Blastocystis Hominis

17-06-2007
catalin123
Nu este medic/terapeut
catalin123
Cine ma poate ajuta cu un tratament si cu mai multe informatii despre acest parazit anaerob.Multumesc
23 comentarii
0
19-07-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Blastocystis hominis este destul de des intalnit la examenele coproparazitologice, fiind considerat de unii un microorganism comensal, astfel prezenta sa in scaun avand o semnificatie discutabila. De aceea nici nu se declara pe buletinul de analiza decat in cazul in care se gaseste in numar mai mare de 5 elemente parazitare pe campul microscopic (la examinare cu obiectivul x 40).
Poate da manifestari clinice variate, digestive si generale: dureri abdominale, diaree, constipatii, varsaturi, astenie, lipsa pofta de mancare, cefalee, intoleranta alimentara; poate da de asemenea si fenomene alergice insotite uneori de cresterea numarului de eozinofile.
Se trateaza cu Metronidazol sau Tinidazol 2g/zi; luati legatura cu medicul dvs de familie.
Numai bine!
0
26-05-2008, ora 00:00
hozo
Nu este medic/terapeut
hozo
Am 38 de ani, iar copilul meu are 13 ani la amandoi ne-a iesit in analiza la scaun Blastocystis hominis, dvs. ne sugerati sa luam legatura cu medicul de familie, ce parere aveti in legatura cu faptul ca medicul meu de familie in 20 ani de cariera nu a avut vreun pacient cu acest parazit, nu stie nimic despre el, cauzele si vreun tratament adecvat? Mai mult, cica s-ar fi interesat si la alti colegii de-ai dansei si nici ei nu au sfatuit-o in vreun fel. In concluzie, dansa negasind nimic despre acest parazit, ne va trimite cand i-a vacanta copilul, la Policlinica Cantacuzino, unde spune dansa ne va da un tratament adecvat. Deci trebuie sa fac un drum de la Bacau la Bucuresti pentru o reteta. Vi se pare normal? Daca puteti sa ma ajutati cu un tratament adecvat acestui parazit, va rog mult sa o faceti. Semnele si simptomele au fost: Greata
- Varsaturi
- Crampe abdominal
- Dureri abdominal
- Bolboroseli in stomac
- Gaz excesiv
- Mancarimi anale
- Oboseala
- Constipati iar uneori diaree.
Va multumesc anticipat si sper sa ma ajutati in vreun fel.
0
27-05-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Buna ziua,
Dupa cum am scris si mai sus, Blastocystis hominis este foarte des intalnit si nu se declara intotdeauna ci doar in cazul in care se observa prezenta acestuia in cantitate mare. Nu stiu exact cum este scris in buletinul dvs. de analiza, daca e anuntata doar prezenta sau se precizeaza si numarul/camp microscopic...
Avand in vedere ca la copil au aparut manifestari digestive, se poate lua decizia de a incepe tratamentul (daca au fost excluse alte afectiuni cu aceasta simptomatologie) si e bine sa luati si dvs. tratament, avand in vedere il aveti prezent, plus respectarea masurilor de igiena, spalarea mainilor inainte de masa etc.
Tratamentul nu prezinta particularitati deosebite comparativ cu alte parazitoze, se administreaza Metronidazol, comprimate de 250 mg, cu atentie la efectele adverse, mentionate in prospect.
Pentru adulti doza uzuală este de 6 comprimate Metronidazol 250 mg (1, 5 g metronidazol) pe zi, administrate oral, în 3 prize timp de 7 zile sau 6-8 comprimate Metronidazol 250 mg (1, 5-2 g metronidazol) pe zi, administrate oral, în priză unică, timp de 2 -3 zile.
Pentru copil doza se calculeaza in functie de greutate, se administreaza 30-40 mg/kg corp şi zi, administrate oral, în 3 prize, fără a depăşi doza recomandată la adulţi.
Ati facut si alte analize, o hemoleucograma? Metronidazolul poate modifica rezultatele hemoleucogramei si nu se administreaza daca acesta prezinta modificari semnificative.
Nu trebuie sa faceti nici un drum la Bucuresti. Poate era bine sa mergeti si la un medic pediatru pentru un examen amanuntit, pentru a exclude alte posibilitati.
Numai bine!
0
27-05-2008, ora 00:00
hozo
Nu este medic/terapeut
hozo
Va multumesc mult pentru raspuns.

Numarul/camp microscopic notat pe analizele mele cat si ale copilului sunt: 2-3/camp. Nu stiu care sunt valorile normale.
Singurele analize mai proaste ale mele sunt: HEM = 32, 5
Eosinofile% 9, 0
Tin sa precizez ca baiatul meu de 13 ani are 65 de kg si o inaltime de 1, 71 m, pentru aceasta greutate cum ar trebui sa-i administrez Metronidazolul.

Inca odata mii de multumiri.
0
27-05-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pentru ca Blastocystis sa fie considerat in cantitate semnificativa, reperul ar fi de 5/camp dupa unii autori. Insa se administreaza tratament la cei ce prezinta manifestari clinice, cum e cazul baiatului dvs., mai ales ca exista si o crestere a eozinofilelor ce semnifica o componenta alergica a acestei infectii.
Pentru doza, calculul ar fi 30 sau 40(mg) x 65(kg) = 1, 95-2, 6 g/zi, ceea ce ar depasi doza adultului.
Asa ca veti da copilului doza pe care o veti lua si dvs:
- fie 6 comprimate de 250 mg/zi in 3 prize (2 cp. dimineata, 2cp. pranz, 2cp. seara) timp de 7 zile;
- fie 6-8 cp./zi in priza unica (luate toate o data) timp de 2-3 zile.
Atentie la reactiile adverse ce sunt trecute si in prospect, nu se consuma deloc alcool in perioada tratamentului pentru ca da o stare foarte neplacuta.
Puteti repeta analiza la 2-3 saptamani dupa terminarea tratamentului.
Multa sanatate!
0
27-05-2008, ora 00:00
catalin123
Nu este medic/terapeut
catalin123
D-na doctor Frumuzache, va multumesc pentru sfaturi, sunt foarte utile, atata timp cat despre acest parazit nu exista foarte multe informatii in limba romana, iar unii medici nu il considera un parazit patogen.
Parerile medicilor sunt impartite despre patogenicitatea acestui parazit.Iar unii considera ca simptomele care sunt date de acest parazit sunt efectul Sindromului de Colon Iritabil si nici decum al acestor paraziti.
Eu personal am incercat multiple tratamente, printre care si cel cu metronidazol dar nici un efect pozitiv.
Medicii imi spun ca e ceva normal ca aproape 30%din populatia lumii are acest parazit.
0
27-05-2008, ora 00:00
catalin123
Nu este medic/terapeut
catalin123
Metronidazol-a fost semnalat ca 100% reusita pe un numar de 1991 pacienti, dar intr-un alt studio ce a urmat el a fost gasit mai putin eficient in particular la pacientii clasati ca si grav infectati cu Blastocystis
TMP-SMX- a fost semnalat un pic mai eficient ca si Metronidazolul intr-un alt studiu.
Nitazoxinide-a fost semnalat ca si reusita intr-un studiu condus de fabricant.
extras din cartea doctorului C. Zierdt -"Trecut si viitor"
0
28-05-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Aveti dreptate in ceea ce ati spus mai sus, de obicei nu se trateaza, insa eu, si nu numai, consider ca atat timp cat sunt prezente manifestari clinice ce ar putea fi legate de infectia cu Blastocystis si care in acelasi timp deranjeaza pacientul (cu conditia excluderii altor posibile afectiuni raspunzatoare de acea simptomatologie) este necesar tratamentul.
Desigur ca sunt si persoane care se pare ca nu raspund la tratament, fie se reinfecteaza prin nerespectarea conditiilor de igiena sau de la persoanele din anturaj netratate.
Metronidazolul ar fi medicamentul de prima linie, fiind si cel ce actioneaza pe protozoare.
Am intalnit si eu asocierea Trimetoprim (TMP) - Sulfametoxazol (SMX) (adica Cotrimoxazol sau Biseptol), precum si Furazolidon, insa nu cunosc rezultate pe studii clinice (lucrand in laborator nu sunt pusa in postura de a prescrie retete, tot ce pot face e sa ma informez in ce ar consta tratamentul si eventual sa port o discutie cu medicii din clinica ce au nelamuriri, cum ar fi medicul de familie de mai sus; din pacate, acest lucru nu prea se intampla...).
Oricum efectul asupra protozoarelor nu e mentionat deocamdata decat pe prospectul Metronidazolului.
Numai bine si sper sa reusiti sa va tratati!
0
28-05-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Exista si explicatia pentru faptul ca medicul de familie de mai sus sau colegii acesteia nu au auzit de Blastocystis hominis - pana nu demult nu se declara prezenta acestuia in materiile fecale, considerandu-se ca la unele persoane poate fi prezent fara a avea implicatii clinice.
Studiile fiind controversate cu privire la acest protozoar au dus insa la concluzia ca e posibil sa determine la unele persoane simptome neplacute. De aceea s-a decis sa fie declarat pe buletinul de analiza cand e prezent in cantitati crescute.
In situatia acesta mai sunt si alte protozoare care deocamdata nu se declara pe buletin, fiind considerate comensale.
0
28-05-2008, ora 00:00
catalin123
Nu este medic/terapeut
catalin123
D-na doctor, ma bucur pentru sfaturile pe care mi le dati, sunteti primul medic care vad ca stie mai multe despre acest parazit si intr-adevar crede ca Blastocystis e comensal.
Eu locuiesc in Canada si sufar de simptomele pe care le da acest parazit de mai bine de 10 ani, cam din primul an de colegiu, am facut toate analizele posibile la Tg.Mures, si toate mi-au iesit bune, doar ca aveam diaree si stare generala proasta, am urmat teste in fiecare an, analizele toate bune, am ajuns la unii doctori care mi-au spus ca am cu tiroida, imi aduc aminte ca o doctorita mi-a dat sa iau Xanax, pentru ca sufar din cauzaasta de agorafobie, nu tot timpul dar avand in permanenta greata si senzatia de a vomita si diaree sunt in permanenta in cautarea unei toalete in locurile publice.In Romania mi-au descoperit la Medias paraziti in scaun, giardia, am facut tratamente cu Fasygin, Metronidazol, etc.si multe tratamente cu diferite plante antiparazitare.Am ajuns in Canada si aici dupa cateva luni am facut analize si mi s-a descoperit acesti paraziti despre care toati doctorii imi ziceau ca sunt ceva normali in corpul meu.
"Suparat"ca nimeni nu imi gaseste leac la boala mea am inceput sa caut singur informatii despre acest parazit si am ramas surprins ca toate problemele mele vin de la el, si sunt mai mult decat convis acum.Toate informatiile pe care l-am gasit sunt in engleza si franceza, dar am reusit sa i-au legatura si cu cativa oameni care au la fel probleme pe care si eu le am.
Ma scuza-ti ca va spun aproape tot istoricul meu, dar pana acum l-am spus doar in franceza si nimeni nu credea sau chiar daca credeau spuneam ca am colon iritabil, dar acum pentru prima data dupa 10 ani gasesc un medic roman care ia in serios acest parazit.
Din cauza ca medicii care incercau sa ma trateze nu mi-au dat un raspuns clar am inceput sa fiu sceptic si sa nu mai cred in tratamentele pe care mi le ofera.
0
28-05-2008, ora 00:00
catalin123
Nu este medic/terapeut
catalin123
Ultimul tratament pe care l-am facut a fost cel pe care il ofera cei de pe sit-ul www.badbugs.com, o clinica din Australia :
CDD Head Office
Level 1, 229 Great North Road, Five Dock NSW 2046
ABN 54 097 085 884
Phone: 61 2 9713 4011 Fax: 61 2 9712 1675
For more information visit: www.cdd.com.au
care au un tratament format din 3 medicamente Nitazoxinide, Secnidazol si Furazolidon, garanteaza vindecarea in proportie de 82%.
Eu astept inca o saptamana sa mai treaca, sa se faca o luna de cand am terminat tratamentul si ma voi duce sa fac analize de scaun, cu toate ca sunt ca convins ca sunt printre cei18%la care nu a reusit tratamentul, deoarece am acelasi simptome ca si inainte(diaree, dureri de burta, oboseala, iritabilitate).Tratamentul a fost publicat la 1 noiembrie la Paris de doctorul Antony Wettstein, Gastroenterologist si Endoscopist.
0
01-04-2009, ora 19:38
costnel
Nu este medic/terapeut
costnel
Buna ziua,
De cateva luni mama a inceput sa aiba eruptii pe piele cu mancarimi. A fost internata la spital unde a fost diagnosticata cu hepatita C si vasculita. A fost tratata in spital cu : Arginina (perfuzii), silimarina, alcool mentolat si simforal. Mentionez ca pe perioada internarii nu au mai aparut aceste eruptii. Dupa externare eruptiile au reaparut. Am plecat cu ea la Spitalul de Boli infectioase Matei Bals din Bucuresti unde am facut o multime de analize (timp de 2 saptamani) printre care: ecografie abdominala, fibroscan, eco de cord, pt diabet ( avea glicemia de 94), neurologice, hematologice la alt spital (suspiciune de gamapatie monoclonala), etc. Mi-am permis sa merg la Spitalul Fundeni unde mi s-a spus ca la analizele pe care le are nu trebuia sa fie suspicionata de aceasta boala si nu are sens sa o internez pt suspiciunea de mielom multiplu ( cum mi-au zis cei de la Spitalul Municipal).
Dupa o discutie cu o persoana care a avut aceleasi simtome am ajuns la concluzia ca trebuie sa facem un coproparazitologic pt ca acea persoana a avut Geardia. Nu a iesit geardia in schimb a iesit BLASTOCYSTIS HOMINIS 6-7 CHISTI SAU ELEMENTE / CAMP
Ce trebuie sa fac avand in vedere ca are si hepatita C. Varsta ei este de 68 ani
Va multumesc anticipat si va rog frumos sa-mi raspundeti
0
21-06-2009, ora 11:07
crysty20gl
Nu este medic/terapeut
crysty20gl
Am si eu aceiasi problema ca cei de mai sus(blastocystis homini), am aceasta probleema de 1 an de zile, am incercat multe tratamente, dar nimic, incerc sa aflu orice detaliu despre acest parazit ptr k incep sa fiu disperat, ma termina psihic, am dureri f mari cand este in stare avansata(nici nu pot sa merg de durere) nu stiu ce sa mai fac, o sa incerc cateva tratamente scrise mai sus dar pana atunci as vrea sa stiu ce trebuie sa mananc si sa nu mananc, pe langa o igiena adecvata.E posibil sa aiba membrii familiei si din cauza asta sa nu-mi treaca?va rog daca puteti sa-mi spuneti mai detaliat tot ce trebuie sa faci sa scap de problema asta chinuitoare care ma macina.va multumesc
0
10-08-2009, ora 21:25
GabrielOT
Nu este medic/terapeut
GabrielOT
DE unde pot cumpara NITAZOXINIDE si SECNIDAZOL??cine ma ajuta si pe mine:)
astept un raspuns, va rog mult!
0
11-08-2009, ora 21:58
camelia_filimon@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
camelia_filimon@yahoo.com
Sunt medic de familie de cca 25 ani si recent am avut ocazia sa depistez si eu, la o pacienta (prima data in acesti ani) blastocystis hominis asociat cu entamoeba coli, simptomatica doar prin prurit, fara elemente obiective la nivelul tegumentelor si fara simptomatologie digestiva evidenta.Din ce am mai citit tratamentul poate fi acelasi, adica Metronidazol.Multumesc d-nei dr.Frumuzache pt explicatiile care mi-au folosit si mie.Incerc sa aflu daca este necesar un tratament al intregii familii in cazul in care nu se depisteaza
parazitii si la ceilalti membri.
0
21-01-2010, ora 14:42
tibi ut
Nu este medic/terapeut
tibi ut
buna ziua am un baiat de 4 ani jumate si i sau gasit parazitii blastocystis hominis la analize bineinteles doctorul de familie nu a auzit de asa ceva mia spus sai dau enterolactis spunetimi va rog daca e bun sau nu sau ce sai dau ca ii iasa niste bubite ingrozitoare astept raspuns cat mai repede va multumesc mult
0
21-01-2010, ora 20:53
tibi ut
Nu este medic/terapeut
tibi ut
doctorul de familie nea spus ca metranidazolul e toxic ptr varsta de 4 ani ce altceva este sa nu fie toxic ca doctoru nu stie astept raspuns urgent va rog frumos va multumesc
0
31-01-2010, ora 10:26
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Buna ziua,
Imi cer scuze pentru intarziere.
Avand in vedere ca Blastocystis este un protozoar care raspunde la acelasi tratament ca si alte protozoare sau paraziti intestinali, parerea mea este ca ati putea incerca cu produse naturiste care se utilizeaza in cazul tratamentului Giardiei care este tot un protozoar. Bineinteles, eu nu am experienta clinica a tratarii pacientilor, nu stiu ce produs este cel mai bun si are rezultate satisfacatoare. Poate la acest capitol ne mai poate ajuta doamna doctor Camelia Filimon pentru ca intr-adevar medicamentele antiparazitare sunt destul de toxice, mai ales pentru cei mici.
Cateva exemple ar fi Helmiflores, Giardinophyt, Giardinofug, Parazitol.
Ar fi bine ca tratamentul sa-l urmeze si membrii familiei. Toate acestea sunt valabile daca acele bubite de care vorbiti sunt cauzate intr-adevar de Blastocystis si nu cumva ele au alta cauza.
Enterolactis este bun pentru recolonizarea intestinala cu bacterii "bune" care creeaza un pH intestinal ce selecteaza o flora adecvata. Poate ca prin aceasta modificare in mediul intestinal ar duce indirect si la "neplaceri" asupra altor clase de organisme - protozoare sau alti paraziti care modifica de fapt aceasta flora intestinala.
Nu uitati de igiena riguroasa pentru a preveni reinfestarea.
Numai bine!
0
25-05-2010, ora 21:33
Ionica_35
Nu este medic/terapeut
Ionica_35
buna seara ma numesc ionica am o fetita de 5 ani si a fost diagnosticata cu blastocystys hominis am urmat tratamente cu triferment tinizol, vitamina a plus d doi si nici un rezultat am facut testul coproparazitologic si a rezultat tot blastocistys hominis dar acum avem tratament furazolidon, saprosan, triferment si vitamina a doresc sa -mi spuneti daca va da randament sau daca cunoasteti ceva mai bun va multumesc
0
24-01-2011, ora 17:17
maryo33
Nu este medic/terapeut
maryo33
acest parazit ma supara si pe mine de un an de zile am luat tot felul de tratamente nu stiu ce sa mai fac.
daca cineva a gasit un leac sa ne spuna si noua sa nu ne mai chinuim
0
17-01-2012, ora 23:37
Violeta82
Nu este medic/terapeut
Violeta82
Buna seara! am o fetita de 1 an si 5 luni si am facut examen coproparazitologic (materii fecale) si a iesit pezente chisturi de bladtocystis hominis sub 5/camp.Dr pediatru mi a dat tratament cu zentel 5ml dupa 10 zile am repetat iar 5 ml zentel, apoi am repetat analiza la2 zile dupa ce i am dat ultima doza de zentel (doamana de la lab mi a zis ca i prea devreme facuta analiza treb sa mai sta un pic apoi s ai o repet dar nu am stiut)intre timp i a aparut niste bubite in zona cefei si pe gat si la incheieturile mainilor.Nu stiu ce sa fac sa ma duc la dr cu analiza sau sa mai astept o saptamana sa i o repet din nou poate nu si a facut efectul zentelu? bubitele o fi din cauza parazitilor? multumesc anticipat si astept sa mi dati un sfat
0
31-01-2012, ora 21:53
darius05
Nu este medic/terapeut
darius05
Buna seara,
Am un baietel de 4 ani si 11 luni si de trei saptamani si ii apare pe piele niste basicute precum s-ar urzica si il manaca, se scarpina si se inroseste. Dupa cei dam cu mixtura mentolata sau Anvantan Milk dispar.Am mers si i-am facut analizele la sange si i-au iesit numar eozinofile 0.58 si procent eozinofile 6.30%, iar la al doilea set de analize coproparazitologic a aparut blastocystis hominis. Doctorul nostru de familie nu a auzit de acest parazit si nu stim cu ce sa-l tratam. Am facut si testele de alergie prick cutanate aeroalergene si nu este alegic.Am mers si la dermatolog si ne -a dat aerius si xyzal.Din ce am citit aici simtomele la blastocystis nu le are. Ce ne sfatuiti sa facem? multumesc
0
25-04-2013, ora 16:35
vlasiu
Nu este medic/terapeut
vlasiu
Buna ziua. Si eu am fost diagnosticat cu Blastocystis dupa ce am urmat tratamente repetate pentru Giardia care mi-a iesit pozitiv la analiza in ianuarie 2013. Acum Giardia este negativ, examene repetate de trei ori dar a iesit pozitiv Blastocystis. Am urmat tratament pentru Giardia si cu furazolidon, Duador, Tiberal, Tinidazol, Metronidazol timp de un an jumatate timp in care nu a trecut. Simtomele de dureri abdominale si diaree persista si alterneaza ca si severitate. Sa repet tratamentul cu Metronidazol 1.5g pe zi ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
13-09-2017, ora 09:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viermii paraziți ar putea preveni afecțiunile asociate îmbătrânirii? Un studiu recent susține această ipoteză
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.