Caderea parului si dermatita seboreica

23-07-2018
b.a.mona
Nu este medic/terapeut
b.a.mona
Am probleme cu scalpul, in special cu caderea parului. Parul mi se ingrasa foarte repede, bineinteles si tenul este la fel de gras si ma lupt si cu acnee. Am fost la dermatolog, mi-a dat niste pastile Forcapil hair activ, am inceput sa le iau, insa dupa 2 saptamani am observat o cadere si mai mare de par, asa ca am incetat sa le mai iau.
Pe partea endocrinologica, am probleme cu glanda hipofiza si prolactina (hiperprolactinemie si un mic adenom hipofizar pe care momentan il tratez medicamentos). Din ce am citit pe internet, ar exista o legatura intre glanda hipofiza si caderea parului. Asa este? Ce pot face pentru aceasta cadere continua? Imi cade din ce in ce mai mult par si nu creste altul in loc, am zone pe scalp unde pur si simplu nu mai am par si nu stiu ce sa mai fac. Daca imi poate raspunde un medic dermatolog, as fi foarte recunoscatoare! Multumesc
3 comentarii
1
23-07-2018, ora 09:57
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Caderea parului poate fi de mai multe cauze. Trebuie sa faceti mai multe analize de sange, eventual tricoscopie.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
1
24-07-2018, ora 18:11
Dr. Dana Bratu
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Dana Bratu
Nu a fost clar din mesajul dvs daca suferiti de pelada (placi rotunde, bine delimitate, fara foliculi pilosi) sau alopecie generalizata. Din descrierea dvs tind sa cred ca suferiti de o forma generalizata de cadere a parului, care se justifica avand in vedere coexistenta dermatitei seboreice.
In primul rand, aveti nevoie de un set complet de analize (nu putem pune aceasta afectiune doar pe dezechilibrul hormonal pe care il aveti). Eu va sfatuiesc sa consultati un medic dermatolog din zona dvs si daca este cazul, sa incercati si tratamente minim invazive precum tratamentul PRP (plasma bogata in trombocite).
0
25-07-2018, ora 00:56
b.a.mona
Nu este medic/terapeut
b.a.mona
Multumesc mult pentru raspunsuri, dna Claudia si dna Dana.

Nu este pelada, ci o cadere generala a parului, firul de par s-a subtiat foarte mult, s-a rarit si de fiecare data cand trec cu mana prin par raman cu cel putin 5 fire de par in mana. Cand ma pieptan imi cade si mai mult. Ce analize se pot face in aceste cazuri? Este vorba despre un set de analize de sange?
Am consultat un medic dermatolog inainte, mi-a dat tratamentul cu pastile forcapil hair activ si samponul dercos vichy. Pastilele nu m-au ajutat, am observat o cadere si mai mare de par de cand le luam, asa ca am incetat sa le mai iau. Samponul abia l-am cumparat zilele acestea si il testez.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Căderea părului se intensifică iarna
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  • A fost identificată cauza genetică a albirii părului și a calviției
  • Cât de mult păr e normal să cadă pe zi?
  • De ce chelesc bărbații?
  •