Bronsita, alergie sau reflux gastric?

16-02-2018
MAndre
Nu este medic/terapeut
MAndre
Buna ziua,
De trei ani, in sezonul de iarna, sotul meu are o tuse persistenta seaca, care dureaza pana la venirea primaverii. Nu a trecut nici cu antitusive, nici drajeuri pentru gat, nici cu vitamine pentru intarirea sistemului imunitar.Doar venirea primaverii il "vindeca".
Recent si-a facut film la plamani, si nu are nici o problema, decat usoare urme de la raceli vechi.De fumat nu fumam nici unul si nici nu avem prieteni fumatori.
Am facut spirometria si nu are astm.
Am facut control Orl si nu a gasit nimic in neregula, decat ca are corzile vocale foarte inrosite (si nu e de la cantat), spunea ca ar putea fi de la reflux gastric.
Dar sotul meu nu are senzatie de arsuri gastrice si in plus, tusea e doar iarna, nu si in restul sezoanelor.
Alergie iarasi nu cred sa fie, deoarece in ultimele 2 luni am locuit in 3 locuri diferite si tusea lui nu a suferit nici o modificare, asa ca nu cred ca are legatura cu mediul din casa.
E posibil sa fie oare bronsita? Si daca da, oare nu ar fi trebuit sa se vada in filmul de la plamani? Am fost pana acum la 2 pneumologi si tot nu am rezolvat problema.
Oare ce ar trebui sa fac in continuare?
Va multumesc ca va faceti timp sa ne raspundeti.
1 comentarii
0
17-05-2019, ora 09:42
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! Există și alte simptome? Spută mucopurulentă dimineața? Pentru a vedea dacă există leziuni pulmonare (inclusiv bronșiectazii) faceți un CT toracic. Dacă totul este normal la CT și nu se identifică leziuni, cauza nu e pulmonară și este posibil să fie vorba despre o boală de reflux care să irite mucoasa căilor respiratorii superioare și să determine acea tuse. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi binecuvântată!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: