Bronsiolite grave

31-08-2019
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
buna ziua, am in beve de 9luni si saptamani si am o intrebare, suntem foarte deprimati sinstresati cu o problema.
credeti ca bebe poate face bronsiolite dese din cauza ca nu a fost aspirat la nastere?
soțul zice ca n a vazut s ail aspire, eu nici atat, dar eu am fost panicata cu cusutul si dupa ce l au luat de pe pieptul meu nu m am uitat la el cand l au infasat. am nascut in uk. cineva mi a zis ca im uk nu se aspira, nu se elibereaza caile respiratorii, nu se curața. E 1ul copil,. bebe a facut 4 bronsiolite grave deja. pana la 9l jumate. la 3 din ele a avut nevoie de terapie i tensiva (intensive care).

acum o sa investigam pe cont propriu la privat, care sa fie cauza bronaiolitelor caci pana la 3 br. doctorii au zis ca e totul normal. abia acum la a 4a, punandu i diagnostic de astm (dupa ce mi au zis ca nu e nici o sansa sa faca astm), mi au zis ca nu e normal ce se intampla si un doctor vrea s ane vada dupa 3 luni in particular sa investigheze.
pana la 3 luni..noi o sa facem din nou bronsiolita, i am zis..dar nu poate face nimic timp de 3 luni.
da ti mi un sfat.
Deci bebe a facut prima bronsita la 3 luni, a 2a la 4 luni (cauza cred ca a fost faptul ca a foat foarte frig in biserica si la local), a 3a oara a fost la 7 luni si a 4a oara, acum la 9luni jumate.
Bebe a fost nascut la 40sat si 5 zile, nastere normala, usoara sa zic asa, eu datorita unei rani pe col din trecut, am avut o sangerare la cateva ore duoa ce am eliminat dopul gelatinos, atunci m am dus la spital, si aveam dilatatia de 5cm, am nascut in 6 ore. Sa va zic, bebe a fost tras putin cu degetele, nu am putut impinge cum trebuia, deci nu s au foloait vacuumul sau alte..interventii.
Daca are importanta, eu cred ca am o infectie usoara, poate am avut o si atunci, cand am nascut. Nu mi au facut nici o analiza inainte sa nasc, decat pt infectie urinara, nu am avut deloc pe timpul sarcinii infectie urinara, si nici alte probleme. Toata sarcina a fost ok. Insa eu mereu fac infectii usoare, o fi candidoza usoara, ceea ce a gasit ginecologul in 2016 la ultimul control. Scap repede de infectie doar cu ceai de musețel, in 2 zile, insa ma gandesc ca nu scap de tot. Se poate sa aibe bebe probleme din cauza unei infectii ce am avut o..poate..atunci cand am nascut?

Doctorii spun ca ar fi vina noastra ca suntem fumatori. Chiar daca ne spalam pe maini, mancam, bem ceva dupa ce fumam, nu fumam de fata cu el, clar, cica tot are efecte negative asupra lui bebe faptul ca fumam. acum incercam din nou sa ne lasam, am apelat la ajutor pt asta..
Va rog frunos sa ne ajutati cu un sfat, nu prea avem incredere in doctorii englezi, umbla vorba ca nu ar fi deloc ok, noi nu stim ce sa credem, dar pana acum ne au dezamagit enorm, zicand ca e normal, apoi dintr o data nu mai e norma sa faca bronsiolite asa dese..acum sa avem si astm...

Multumesc!
5 comentarii
0
31-08-2019, ora 23:39
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Nu trebuie să panicați ! Este o realitate frecvența infecțiilor respiratorii avute de sugarul d-stră, cu mare probabilitate de natură virală, iar o serie de investigații sunt necesare. Este bine să vă adresați unui serviciu de pneumologie pediatrică și nu neapărat în sector particular, ci mai degrabă într-un centru universitar. Cu timpul lucrurile se vor îmbunătăți cu siguranță ! Succes !
0
01-09-2019, ora 00:22
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
multumesc frumos! am zis ca poate la particular isi dau interesul mai mult, caci aici, la spitalul unde am fost internati de3 ori, e spital de stat si da, e universitar..ce sa zic..e si un orasel mic..ei doar tratau, ii faceau analize de sange, il monitorizau. Binenteles 1..2 zile cat a fost nevoie de fiecare data, ii puneau high flow oxigen, tub pt a se hrani.branula, i au facut raze la plamani o data si..atat. Dar astea sunt analize foarte generale zic eu.
Am inteles ca pana pe la 3 ani bebelusii sunt foarte predispusi la infectii si probleme respiratorii..dar cand e vorb de astm..e totusi grav. Toti prietenii mi au zis ca, copiii lor se mai imbolnaveau dar nu asa des si nici asa grav. le curgeau nasul, faceau febra si atat. Nu sa ajunga ca al meu la urgente, cu oxigen in sange 87%, bataile inimii 175..
multumesc pt sfaturi!
0
01-09-2019, ora 07:41
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Pt +informații mă puteți contacta pe WhatsApp, ------*

(*modificat de admin)
0
03-09-2019, ora 19:57
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Diagnosticul de astm nu poate fi pus la o vârstă așa mică. Încercați să vă lăsați de fumat și evitați frigul, mucegaiul, praful în cantitate mare. Puteți folosi aerosoli pentru a-l ajuta să respire mai ușor. Ar trebui să discutați cu un pediatru despre patologia copilului, dacă nu are febră, secreții, nu e necesar antibiotic. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag, mai multe nu pot spune fără analize și consult clinic. O seară liniștită!
0
07-09-2019, ora 01:56
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
mulțumesc pt raspuns!
frigul am incercat mereu s ail evitam, cum m-am imbracat eu asa l-am imbracat si pe bebe, uneori poate mai gros.. dar noaptea cred ca il prinde raceala..i o fi frig..desi am 24..25grade in camera..suna ciudat..dar cu vremea asta din anglia..avem 25 grade in camera dar e rece la maini in tricou. Afara mereu bate vantul, asta cred ca..il afecteaza, la soare e foarte cald iar la umbra e foarte rece..diferenta mare de t⁰..e foarte inselatoare vremea.
in praf nu il ținem..doar ne gandim..poate praful din paturile de plus sa il fi afectat..sau ursuletii de plus pe care ii roade sa zic asa..ii baga in gurița si respira in plusul acela.
Aerosoli nu ii mai facem iar daca...ii fac..eventual ss ii fac preventiv..asa..cand e sanatos si respira bine, ca in timpul crizelor, cand incepe sa respire greu din cauza bronsitei, nu ii mai fac ca doar ii prelungesc agonia, asa mi a zis doctorul.
Bebe tot ajunge la spital, caci medicamentul ce l am avut eu, ventolin, puneam 1ml ventolin si 1ml apa, cica nu il ajuta mai deloc. Mi a fost frica sa pun doar ventolin, ca medicamentul era recomandat doar dupa varsta de 2ani. si bebe are 10luni.
Pe langa asta, am aruncat aparatul de aerosoli pt ca ne veneau acasa controale de la asistenta sociala..protectia copilului, pt ca nu a fost prescris de doctor acel aparat si tratamentul rrspectiv, iar aici e considerata foarte grava automedicatia..

Febra nu a avut niciodata bebe, insa mucozitatea aceea o avea in gat, abia reusea sa pape lapticul, nu mai zic de mancare solida..si cat a fost grav..2..3zile in spital, abia reusea sa pape si laptic.
deci mucozitatea aceea o are, si in nasuc, si in gat, plamani. dar infectie sigur nu. Nici nu i au dat antibiotic niciodata. Ei sunt foarte impotriva antibioticelor, desi la a 3a bronsita au zis ca ii vor da, preventiv, caci era grav bebe, dsr nu i au mai dat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: