boli respiratorii
va rog sa-mi explicati ce inseamna desen interstitial pulmonar accentuat bilateral si cord marit in diametru transversal
multumesc
multumesc
3 comentarii
Inseamna ca in jumatatea dr. si stanga a radiografiei toracice se vad traseele bronsice asemenea ramurilor unui copac gol.Acest desen mai accentuat arata ori ca persoana respectiva este un mare si vechi fumator, ori ca exista o pneumonie interstitiala la ambii plamani, ori aspectul pulmonar este secundar unei boli cardiace.Cordul marit transversal poate fi expresia, cum spuneam, fie a unei boli de inima mai veche, netratata [ insuficienta cardiaca, cardiomiopatie hipertensiva, stenoza mitrala, boli congenitale cardiace etc. ], fie este fiziologica -la sportivi sau la persoanele mai mici de statura si mai grasute, cu toracele larg si abdomenul mare.
la o radiografie pulmonara a iesit:
accentuarea desenului interstitial
helio-bazal bilateral
cord marit de volum
accentuarea desenului interstitial
helio-bazal bilateral
cord marit de volum
mentionez ca nu am fumat niciodata;am o bronsita cronica si acum doi ani am facut o pneumonie interstitiala;mai tusesc din cand in cand la schimbarea timpului;nu am facut febra niciodata;nu am probleme in respiratie decat foarte rar;acum mai nou ma tratez cu miere manuka gold.cu inima nu am probleme(am facut un EKG si un consult cardio).Trebuie sa existe o explicatie in diagnostic, desigur.
Va rog sa veniti cu un sfat vizavi de acesta.
Cu stima,
Va rog sa veniti cu un sfat vizavi de acesta.
Cu stima,
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 5Buna. Am făcut un test de gripa mă poate ajuta cineva cu niste informații
- 2Saliva maronie dimineața
- 0Vreau un diagnostic la rx plamani
- 2Pneumonie interstițială
- 4Pneumonie interstițială
- 1Parere Radiografie la plamani
- 0Unde pot face o scintigrafie ok in Bucuresti?
- 1Aspergilom apical
- 1Procedura CT torace
- 1Radiografie plamanii