Boala Crohn

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Prietenul meu a fost tocmai externat din spital, unde in urma unei operatii care se credea ca este pt apendicita, l-au diagnosticat cu ileita terminala. De cand a fost operat am citit f mult despre boala lui Crohn atat dn carti de medicina (care desigur ma depasesc), cat si de pe internet (f multe siteuri in engleza care dau detalii multe si bune despre aceasta boala).

Stiu ca aceasta boala este rara si f greu de diagnosticat. De aici a pornit si dorinta mea de a ma inscrie pe un forum medical. Nu cunosc pe nimeni care sa se fi confruntat cu asa ceva. De acea rog doctori sau pacientii de pe acest forum, sa imi spuna daca au ceva experiente personale cu aceasta boala. Articole si specificatii am citit multe, dar parca asi avea nevoie si de pareri personale.

In august am intentia sa spun "...la bine si la rau.." asa ca ar trebui sa stiu ce inseamna sa traiesc langa un om care sufera de aceasta boala. Trebuie sa stiu cum sa ii fiu alaturi, cum sa depistez eventoalele reveniri ale bolii si cum sa ii fie mai usor in perioadele grele.

Rugamintea mea ar fi cine stie orcat de putin despre acesta boala sa imi raspunda.

Multumesc anticipat,
Monica
5 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
buna.. o sa postez un anunt foarte scurt nu cred ca are rost sa intru in detalii, cum nici tu nu ai facuto de altfel poate in privat vom vorbim mai multe.. am id-urile tale (MSN, Yahoo). Si eu am acelasi diagnostic ca si prietenul tau, daca inca mai esti cu el. insa la mine a fost o interventie chirurgicala la limita, in Romania se stie foarte putin despre boala asta, eu accesez siturile straine de unde gasesc foarte multe informatii utile in sensul asta, intru in contanct cu multa lume. Boala este destul de frecventa mai ales in randul tinerilor. cam 3 % din U.S sufera de boala asta majoritatea care au avut cel putin o interventie chirurgicala. Sper sa vb pe mess. Sanatate
0
16-05-2006, ora 00:00
zebkokeb
Nu este medic/terapeut
zebkokeb
As vrea sa aflu cate ceva despre aceasta boala pe care presupun ca o are o colega de a mea.N-as vrea sa o sperii inainte sa aflu mai multe. De vre-o jumatate de an are balonari bruste cu stari de rau ameteli senzatie de lesin balonarile sunt pentru mine cel putin ciudate apar brusc vezi cum i se umfla burta, mai la inceput analize nomale acum 3 saptamani cu cresterea nr. leucocite s-a dignosticat apendicita, a fost operata dar la o saptamana au reinceput balonarile cu varsaturi cu stari de rau general si tare mi ca e ceva de genul boala Crohn. Tocmai pt. ca este o boala rara nu se gandeste nimeni la aceasta posibilitate. As vrea parerea Voastra mai ales pt. ca cunoasteti boala pe proprie piele Cred ca ati vrea mai degraba sa-mi raspundeti in e-mail, oricum va multumesc anticipat.
0
12-08-2008, ora 00:00
MAGDA72
Nu este medic/terapeut
MAGDA72
si eu am facut de curand o operatie de apenticita iar medicul chirurg mi-a spus ca sunt suspecta de boala Crohn. Daca stie cineva cum debuteaza boala, ce simptome apar va rog dati-mi un raspuns.Este super stressanta idea !! -
Multumesc anticipat.
0
26-05-2009, ora 00:57
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata doamna,
o posibilitate de tratament a colitei ulceroase o reprezinta oxigenarea hiperbara (HBO). Aceasta terapie combate necroza permitind refacera tesutulilor afectate, pina la o vindecare completa, dar pe o perioada de timp limitata de evolutia bolii. In cazul reaparitiei simptomaticii, terapia poate fi repetata.

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Centrul de Medicna Hiperbara Constanta
0
18-09-2013, ora 12:23
levy123
Nu este medic/terapeut
levy123
Buna tuturor,
Eu sunt Andrei sotul Monicai, dupa cum vedeti raspunsul a fost DA..Dupa 8 ani de lupta cu boala si cu alte numeroase boli inca suntem impreuna si doresc sa ii multumesc pentru faptul ca a ales sa fie alaturi de mine si la bine si la rau.Avem 2 copii fantastici (fetita 3 ani, baiat 6 ani).Boala s-a agravat si acum ma pregatesc pentu operatie de rezectie a intestinului suptire(aprox 30 cm).Vreu sa cred ca totul o sa fie bine si o sa pot sa revin sa va mai scriu, pana atunci va doresc sanatate la toti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici