candidoza bucala dispepsie disbiosa intestinala

24-01-2017
daniel2525
Nu este medic/terapeut
daniel2525
Buna ziua, am nu stiu cum să încep.eu sunt in spania si acum un an de cand mi am scos o măsea dentista mi prescris 10 zile amoxicilina clavulanic si ibuprofen ca sa previn sa iau infecție.greseala me a fost ca am luat medicamentele pe stomacul gol.dupa ce am terminat cu medicamentele am inceput sa vomit si aveam ceva pe limba.atc am fost la medicul de familie si mia prescris daktarin si nistatin pentru 4 zile, dup ce le am luat nu mia facut nici un efect.atunci am fost iar la doctor si mia dat sa iau pentru a saptamana metronidazol si espiramicina.de aici a inceput calvario, timp de 2 luni in fiecare dimineata vomitam si timp de 4 luni cu diaree cu durere de gât gura uscata si alba am luat si probiotice timp de 5 luni si nistatin 1 luna, cimetidona domperidona ceva de genu asta si miau facut exudat in gura su a iesit negativ.analizele toate bine numai ficatul putin inflamat.in endoscpie mia iesit gastrita leve erimatosa.după 8 luni de la administrația medicamentelor inca continui cu limba alba.ce mai curios ca din toti doctorii care mau vazut zice ca nu am candida.actual pentru stomac iau un produs natural bion acid ca omeprazo si nici ranitidinal nu imi face bine.ceai curios e ca atunci cand ma spal pe dinti si pe limba cu bicarbonat mi s pune bine limba dar mai tarziu iar de pune alba.am incercat cu ceaiuri cu propolis cu au ulei de arabol de te cu lamaie cu diferite paste de dinti si degeaba.in aprilie am ecografia abdominala digestive mia zis că am dispepsie si disbiosa intestinala de medicament e.am slăbit mult si nu reusesc sa ma îngrășat deloc la cat de mult mănânc.si am si anxietate care iau numai Valeriana numai produce naturale.va rog să îmi dati un sfat.ca nici nu stiu ce să mai mănânc.multumesc
6 comentarii
0
26-01-2017, ora 14:04
Dr. Ardeleanu Andreea
Boli infectioase, Deva
Dr. Ardeleanu Andreea
Ati putea să încercați să faceti gargara cu ceai de musetel +1 linguriță de bicarbonat de 3 ori pe zi. De asemenea va recomand sa faceti un Exudat faringian ptr fungi si un consult Boli Infecțioase. Sanatate!
0
26-01-2017, ora 16:10
daniel2525
Nu este medic/terapeut
daniel2525
Multumesc mult, exudat farigian cat si vaginal ambele miau dat negativ, actual beau ceaiuri de salvie, muștel, tomillo si ma spal pe dinti cu bicarbonat.
0
27-01-2017, ora 11:18
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Puteti consulta aceste articole pentru mai multe informatii cu privire la alimentatia in afectiunile digestive de care ati amintit:
- http://dieta.romedic.ro/dieta-in-gastrita
- (Dispepsia- tratament) http://www.romedic.ro/indigestia-dispepsia

Desi sunt mentionate ca alimente interzise, legumele, fructele trebuie consumate cu moderatie, in functie de toleranta dvs. pentru a asigura varietate alimentatiei.

Infectia cu candidoza ar putea fi una dintre cauzele aparitiei gastritei, respectiv a dispepsiei de care mentionati, prin urmare tratarea acesteia ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor digestive. Puteti consulta o a doua parere. Daca nu e candida, ceva tot trebuie sa fie. Nu trebuie sa renuntati.

Este important sa va faceti o evaluare a statusului nutritonal, riscul de denutritie, anemie fiind foarte crescut avand in vedere tratamentele urmate, limitarea aportului alimentar drept consecinta a afectiunilor asociate.

Asigurarea unui aport alimentar optim in nutrienti ar putea ajuta la restabilirea microflorei intestinale, functionarea in parametrii ideali ai sistemului imunitar pentru o mai buna protectie impotriva microorganismelo (bacterii, fungi, virusuri etc.), imbunatatirea mucoaselor tubului digestiv si hranirea in special a epiteliului intestinal pentru refacerea florei bacteriene etc.

Multa sanatate!
0
27-01-2017, ora 14:35
daniel2525
Nu este medic/terapeut
daniel2525
Multumesc mult pentru raspuns, eu nu am mai slăbit de 6 luni mentin aceeași greutate nu mănânc dulciuri nici macar brânză nici iaurt natural, nici un fel de oteturi, prajeli sosuri si cel mai rar ca nu am dureri nici de stomac nici de burta
0
27-01-2017, ora 15:14
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua din nou!

Iaurturile si branzeturile fermentate sunt surse pretioase de probiotice din dieta. Implicit cele din comert, de calitate, ale caror incarcatura de bacterii benefice pentru organism sunt atent alese si in cantitati standardizate si controlate.

Le evitati dintr-un motiv anume? Prezentati disconfort atunci cand le consumati? Daca da, acesta a aparut dupa numeroasele tratamente? In acest caz e posibil sa va confruntati cu un deficit secundar de lactaza.

Puteti continua sa administrati probiotice, efectele secundare sunt nesemnificative sau nu apar deloc, insa puteti beneficia de efectele pozititve ale acestora, avand in vedere ca nu aduceti probiotice din produse lactate.

Cu toate ca nu ati pierdut in greutate, calitatea alimentatie poate influenta statusul nutritional al vitaminelor, mineralelor, conservarea masei musculare, buna functionare a sistemului imunitar, digestiv etc. fara a inregistra modificari ale numarului de kilograme. De aceea este importanta evaluarea dietei si implicit a statusului pentru a interveni specific.

Numai bine!
0
27-01-2017, ora 16:25
daniel2525
Nu este medic/terapeut
daniel2525
Ma simt bine cand le mănânc, chiar si dieta care mia dato doctorul de familie pentru gastrita pune ca pot sa mănânc iaurturi naturale si brânză proaspătă dar am crezut ca daca am candida nu e bine sa mănânc iaurt si brânză produse cu lapte
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: