boala contagioasa.va rog frumos un raspuns urgent.nu stiu ce sa mai fac

16-02-2008
stefan08
Nu este medic/terapeut
stefan08
Am fost diagnosticat cu scabie. Am facut tratamentul prescris de medic. Dar dupa 5 zile au inceput sa-mi apara din nou bubite. doar 2-3...dar au aparut. M-am dat cu crema Scabex...au disparut.dupa 4 zile au aparut din nou. Asta inseamna ca m-am infectat din nou? Nu am luat niciun contact cu vreo persoana infectata...nici cu cea care m-a infectat. Am facut cred ca tot ce era necesar in aceste cazuri. Am schimbat lenjeriile, m-am schimbat cu 12 randuri de haine in doar 3 zile si nu m-am atins de cele imbracate anterior tratamentului. Pe acelea le-am spalat si lasat pe balcon 4-5 zile.asa cum mi-a zis medicul. Sunt speriat pentru ca nu stiu ce sa mai fac. Pana si geaca cu care merg pe strada am spalat-o sa fiu sigur. Este necesar si vreun tratament cu antibiotice? Bubitele care mi-au aparut a doua oara nu ma mananca ca celelalte...as putea sa spun ca daca nu le vad in oglinda nici nu as stii ca le am pe mine. Cearceafurile le-am tinut in clor...nu am avut in ce sa le fierb. Cat despre lenjeriile de pat folosite anterior tratamentului.le-am aruncat. Chiar nu stiu ce sa mai fac...stiu ca am o imunitate scazuta si o piele sensibila.dar am ajuns sa imi este frica sa ating orice obiect din jurul meu.imi este frica sa mai dorm in pat.am impresia ca de tot ce ma ating ma infecteaza. De ce tot apar? Este normal?
3 comentarii
0
16-02-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
"Se prinde de tine ca râia", "Nu scapi de ea, ca de râie" sunt vorbe din popor care arată că această ectoparazitoză are un grad înalt de recăderi şi recidive.
Pe de altă parte, tratamentele moderne şi posibilităţile actuale de igienizare sunt destul de eficiente faţă de această străveche boală. Paraziţii vii sunt omorâţi în totalitate, există însă posibilitatea să scape câteva ouă care să ducă la ecloziunea unei noi generaţii şi, deci, la recădere. De aceea se recomandă aplicarea oricărei soluţii antiscabie de 2 sau, preferabil, de 3 ori, la intervale nu mai mici de 48 de ore şi nu mai mari de 7 zile, preferabil seara (animalul are un ciclu diurn). Nu am auzit de nici un caz în care să se fi folosit corect de 3 ori soluţia, respectându-se regulile de igienă, şi să se fi ajuns la recăderi ulterioare.
Prin urmare, mai decontaminaţi-vă o dată la 2 sau 3 zile de la ultima decontaminare, apoi dormiţi liniştit: nu veţi mai auzi de scabie. Mai rea decât scabia este ipohondria.
0
11-06-2009, ora 14:52
Constantinbacov
Nu este medic/terapeut
Constantinbacov
domnule doctor va rog sa ma ajutati cu un sfat.
am si eu aceste simptome
iar partea cea mai rea este ca mi s-a mai intamplat o data dar am tratat dar in prea mult timp...:(
de la un prieten. am crezut ca ia trecut insa nu i-a trecut. De foarte mult timp nu am mai vorbit deoarece nu am vrut sa ma molipsesc din nou... iar acum am fost la el acasa.Asta a fost acum 2 zile
este posibil ca in aceste 2 zile sa se prezinte simptomele ? ma manca dar nu foarte tare si cand am vazut.. aveam niste bubite albe
..
as vrea sa imi spuneti, pas cu pas ce trebuie sa fac ca sa imi treaca in 3, 4 zile ! nu as vrea sa le spun parintilor... si as vrea sa ma descurc singur
insa trebuie sa spui, pas cu pas cum sa o fac..
!
va rog mult !
va multumesc !
0
11-06-2009, ora 14:59
Constantinbacov
Nu este medic/terapeut
Constantinbacov
NU UITA: daca recunosti scabia la timp si incepi tratamentul rapid, ai sanse reale sa scapi de probleme in timp record... Utilizeaza Novascabin si daca..

este adevarat ?
?!
eu am recunoscut'o la timp
dar imi este teama sa nu ma pripesc..
si totusi imi este rusine sa ma duc la doctor..:|
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: