Bronsiectazii bilaterale.CT toracic Nativ!!!!!lamurire

03-10-2013
udarmicu
Nu este medic/terapeut
udarmicu
Buna ziua.In urma unui tomograf toracic nativ am fost diagnosticat cu urmatoarele:
Cateva imagini de traiecte bronsice dilatate cilindric avand continu aeric insotite de infiltratie de tip 'sticla mata'in toate segmentele pulmonare.
Cateva imagini de microbule de emfizem vizibile centropulmonar si subpleural aplical bilateral.
Concluzii:
Bronsiectazii bilaterale
Microemfizem pulmonar aplical bilateral

Am avut in ianuarie un pneumotorax spontan total partea stanga.A fost drenat.Totul ok.Si de doua luni am fost diagnosticat cu asta la sp.Marius Nasta in urma unor arsuri in piept.Atunci mi-au trecut la scurt timp.N-am mai avut de-atunci nici o problema pana acum cand parca iar ma ia cu arsuri.Mai mult o jena decat durere.De tusit doar de 2-3 ori pe zi.tratament cu seratide.Daca poate sa-mi spuna cinneva cat e de grav??multumesc
3 comentarii
0
23-08-2019, ora 20:00
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Bronșiectaziile sunt modificări cronice și ireversibile ale unor bronhii care nu au tratament, dar asta nu o să vă afecteze semnificativ funcția pulmonară. Și probabil aveți niște bule mici de emfizem (de aer) care tot nu reprezintă nimic grav dacă sunt mici și dacă nu evoluează. O seară liniștită!
0
21-11-2019, ora 16:06
LadyBlue
Nu este medic/terapeut
LadyBlue
Buna ziua!In urma cu 2 luni jumatate am avut o interventie pt corectarea unei malformatii congenitale cardiace(defect septal atrial).Insa simptomele pe care le aveam inainte de interventie au ramas aceleasi(durere in piept, senzatia de greutate pe piept, oboseala chiar si la eforturi mici, puseuri de tensiune, tuse uscata iritativa care se accentueaza la efort sau in contact cu aerul rece, etc).Recomandarea a fost sa fac un tomograf la torace cu substanta de contrast, iar diagnosticul : bronsiectazie moniliforma, la nivel paracardiac, in lobul inferior stang.De 6-7 ani am o hernie hiatala cu BRGE.Vreau sa precizez ca nu am avut niciodata raceli repetate, tusea mea este uscata.Sunt sub tratament si pt pericardita lichidiana pe care o aveam inainte de interventie.Pur si simplu nu inteleg diagnosticul acesta si ce inseamna mai exact.Peste tot pe unde am gasit informatii, in aceasta boala este prezenta tusea productiva.Medicul pneumolog insista ca e foarte importanta analiza sputei, insa eu nu expectorez nimic.Ce sa fac?
0
28-11-2019, ora 13:31
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! V-am răspuns în privat la întrebarea dumneavoastră. Dacă mai aveți întrebări vă ajut cu drag! O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: