Calcifiere nodulara pulmonara

30-04-2009
tibabogdan
Nu este medic/terapeut
tibabogdan
Buna ziua,

imi puteti spune va rog ce inseamna:

calcifiere nodulara pumonara plaman stanga 6-9 mm ? De dimineata prietena mea a facut o radiografie si a fost diagnosticata cu aceasta boala. mi-ar fi de mare ajutor cateva explicatii mai amanuntite.

Multumesc anticipat.
3 comentarii
0
30-04-2009, ora 10:20
tibabogdan
Nu este medic/terapeut
tibabogdan
de asemenea mai scrie si :

Festoane pleuro diafragmatice bilateral.

cat de grav este? ce se poate face?


Multumesc!
0
01-05-2009, ora 17:20
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Prietena ta a stat vreodata in spital cu " apa la plaman"? A avut tuberculoza pulmonara in trecut sau poate abces pulmonar, chist hidatic pulmonar sau alte boli la plaman?Calcifierea nodulara pulmonara arata ca a avut candva probleme mai serioase la plaman. Numai bine!
0
11-05-2009, ora 16:49
tibabogdan
Nu este medic/terapeut
tibabogdan
Buna. A avut acum vreo 2 ani o raceala mai puternica care s-a transformat in pneumonie. A tratat-o atunci dar este posibil sa fi ramas de atunci poate. A fost la medic dupa ce a facut razele si medicul a confirmat faptul ca nu trebuie sa se ingrijorere... deoarece provine din trecut. Tatal ei sufera de cancer la plamani (afectat in 80% unul din plamani). M-am speriat deoarece nu stiam daca cancerul este ereditar. Totusi aceasta problema trebuie tratata in vreun fel? Are o tuse de cativa ani! O tuse seaca. A fost pana acum la 3 cabinete ORL unde a facut toate testele posibile. Nu stiu sa le enumar daca daca e nevoie ma uit peste ele acasa. Nu gasim cauza tusei. Astfel de fapt am ajuns si la plamani. Se poate ca aceasta tuse seaca sa fie rezultatul a unei probleme mai vechi? Tusea o are de cativa ani dar devine iritanta, pentru ea, si pentru mediul din jur! Nu mai avem solutii. Ne poate ajuta cineva? (Ea specifica ca simte ceva in gat cand tuseste) Cand depunde efort cred ca tuseste mai des si mai puternic, tot sec! orice ajutor sau test care il putem face ar fi de mare ajutor!

Multumesc pentru raspuns D-nei Dr. Balcan Anisoara.
Multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre!

Cu respect,
Bogdan Tiba
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vitamine și suplimente pentru plămâni
  •