale cu BIP, infectie si inflamatia ovarului stang, aderent. S-a recoltat proba pentru analiza secretiei vaginale si papanicolau, analize de sange si urina, urocultura.
Medicul a prescris ovule de preparat la farmacie cu cloramfenicol 200 mg, metronidazol 500 mg, nistatin 115 mg, hidrocortizon 15 mg, vit E 125000 U.I / ovul pentru 20 zile ( crema pentru partener)si diclofenac supozitor 2/zi pentru 10 zile, no-spa 1/12 ore pentru 5 zile, urinal akut 1/zi pentru 5 zile.

Am luat: diclofenac supozitor 1/zi timp de 10 zile, chiar jumatate in ultimile zile deoarece imi dadeau somnolenta majora si mi-a fost teama de multitudinile de reactii adverse regasite pe prospect, indisponibilitatea medicului de a mentine legatura cu pacient si imposibilitatea de a-i comunica evolutia tratamentului.
Ovulele le-am administrat 10 zile, in a 10 a zi la introducere si dupa mi-a provocat senzatie de arsura si usturime majora timp de aprox 30 min motiv pentru care le-am intrerupt asta fiind a doua zi de la intrerupere.Intre timp am primit toate rezultatele pe email ramanand sa ma prezint la programare pentru interpretarea acestora si tratament. Ca si rezultat final este BIP, candidoza vaginala, inflamatie ovar stang, aderent si inflamare col ulterin avand in vedere rezultatul testului papanicolau.

As avea rugamintea daca m-ati putea ajuta cu o parere la cele mentionate mai sus, asta pana ajung la programare, ce schema de tratament ar fi necesara si ce investigatii pe mai departe.
Mentionez, de asemenea ca durerile si senzatiile si-au redus din intensitate insa ele persista mai mult sau mai putin zilnic, in special pe partea stanga, simt si presiune abdominala, urinez des. Noaptea nu ma odihnesc bine, simt ca ma dor toate organele dinauntru meu, daca dorm pe spate simt durere interna plus de mijloc, daca dorm pe stanga nu pot, iar pe dreapta stau mai bine insa se resimte si acolo o durere cu o intensitate mai mica.
Infectie urinara nu am conform rezultatului de urina, urocultura, analizele de sange au iesit bine, doar leucocitele si neutrofilele au fost putin mici insa am repetat analizele dupa 5 zile si au iesit bine.

Sa reiau ovulele din seara aceasta sau sa astept programarea la medic?
Ovulele pot provoca rani pe col sau sa agraveze inflamatia colului sau al ovarului? Nu inteleg de ce in a 10 a zi am avut senzatia aceea.
Sunt ingrijorata si imi este teama sa nu fie vorba si despre o rana pe col sau vrun abces, insa cred ca acestea s-ar fi vazut la ecografia transvaginala sau papanicolau, nu?( am efectuat 3 ecografii transvaginale in ultimile 12 zile).
Ar fi necesare si alte teste sau investigatii si ce schema de tratament ar fi benefica astfel incat problemele sa fie vindecate si nu ameliorate cu recidiva ca in majoritatea cazurilor? Ne dorim un bebe iar ca acest lucru sa se intample am nevoie sa fiu sanatoasa genital. Stiu ca BIP este dificil de tratat fara un tratament corespunzator.
Va multumesc frumos
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: