Bună seara! De vreo două săptămâni, ejaculez foarte repede!

11-03-2019
Bubico 10
Nu este medic/terapeut
Bubico 10
De vreo două săptămâni, ejaculez foarte repede!
De exemplu, aseară am făcut-o cu prietena mea de 2-3 ori și de fiecare data mi-am dat drumul in maxim 2 minute!
Înainte primul număr dura asa, dar al doilea, al treilea, al patrulea mai mult, acum durează toate la fel!
Precizez că mă masturbez zilnic, nu până la ejaculare, până simt că îmi vine să ejaculez apoi mă opresc și după continui.
Acum a hotărât să nu o mai fac după ce am pățit aseară.
Ce pot face? Care este cauza? Va mulțumesc!
1 comentarii
0
25-12-2025, ora 16:08
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Cauzele probabile
1. Masturbarea cu oprire (tehnica „stop-start”)
• Această tehnică poate fi foarte utilă pentru controlul ejaculării pe termen lung, dar dacă este folosită foarte frecvent, poate „antrena” corpul să ejaculeze rapid în timpul actului sexual real.
• Practic, corpul tău s-a obișnuit să reacționeze rapid la stimulare.
2. Oboseală sau suprastimulare
• Dacă faci sex de mai multe ori pe zi sau consecutiv, corpul poate răspunde cu ejaculare rapidă, mai ales la al doilea sau al treilea act.
3. Stres sau anxietate
• Teama de a „nu mai rezista” sau anxietatea legată de performanță poate accelera ejacularea.
4. Schimbări hormonale temporare
• La tineret, nivelul de testosteron și sensibilitatea corporală se poate modifica de la zi la zi, influențând timpul până la ejaculare.

2️⃣ Ce poți face imediat

A. Pauză și refacere
• Evită masturbarea timp de 1-2 zile sau redu frecvența.
• Corpul are nevoie să-și refacă răspunsul sexual natural.

B. Tehnici de control al ejaculării
• Stop-start sau squeeze – aplicate în timpul actului sexual, pentru a învăța corpul să întârzie ejacularea.
• Începe cu perioade mai lungi de preludiu, concentrează-te pe plăcere, nu doar pe penetrare.

C. Comunicare cu partenera
• Explică-i ce se întâmplă și că nu are legătură cu dorința de a fi cu ea.
• Puteți găsi metode de sex mai relaxate, fără presiune.

D. Exerciții fizice
• Exerciții Kegel pentru bărbați – ajută la controlul ejaculării și tonifierea musculaturii pelvine.
• Respiră adânc și relaxează-te în timpul actului sexual pentru a reduce tensiunea.

3️⃣ Ce să eviți
• Să te pedepsești sau să te simți vinovat.
• Să practici masturbarea excesivă zilnic, mai ales cu tehnici foarte rapide sau intense.

Sfat esențial:
Ejacularea rapidă temporară este frecventă la tineri și poate fi corectată cu pauză, exerciții de control și comunicare deschisă cu partenera.
Adaugă un comentariu / răspuns

06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă metodă de a evita situațiile jenante pentru bărbați
  • Ce înseamnă să ejaculezi prea repede?
  • Asocierea dintre munca în schimburi, tulburările de somn și ejacularea precoce la lucrătorii de sex masculin
  •