buletin de analize
saptamana trecuta am facut o analiza la sange si urina.astazi am primit rezultatele si pana voi fi programata ca medicul sa le interpreteze imi tot fac griji.mai jos am trecut ce nu se incadreaza in valorile normale :
* MCHC 31, 90 ( valori normale : 32-36)
* neutrophils% 51, 60 ( valori normale 55-70)
* monocite% 10, 10 (valori normale 2-10)
* fibrinogen 432 (200-400)
* creatinina serica 1, 21 (valori normale 0.5-1.20
La sumarul de urina :
*densitatea 1025 ( valori normale 1016-1022)
Va rog sa imi spunetii daca ar trebui sa imi fac griji, pentru ca nu stiu la ce sa ma gandesc ca as putea avea.
multumesc
* MCHC 31, 90 ( valori normale : 32-36)
* neutrophils% 51, 60 ( valori normale 55-70)
* monocite% 10, 10 (valori normale 2-10)
* fibrinogen 432 (200-400)
* creatinina serica 1, 21 (valori normale 0.5-1.20
La sumarul de urina :
*densitatea 1025 ( valori normale 1016-1022)
Va rog sa imi spunetii daca ar trebui sa imi fac griji, pentru ca nu stiu la ce sa ma gandesc ca as putea avea.
multumesc
2 comentarii
Buna ziua.
MCHC este concentratia de hemoglobina din fiecare globula rosie. Daca este mica, poate indica anemie prin lipsa de fier (este chiar la limita, daca restul sunt normale este OK).
neutrofile%, monocite% - nu au mare semnificatie, probabil ati trecut de curand printr-o infectie (virala)
fibrinogen crescut - creste dupa inflamatii (cum este o infectie).
creatinina arata functia rinichiului. Si ea este chiar la limita, poate ati fost deshidratata, sau ati facut efort fizic. Se poate repeta peste 2 saptamani.
densitatea crescuta - urina este mai concentrata tot in deshidratare.
Analizele vor fi interpretate in context, dar nici una din ele nu indica ceva grav.
Multa sanatate!
MCHC este concentratia de hemoglobina din fiecare globula rosie. Daca este mica, poate indica anemie prin lipsa de fier (este chiar la limita, daca restul sunt normale este OK).
neutrofile%, monocite% - nu au mare semnificatie, probabil ati trecut de curand printr-o infectie (virala)
fibrinogen crescut - creste dupa inflamatii (cum este o infectie).
creatinina arata functia rinichiului. Si ea este chiar la limita, poate ati fost deshidratata, sau ati facut efort fizic. Se poate repeta peste 2 saptamani.
densitatea crescuta - urina este mai concentrata tot in deshidratare.
Analizele vor fi interpretate in context, dar nici una din ele nu indica ceva grav.
Multa sanatate!
buna ziua
deorece am ceva probleme cu greutatea,.am mers la un medic endocrinolog care mi-a recomandat ceva analize.din rezultatul acestora, am cateva care au nivelul putin crescut.ma bazam foarte tare pe acest rezulat.pana luni cand ma voi vedea cu dna doctot am ff mari emotii.va rog sa imi spuneti ce ar putea insemna urm :
PLT - 364( val referinta 150-350)
VSH - 40 ( val referinta 2-8)
Cortizol seric 6, 53 (val referinta 5-25)
Neutrofile segm - 48, 60 (val referinta 2.150-7)
Eozinofile 4.4 (val referinta 0.086-0.4)
multumesc
deorece am ceva probleme cu greutatea,.am mers la un medic endocrinolog care mi-a recomandat ceva analize.din rezultatul acestora, am cateva care au nivelul putin crescut.ma bazam foarte tare pe acest rezulat.pana luni cand ma voi vedea cu dna doctot am ff mari emotii.va rog sa imi spuneti ce ar putea insemna urm :
PLT - 364( val referinta 150-350)
VSH - 40 ( val referinta 2-8)
Cortizol seric 6, 53 (val referinta 5-25)
Neutrofile segm - 48, 60 (val referinta 2.150-7)
Eozinofile 4.4 (val referinta 0.086-0.4)
multumesc
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Ac celule gastrice
- 4Analize medicale usor crescute
- 2Hemoleucograma proasta după transfuzie sânge și plasma
- 2Fier cu valoare de 27, 45 umo/l, iar limitele intre 5, 4 și 18, 6, fetita de 10 ani
- 1Igm crescut
- 0Rezultate analize
- 1Analize medicale
- 1VSH și PCR marit
- 1Rezultate biopsii endoscopie si colonoscopie
- 1interstitiu pulmonar accentuat bilateral?