boli respiratorii

25-09-2009
mariamirabela
Nu este medic/terapeut
mariamirabela
va rog sa-mi explicati ce inseamna desen interstitial pulmonar accentuat bilateral si cord marit in diametru transversal
multumesc
3 comentarii
0
26-09-2009, ora 16:08
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Inseamna ca in jumatatea dr. si stanga a radiografiei toracice se vad traseele bronsice asemenea ramurilor unui copac gol.Acest desen mai accentuat arata ori ca persoana respectiva este un mare si vechi fumator, ori ca exista o pneumonie interstitiala la ambii plamani, ori aspectul pulmonar este secundar unei boli cardiace.Cordul marit transversal poate fi expresia, cum spuneam, fie a unei boli de inima mai veche, netratata [ insuficienta cardiaca, cardiomiopatie hipertensiva, stenoza mitrala, boli congenitale cardiace etc. ], fie este fiziologica -la sportivi sau la persoanele mai mici de statura si mai grasute, cu toracele larg si abdomenul mare.
0
29-03-2016, ora 19:04
Cermona
Nu este medic/terapeut
Cermona
la o radiografie pulmonara a iesit:
accentuarea desenului interstitial
helio-bazal bilateral
cord marit de volum
0
29-03-2016, ora 19:07
Cermona
Nu este medic/terapeut
Cermona
mentionez ca nu am fumat niciodata;am o bronsita cronica si acum doi ani am facut o pneumonie interstitiala;mai tusesc din cand in cand la schimbarea timpului;nu am facut febra niciodata;nu am probleme in respiratie decat foarte rar;acum mai nou ma tratez cu miere manuka gold.cu inima nu am probleme(am facut un EKG si un consult cardio).Trebuie sa existe o explicatie in diagnostic, desigur.
Va rog sa veniti cu un sfat vizavi de acesta.
Cu stima,
Adaugă un comentariu / răspuns