Buletin de analize medicale

15-05-2009
markos24ro
Nu este medic/terapeut
markos24ro
Buna ziua,

Am cerut doctorului de familie sa imi dea o trimitere pentru a face o analiza completa a urinii si a sangelui pentru ca prietena mea sustine ca s-a imbolnavit datorita mie. Ieri am facut analizele si am primit urmatoarele rezultate:

Hemoleucagrama Completa: WBC 7.77; NEU 3.35; LYM 3.38; MONO 0.64; EOS 0.28; BASO 0.11;
NEU% 43.20; LYM% 43.50; MONO% 8.20; EOS% 3.66; BASO% 4.99; HGB 16.10; HCT 44.90; MCV 90.10; MCH 32.40; MCHC 35.90; RDW 14.80; PLT 260.00; MPV 8.69.

Biochimie: GLICEMIE 780.00; UREE 16.00; CREATININA 0.90; ACID URIC 5.50; ALT 111.00; AST 40.00 BILIRUBINA TOTALA 0.60; BILIRUBINA DIRECTA 0.04; BILIRUBINA INDIRECTA 0.56; COLESTEROL 246.00; TRIGLICERIDE 311.00.

Analize Urinare: Densitate 1020.00; pH 6.50; Urobilinogen Negativ; Bilirubina Negativ; Corpi cetonici Negativ; nitriti Pozitiv; Glucoza Negativ; Proteine Negativ; Leucocite 75.00; Hematii Negativ.

Va rog sa imi raspundeti cat mai urgent posibil intrucat multe valori nu corespund limitelor normale.
Va multumesc anticipat.
5 comentarii
0
16-05-2009, ora 19:14
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
De ce s-a imbolnavit prietena ta? In ce unitati de masura este acea glicemie?Analizele nu sunt rele, ai grasimile sanguine crescute si o incarcare grasa a ficatului, si probabil si o infectie urinara.Consumi lichide putine, nu-i asa? Astept sa-mi raspunzi.
0
17-05-2009, ora 08:23
markos24ro
Nu este medic/terapeut
markos24ro
Prietena mea are un microb in urina pe care se chinuie sa il detecteze doctorii, de trei ori i s-au refacut analizele la urina. Intradevar apa consumam foarte putina, acum am inceput sa beau cam un litru si jumatate pe zi. Glicemia este de 78, normal fiind din cate vad pe acest bilet intre 70-115 ser mg/dl. Se poate sa am hepatita de tip C? Maine dimineata trebue sa ma duc la gastroenterologie pentru analize suplimentare. Am luat pana acum Fitolip, Omega 3 si Esentin. Anul trecut in februarie am avut un accident cu masina si datorita streesului si dupa accident mi s-a gasit un colesterol de 280(am facut analize inainte cu o luna si era 210). Am avut si ceva probleme cu fierea imediat dupa craciunul din 2008 si cu duodenul, un inceput de ulcer. Se poate sa fie de la medicatia luata?
0
17-05-2009, ora 18:08
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pentru a vedea daca ai hepatita de tip C trebuie sa faci anticorpii antiHVC.Stai linistit, cu terapie si regim vor scadea colesterolul si trigliceroidele, nu e de la tratament.Sa bei mai multe lichide si sa tratezi infectia urinara, daca este cazul.Numai bine!
0
18-05-2009, ora 18:09
markos24ro
Nu este medic/terapeut
markos24ro
Astazi am fost sa fac analizele pe care mi le-ati specificat si maine la pranz voi avea raspunsul. Multumesc foarte mult pentru sfaturi si incurajere.
0
26-05-2009, ora 02:11
alexu88
Nu este medic/terapeut
alexu88
Buna ziua!

Pentru ca ma dureau picioarele (durerea apare cand merg, sau alerg, sau fortez picioarele; picioarele ma dor de sub genunchi pana la glezna; articulatiile nu ma dor, picioarele nu se umfla), am fost la medicul de familie. Doamna doctor a dat ca diagnostic sdr. de insuficienta venoasa periferica. Am fost si la medicul specialist, sectia med. interna. Acesta mi'a pus diagnostic spasmofilie si a spus sa fac analize la sange, urina si tiroida. Tiroida a iesit normal. Acesta este buletinul de analize medicale :

TSH 2.40
PCR 6.00
Ca Ionic 3.92

WBC 6.21
NEU 2.92
LYM 2.43
MONO 0.49
EOS 0.29 (0.10-0.20)
BASO 0.08
NEU% 47.10
LYM% 39.10
MONO% 7.91
EOS% 4.69 (2.00-4.00)
BASO% 1.21 (0.00-1.00)
RBC 4.54
HGB 15.50
HCT 43.80
MCV 96.30 (76.00-96.00)
MCH 34.00 (27.00-32.00)
MCHC 35.30
PLT 199.00

Fibrinogen 3.37
Glicemie 79.00
Uree 14.00
Creatinina 1.10
ALT 26.00 (30.00-65.00)
AST 22.00
Calciu 9.80
Mg 2.30
Fier 33.00 (35.00-60.00)
Colesterol 179.00
Colesterol-HDL 33.00 (35.00-60.00)
Colesterol-LDL 117.40 (130.00-150)
Trigliceride 143.00

Daca ma poate ajuta cineva in interpretarea rezultatelor, raman recunoscator
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost dezvoltată o nouă metodă pentru analiza probelor de urină
  • Hemoleucograma - informații pacient
  • Sumar de urină - informații pacient
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.