cancer colon

36 comentarii 1 2
0
08-04-2013, ora 16:51
gabriela dinu
Nu este medic/terapeut
gabriela dinu
Buna ziua!Tatal meu a fost diagnosticat cu cancer la colon, a fost operta si i s-a facut anus contra naturii, insa dupa 7 zile de la operatie nu elimina cu trebuie.Daca mananca sau bea regurgiteaza.Ce este in neregula cu el?Va multumesc!
0
16-04-2013, ora 21:04
Dr. H
Identitate neconfirmată
Dr. H
problemele pot fi din mai multe cauze...de cauza anestezica - dupa fiecare anestezie exista o pareza intestinala, mai lunga sau mai scurta in functie de organism si tipul de operatie - care trece de la sine de obicei, sau cu un minim tratament, in cazuri extreme poate dura si 2 saptamani.sau de cauza chirurgicala, si aici sunt multe de zis...fie ca e o "incurcatura de matze", adica dupa operatie nu s-au asezat intestinele in ordinea lor naturala, fie ca anusul este stenozant, si nu e loc sa treaca materiile fecale, fie mai multe.dar cauza clara se poate descoperi doar in functie de evolutie si o urmarire atenta de catre medicul.daca nu s-a ameliorat pana acum, cel mai probabil e ceva chirurgical, si daca nu s-a luat deja o decizie de catre medicul curant, ar trebui cel putin ceruta o a doua parere de la un alt chirurg
0
02-05-2014, ora 14:29
iulian2331
Nu este medic/terapeut
iulian2331
buna ziua ma numesc iulian si am 24 de ani...am fost acu' cateva zile la medicul de familie pt ca atunci cand merg la baie simt ca si cum as avea hemorizi imflamati, si daca apas mai tare pe abdomen ma doare in zona buricului :(, mi.am facut analize la sange si mi.au dat sa iau Folic Acid...am citit despre ele ca previn cancercul de colon, va rog sa imi dati si mie un sfat, ce ar trebui sa fac

multumesc anticipat
0
22-09-2014, ora 09:24
anna74
Nu este medic/terapeut
anna74
Bună ziua!Mama mea acuza dureri abdominale în partea de jos de o luna şi o doare şi spatele jos, şi-a făcut testul papanicolau acum trei săptămâni şi urmează sa-l primeasca intr-o săptămână. Mentionez ca nu are constipaţie sau sangerari.A făcut testul papanicolau în fiecare an, îi e frica sa nu fie vorba de cancer de colon. Anul trecut la testul papanicolau i-a ieşit o inflamatie. Îmi puteţi spune parerea voastră? Ar putea fi vorba despre altceva?
Va mulţumesc!
0
27-01-2016, ora 19:53
Geo0123
Nu este medic/terapeut
Geo0123
Buna ziua,

Tatal meu a suferit acum 2 ani o operatie de cistectomie radicala cu ureterostomie cutanata stanga (fiind diagnosticat cu carcinom urotelial invaziv vezical cu dediferentiere scuoamoasa (~95%), grad inalt de anaplazie G3, pT2b pNo pMx.
La 8 luni de la operatie, s-au descoperit noduli tumorlai pelvini in evolutie
A urmat apoi chimioterapie si radioterapie, insa nodulii au tot crescut.
Pe 14.01.2016, rezultatul CT este urmatorul: Masa tumorala necrozata central pelvina, mediana si paramediana de partea dreapta, cu extensie caudala perineala cu dimensiuni axiale maxime de cca 54/41 mm, ce reprezinta raport intim(cel mai probabil invaziv) cu rectul inferior si canalul anal versant lateral drept, respectiv raport intim cu sigmoidul plonjat la nivelul lojei de cistectomie, cu invazie directa a muschiului ridicator anal drept, muschiului obturator intern drept.
Notam densificare a grasimii presacrate, respectiv mica acumulare fluida obturatorie interna stanga cu grosime maxima de cca 17 mm. Anse de intestin subtire plonjate pelvin, acolate obturator intern drept. Modificari inflamatorii ureterale, periuterale si bazinetale bilateral. Stenturi ureterale bilateral cu extremitatea superioara la nivel bazinetal.

Mentionez faptul ca tata ia de 9 zile Fentanyl 20 si Sevredol 25, pentru ca durerile sunt cumplite. Din pacate nici macar aceste medicamente nu ii iau durerile. Nu se poate ridica din pat aproape deloc, iar constipatia este prezenta si nu reusim sa o tratam


Aveti vreun sfat pentru noi va rog? Mai este posibila operatia in cazul lui?

Multumesc, Georgiana
0
19-10-2016, ora 22:44
AmInvinsCancerul
Nu este medic/terapeut
AmInvinsCancerul
Buna seara,

Am 30 de ani si in data de 14.04.2016 am fost diagnosticat cu cancer de colon, ulterior s-a putut constata ca era de gradul 3. In ideea ca as putea ajuta si alti oameni m-am gandit sa scriu tot drumul parcurs de catre mine spre vindecare. Exact cum am procedat eu. Asadar am scris un blog. Nu ii voi scrie numele aici sa nu para reclama. Pentru cine este interesat sa citeasca cum am reactionat, ce am simtit si multe alte subiecte ma poate contacta pe email. Tin sa spunca acum sunt vindecat.

Sanatate MAXIMA!
Adaugă un comentariu / răspuns
36 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul