Canal lacrimal infundat

15-06-2017
alimaria
Nu este medic/terapeut
alimaria
Buna ziua,
Am nascut acum 3 si de la nastere bebelui meu ii curgea ochisorul stang din mi au zis sa i pun picaturi de nettacin. In spital i au pus moasele cand credeau nu stiu daca regulat, cand am ajuns acasa pe fiecare zi ii puneam cate o picatura in ambii ochisori. Ochisorul ii curgea ca lacrima dar de 3 zile ii curge ceva galben si cam lipicios. Pediatra ne a zis ca are un canal lacrimal infundat sa i fac masaj si sa i pun nettacin dimineata si seara cate o pocatura...daca nu se desfunda pana luni trebuie sa ajungem la oftalmolog. Se poate sa i curga asa deoarece i am pus prea mult timp picaturile alea ??? Ii pun si acum in ambii ochisori. Va rog frumos sa mi raspundeti repede...nu stiu ce sa i fac.daca il ustura daca ii fac ceva rau...am nevoie de sfatul dumneavoastra e primul copil si sunt fisperata ca nu stiu nimic si nu vreau sa i fac rau.
Va multumesc, astept raspunsul dumneavoastra
4 comentarii
0
15-06-2017, ora 12:10
Dr. Mihai Cristea
Pediatrie, Sibiu
Dr. Mihai Cristea
Nu este o problema grava, nu va faceti atatea griji. Este un canal lacrimal infundat, daca pana acum nu s-a desfundat, cel mai bine este sa mergeti la un oftalmolog care il desfunda fara mari probleme. Fara dureri mari, fara sangerare. Sincer nu stiu daca era cazul folosirii Nettacinului, oricum, oftalmologul va face recomandarile necesare. Multa sanatate !
0
15-06-2017, ora 13:00
alimaria
Nu este medic/terapeut
alimaria
Multumesc frumos !!
0
15-06-2017, ora 18:23
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua

Din descrierea pe care o faceti, se pare ca, intradevar, canalul lacrimal este infundat, si, intre timp s-a produs suprainfectie locala (acea secretie galbena, vascoasa care a inlocuit lacrimile) ceea ce necesita consultul la oftalmolog pt interventia de eliberare a canalului lacrimal si tratamentul adecvat.
Multa sanatate !
0
15-06-2017, ora 19:02
alimaria
Nu este medic/terapeut
alimaria
Multumesc frumos !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul