Cancer pancreas

10-05-2014
hasmic
Nu este medic/terapeut
hasmic
Surorii mele de 67 ani i s-a facut RMN si s-a vazut la nivelul corpului pancreasului cu extensie spre istm si cap o formatiune inlocuitoare de spatiu de 43/33 mm, care inglobeaza craniul trunchiului celiac si bifurcatia acestuia (arterele hepatica si splenica la origine)si care vine in contact cu trunchiul portei fata de care nu prezinta plan cert de clivaj si care nu are raport cu vasele mezenterice. Wirsung dilatat miniliform lateral de formatiune.
Imagine ganglionara de diam.13 mm omogena neregulata net delimitata situata anterior capului pancreatic.
Atrofia cozii si corpului lateral stg fata de formatiune.
In stadiul acesta este posibila o interventie chirurgicala?
Care sunt pasii de urmat? Care este speranta de viata si in ce conditii?
Va rog, daca puteti sa ma lamuriti cat mai repede cu putinta!
Va multumesc si sa va ajute Dumnezeu!
5 comentarii
0
10-05-2014, ora 17:04
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Din descrierea RMN pe care o faceti pare a fi un stadiu avansat - prinderea in blocul tumoral a trunchiului celiac determina inoperabilitatea. Dar ar trebui sa solicitati un consult la IOB (Institutul Oncologic Bucuresti ).
0
11-05-2014, ora 15:46
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Avand in vedere faptul ca acest tip de cancer este dificil de tratat ati avut in vedere si insstituirea unui tratament alternativ?
0
11-05-2014, ora 21:47
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Da, dupa descrierea prezentata pare a fi un stadiu 3.In acest stadiu utilizarea chimioradioterapiei, a dus la o crestere a supravietuirii, conform studiilor.
0
08-10-2014, ora 15:42
ghel40
Nu este medic/terapeut
ghel40
Buna ziua,
Mama mea are 58 ani si a fost operata in august anul acesta de stenoza pilorica si ulcer la stomac (i-au redus stomacul la jumatate). S-a descoperit ca are o tumora la venele celiace - pancreas (scuze daca nu am scris denumirea medicala). A facut tomografie inainte de operatie, acum au chemat-o pentru programare tratament citostatice. I s-a spus ca nu se poate opera acest fel de cancer. Ea se simte bine, mananca, s-a ingrasat 5 kg din aug. pana acum, in rest nu are alte probleme. Va rog sa-mi spuneti ce posibilitati exista pentru ea, unde sa mergem sa prelungim viata. Va rog din suflet sa ne dati sfatul dvs.
0
09-10-2014, ora 16:43
hasmic
Nu este medic/terapeut
hasmic
Surorii mele cu neoplasm pancreatic inoperabil, stadiul 3, i s-a aplicat radioterapie 30 sedinte si 4 de chimioterapie cu Gemcitabina, dupa care am facut pauza o luna si am repetat CT-ul pentru evaluarea tratamentului. Din pacate tumora era la fel ca inainte de tratament, iar markerii tumorali nemodificati (CA 19-9 de 4 ori valoarea normala, exact ca la inceput).
I s-a recomandat inca 3 luni de chimioterapie, tot cu Gemcitabina, ( care se desfasoara : cate o sedinta saptamanal, timp de 3 saptamani si una de pauza), dupa care se va repeta CT-ul si markerii tumorali.
Deocamdata se simte binisor, se pare ca suporta bine citostaticul, analizele de monitorizare ale ficatului, rinichiului sunt acceptabile, are doar o usoara anemie.Pentru starile de grata a luat Osetron, la nevoie.
Se pare ca aceasta, (chimioterapia), este singura cale de a-i prelungi viata si de a impiedica metastazele.
Dar, sa vedem cat va rezista organismul..
Va doresc multa sanatate si putere!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul