Cancer esofagian!

25-09-2014
camisb
Nu este medic/terapeut
camisb
Buna ziua! tatal meu in varsta de 65 ani a fost depistat in urma cu 2luni de cancer esofagian, examenul ct la momentul acela fiind de:masa tisulara circumferentiala in treimea superioara a esofagului ce ingusteaza lumenul esofagului, ce se extinde cranio-caudal pe o distanta de cca. 5 cm, fara adenopatii mediastinale patologice, cateva arii parcelare de condensare alveolara la nivelul LSD si LMD, fara colectii pleurale, ficat, pancreas, splina, rinichi fara modificari patologice decelabile CT in urma acestui rezultat am fost trimisi spre chimioterapie, unde am si urmat 3 cicluri a cate 4 zile cu Docetaxel, Cisplatin, 5-FU, dupa aceste cicluri am refacut un CT rezultatul fiind de : esofag permeabil cu minima ingrosare restanta a peretului in treimea superioara fara mase decelabile nativ si postcontrast, fara adenopatii mediastinale patologice, cateva arii parcelare de condensare alveolara la nivelul LSD si LMD stationare, fara colectii pleurale, ficat, pancreas, splina, rinichi fara modificari patologice decelabile CT nativ si postcontrast, fara adenopatii patologice la nivelul etajului abdominal superior. Dupa acest rezultat am fost indrumati spre un chirurg pentru operatie, stiu ca operatia este foarte riscanta si nu stim ce hotarare sa luam, as avea nevoie de opinia d-stra ce parare aveti va multumesc si astept cu nerabdare un rasp., uitasem concluzia biopsiei a fost de carcinom scuamos cu minima keratinizare.
2 comentarii
0
25-09-2014, ora 16:36
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Va recomand un consult la Spitalul Sf Maria sau la IOB.
0
25-09-2014, ora 17:46
camisb
Nu este medic/terapeut
camisb
Multumesc de raspuns, pentru operatie am vorbit deja la Cluj doar ne asteapta sa ne decidem daca dorim sa il operam sau nu, nu stiu cate operatii sunt reusite in acest caz stiu ca este o sansa, probabil mult mai mare decat fara operatie dar tot e greu in a lua o decizie!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: