bubite care ma mananca si nu mai trec

20-01-2009
LauraB15
Nu este medic/terapeut
LauraB15
buna ziua! am o problema de cativa ani: in zona picioarelor, de la genunchi in jos imi apar niste bubitze care ma mananca ingrozitor (ma scarpin pana imi da sangele) si dupa ceva timp se inflameaza si curge din ele un lichid ca serul. Am fost pe la medici dermatologi, mi-au recomandat tot felul de creme si degeaba, tot nu s-au trecut. Cu Elocom imi trec decat atunci cand ma dau dar apoi reapar.
De cand locuiesc cu prietenul meu a inceput sa aiba si el ceva de genul acesta, doar k foarte putine pe picioare si maini si foarte multe in zona gatului/ pe umeri si in spatele urechilor. Pe el dermatologii l-au diagnosticat cu Piodermita, insa din cate am citit eu pe internet piodermita apare numai la bebelusi. Poate ma insel.
Credeti ca ce am eu este contagios (cat am locuit cu ai mei am dormit cu sora mea in pat si ea nu a luat)? Aven afectiuni diferite sau e acelasi lucru?
Sper sa ma puteti ajuta.
4 comentarii
0
22-01-2009, ora 18:07
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
"Piodermita" inseamna "infectie a pielii", deci ea poate aparea si la adulti.
Ai in casa caine sau pisica?
0
22-01-2009, ora 20:31
LauraB15
Nu este medic/terapeut
LauraB15
da, prietenul meu are un caine, insa il are de 10 ani. medicul i-a recomandat antibiotice Ceclor si un sampon Dulcray insa a trecut o saptamana si nu se vede nici o imbunatatire.
0
24-01-2009, ora 18:01
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Verificati daca nu are purici cainele! Este posibil ca acestia sa va piste pe amandoi !
0
26-01-2009, ora 09:11
LauraB15
Nu este medic/terapeut
LauraB15
cu siguranta nu sunt purici! bubitele se intind pe o suprafata destul de mare (in spatele urechilor, pe ceafa si cam cat o palma pe spate si cateva bubite pe picioare si maini). Daca este o infectie a pielii cum a putut-o lua mai ales ca i-a aparut in noiembrie cand nu a fost expus la soare/ strand/ piscina? La inceput ne-am gandit ca este o alergie la un tratament impotriva caderii parului (cel de la Vichy) insa au continuat sa-i apara si dupa ce l-a terminat. Dupa ce se scarpina se umfla si se inrosesc si parca ii apar si mai multe. Astazi se duce iar la dermatolog sa vedem ce-i mai recomanda si de data asta...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Multe bubițe pe pielea copilului. Ce ar putea fi?
  •