Calcitonina

08-12-2012
reluca
Nu este medic/terapeut
reluca
Fractura de radius inferior(pumn), mana dreapta, acum 7 saptamani.Fara operatie, ghips 6 saptamani, fractura redusa bine, mana umflata, mobilitate scazuta.Mi-au fost recomandate 10 injectii cu calcitonina-50UI, intrebarea este daca pot sa incep fizio si kinetoterapia in acest interval, vin sarbatorile si nu voi avea continuitate in tratament( unde scurte, ultrascurte, gimnastica pumn), daca astept terminarea injectiilor.Acum fac exercitii de mobilitate in apa calduta, ung apoi cu vaselina de arnica, tataneasa, spirt de os. Astept si alte recomandari de tratament, revine greu scrisul. Multumesc
3 comentarii
0
09-12-2012, ora 16:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In acest moment esential este un singur aspect: redobandirea mobilitatii pumnului, prin kineto-terapie (gimnastica medicala specializata, practicata cu un specialist kineto-terapeut).
In rest, sunt aspecte total secundare, asupra carora nici nu are rost sa insistam. Procedurile electrice mentionate sunt, de obicei, daunatoare in aceasta faza a tratamentului fracturii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
09-12-2012, ora 17:12
reluca
Nu este medic/terapeut
reluca
Buna seara.Multumesc frumos pentru raspunsul prompt (totusi e duminica).Dilema mea era tratamentul concomitent cu calcitonina si fizioterapia.Urmare a raspunsului dvs. voi face cele 10 injectii si voi continua cu kinetoterapia.Cam cand ar putea incepe fizioterapia ? S-a instalat un tremur al mainii, e normal, e datorita nesigurantei in miscari sau pot fi alte motive ? Inca odata, multumesc.
0
09-12-2012, ora 17:23
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Calcitonina face parte, intr-adevar, din tratamentul sindromului complex dureros regional (denumit, arhaic, 'algodistrofie').
Nu ma pot pronunta asupra prezentei/absentei acestui sindrom, care ar justifica administrarea calcitoninei (la 7 saptamani de la traumatism este relativ dificil de argumentat acest diagnostic).
Trebuie sa fiti atent la potentiale reactii alergice (efecte secundare ale calcitoninei).
Fizioterapia nu este imperativa, ci numai kineto-terapia.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul