Cai respiratorii blocate

17-09-2018
andrei.coman86
Nu este medic/terapeut
andrei.coman86
Buna ziua, doresc sa expun si eu o problema de sanatate cu care m-am confruntat de curand si care trebuie sa recunosc ma speriat f tare. Acum cateva seri, intr-un weekend, am fost la cineva la curte unde am mancat ceva ( peste prajit cu mamaliga si usturoi ) si am consumat in decursul mai multor ore 6, 7 beri ( 333 ml ) si vreo 3 pahare de vin ( spritz ). A doua zi in jurul orei 09:30, m-am trezit brusc, sufocat, cu o dorinta imediata de a inghiti, am resimtit in urmatoarele 2 sec o senzatie accentuata de uscaciune undeva in gat insotita de o senzatie usoara de acru intepator si cu imposibilitatea de a respira. Am incercat sa trag aer in piept si nu puteam, aveam caile respiratorii blocate si tot ce se auzea erau niste horcaieli specifice momentelor cand ramai efectiv fara aer. M-am lovit singur cu pumnii in stomac si in spate timp de aproximativ 12 - 14 sec cat a durat criza aceea de respiratie pana mi-am revenit. Mentionez faptul ca la momentul respectiv eram un pic racit, aveam o tuse usor productiva care ma sicana pe timpul noptii si am avut o sinuzita acuta acum 2 ani pt care am facut tratament insa in opinia mea nu s-a tratat asa cum trebuie motiv pt care am ramas si cu un stranut uneori urat mirositor de care nu reusesc sa mai scap ( stranut de 3, 4 ori/zi ). Sunt fost fumator, nu mai fumez de 1 an de zile datorita faptului ca aveam crize apneice in somn destul de dese ( dupa ce m-am lasat de fumat a disparut si apneea ). Consider ca ceea ce am patit acum nu are legatura cu apneea deoarece fiind suferind in trecut de aceasta problema cunosc destul de bine modul in care se manifesta crizele apneice in somn si plus de asta dupa o criza apneica POTI respira imediat cum te trezesti nu ca in cazul meu trezindu-ma infundat la propriu. As dori si eu o parere va rog frumos.
4 comentarii
0
17-09-2018, ora 17:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Usturoiul + berile+ vinu.au facut un veritabil Reflux gastro-esofagian..
Acidul gastric a ajuns sus... a ars tot, a provocat faringo..laringo spasm..de aici si trezirea cu senzatie de sufocare
cu siguranta esti o persoana care faci demult reflux...si ast aeste unica cauza de ce ai nasul infundat, gatul iritat cae gresit se considera raceala..defapt e permanent o iritatie cu acidul gastric
de aici si Apneea.. la care nu.i gasesti explicatie
Unica solutie corecta.. investigatii la gastrologie, regim alimentar tot restul vietii
0
17-09-2018, ora 18:26
andrei.coman86
Nu este medic/terapeut
andrei.coman86
De apnee am scapat in momentul cand m-am lasat de fumat. Eu imediat dupa ce m-am trezit nu puteam respira pe gura si asta ma speriat f tare facand abstractie de restul simtomelor. Domnul doctor este o afectiune grava ? Exista posibilitatea sa nu-mi fi revenit respiratia ? Spasmul acela poate dura suficient cat sa poti muri chiar si dupa ce te trezesti ? Ma voi duce la medic pt un control amanuntit. Va multumesc din suflet pt ajutor !
0
09-02-2019, ora 18:54
Florent
Nu este medic/terapeut
Florent
Bună seara, vroiam să știu dacă ați aflat din ce cauza vi s - a blocat respirația deoarece și eu am pățit la fel ca dumneavoastră.
0
10-02-2019, ora 08:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Omul respira cu. Diafragma. Când e i inflamație in abdomen diafragma se oprește la durere și da senzație de blocare a respiratiei
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.