cancer san

14-11-2007
raluca_t
Nu este medic/terapeut
raluca_t
Buna ziua.
Mama mea in varsta de 50 de ani a fost diagnosticata clinic de dr. Blidaru cu T2N1Mx, cu recomandarea de punctie biopsie. Va rog din suflet spuneti-mi cat de grav e, cum se trateaza si cat dureaza tratamentul. Ar trebui sa tina un regim pana la punctie?
Sunt disperata, va rog ajutati-ma...
15 comentarii
1
24-11-2007, ora 00:00
vera vladut
Nu este medic/terapeut
vera vladut
Si eu ma tratez la prof. Blidaru, este un profesionist.Mama ta este pe maini bune. Vezi ca pe forum tot la cancer de san sau ceva de genul asta este un medic care explica ce inseamna T-urile si N-urile precum si stadiile. Cred, din ce am citit, ca nu este avansat T-tumora, 2 cred ca este stadiul, asa ca nu va alarmati, calmativa si mergeti pe mana lui.La biopsie va spune totul. Cu regimul nu stiu dar cred ca ar trebui sa fie maiprudenta cu alimentatia. Sanatate!
0
24-11-2007, ora 00:00
raluca_t
Nu este medic/terapeut
raluca_t
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Intre timp mama a facut su biopsia. Rezultatul este carcinom invaziv ductal, grad de diferentiere 2. Urmeaza ca luni sa mergem la prof Blidaru pentru noi instructiuni, probabil schema de tratament. Puteti, va rog mult sa-mi detaliat ce inseamna " mai prudenta cu alimentatia".
Va multumesc si va doresc multa sanatate si numai bine!
0
26-11-2007, ora 00:00
vera vladut
Nu este medic/terapeut
vera vladut
Buna. Eu cand mi-am facut mamografia am avut rezultatul de papilomatoza. Asta inseamna niste papiloame in canalul intraductal care din fericire au fost benigne.De aceea iti spun ca acest carcinom este situat, dar pb va spuns dl. profesor, in canalul ductal, adica canalul ala de alaptare, si acolo este invaziv, deci nu in tot sanul. Pb o opereaza, il scoate si va fi bine. Oricum am toata stima pt dl profesor si va garantez ca va fi bine. Cu alimentatia va spun ca am fost atenta, in ce sens, nu mancam prea sarat, mai multe, lactate, fructe foarte multe, legume fierte, supe ciorbe usoare, deci nu grasimi, carne grasa, untura nici atat, carne de porc nu, decat pui si vita. In rest va rog sa fiti optimista, sunt destule tratamente pentru cancer, nu va alarmati si mergeti inainte cu dumnezeu. Va rog sa nu ii transmiteti spaima dvs. fiti alaturi de dinsa, pt care are nevoie de atentie si dragoste. Este tinara si este pacat. Eu ajunsesem sa fac depresie pt care m-amsi tratat pt care am fost oarecum singura si a trebuit sa ma incurajez singura. M-am gandit tot timpul la copil si el mi-a dat putere sa merg mai departe. Am 39 de ani, nu am cancer, dar voi fi monitorizata in permanenta de dl. profesor. Va doresc toate cele bune si va rog sa ma tineti la curent. Va pup. Vera.
0
30-11-2007, ora 00:00
dopoinapa
Nu este medic/terapeut
dopoinapa
Buna!M-am operat de curand la sanul stang, la sugestia medicului.S-a banuit a fi un nodul benign, mai ales ca la mamografie nu era nimic clar.Dupa operatie am aflat ca era o tumoare 1, 8/1, 5, carcinom invaziv ductal, pT1aIII, pN1b III, G2:Fc2a2m2, din total 4 ganglioni extirpati, 3 invadati.Am o luna de la operatie, acest rezultat l-am primit saptamana trecuta.Mi s-a sugerat sa mai fac o scintigrama osoasa(a iesit bine)un CT(rezultat: modificari fibroase pseudonodulare, glandulare stangi, absenta determinari secundare pleuro-pulmonare, mica hernie gastrica transhiatala, mica splina accesorie, microhemangiom hepatic de lob drept, chist cortical renal stang, mici adenopatii inghinale bilateral, uter fibromatos)si la IHC(VIM-pozitiv in strop, CKS-negativ, ER-pozitiv 10%, PGR-pozitiv 30%, CBE-negativ)Sunt programata la medicul chirurg abia peste o saptamana pentru interpretat/medicatie.AJUTATI-MA cu un raspuns.Pana atunci inebunesc.La ce sa ma astept?
0
01-12-2007, ora 00:00
vera vladut
Nu este medic/terapeut
vera vladut
Buna. Nu stiu sa interpretez ce ai scris dar nu vad ca ar scrie undeva de celule maligne, neoplasm sau ceva asemanator. Mai ales ca la carcinom am vazut ca este T1 si N1 adica faza incipienta. Sincer nu cred ca este cazul sa iti gaci pb ca ai avea ceva f grav. O sa vezi.Cel putin asa cred eu. Nu stiu ce inseamana IHC-ul asta.Ce este?
Si spui ca nu ti-a iesit nimic la mamografie? Si cum si-a dat seama totusi de nodul si te-=a si operat? Eu il am de 8 luni si tot nu ma opereaza? Sa stii ca ma intereseaza f mult pt ca si eu am pb cu canalul ductal si asta ma ingrijoreaza.Medicul a zis ca daca mi--a iesti citologia bine la secretia din san papiloamele sunt benigne si nu le opereaza. Dar la tine ganglionii cu au fost invadati? Cu ce? Astept sa imi mai spui ceva! Te-am pupat si fii un pic mai optimista!
0
01-12-2007, ora 00:00
dopoinapa
Nu este medic/terapeut
dopoinapa
Draga Vera, medicul oncolog la palpare a simtit ceva si asta la hatarat.Tumoarea a fost mica, problema este ca si ganglionii sunt atacati si cineva mi-a zis ca s-ar putea sa fiu operata din nou sa-mi scoata tot sanul.Eu am mai fost in iunie la un control si mi s-a spus ca poate este ceva hormonal.dar dupa cum vezi nu era deloc asa.Dute la un medic oncolog sa te consulte.Am auzit ca Blidaru face minuni.Ma bate gandul sa ma duc la el.Multumesc pentru incurajari.
0
02-12-2007, ora 00:00
vera vladut
Nu este medic/terapeut
vera vladut
Dopoinapa - Buna! Eu sunt pacienta doctorului Blidaru de 1an si 3 luni. La dansul m-am tratat mereu si de asta nu prea mi-am facut mai probleme dar stii cum este, spaima este in suflet. Tu de unde esti? unde te-ai operat ? era nea[parat nevoie sau asa a decis oncologul tau? Si de ce sa iti scoata tot sanul, mi se pare prea de tot. Nu inteleg, din canalul ductal s-a invadat tot sanul intr-un termen asa de scurt. Ma indoiesc.Si nu mai fi de acord sa te operezi pana nu consulti si alt medic. M-as bucura sa te duci la profesorul Blidaru este cel mai bun in problema bolilor de san si al cancerului de san, cel putin stii ca te consulta un specialist in asa ceva. Te pup si tinem legatura!
0
02-12-2007, ora 00:00
raluca_t
Nu este medic/terapeut
raluca_t
Buna fetelor!
Vroiam sa va tin la curent si sa va spun ca intre timp mama a facut prima cura de chimioterapie si s-a simtit bine, nu a avut niciun simptom din cate auzisem ( greata, oboseala excesiva etc )
In ceea ce priveste discutia voastra, eu cred ca atata vreme cat i s-a scos nodulul ( lui Dopoinapa ) si s-au scos si ganglionii afectati, totul e ok. In timpul operatiei medicul a socotit ca e mai intelept sa scoata doar nodulul si nu sa faca masectomie - doar daca nu ai precizat tu anterior ca nu esti de acord cu masectomia. Vera, nu-ti fa griji, tatata vreme cat prof. Blidaru ti-a recomandat tratamentul si nu operatia, stie dansul ce vorbeste.
Multa sanatate si ganditi pozitiv...este cel mai important si va ajuta in lupta cu orice boala!
0
02-03-2008, ora 00:00
flory023
Nu este medic/terapeut
flory023
buna fetelor.vreau si eu sa stiu unde il pot gasi pe acst blidaru???la ce spital??sau un nr de tel ceva???pup astept
0
03-03-2008, ora 00:00
vera vladut
Nu este medic/terapeut
vera vladut
Buna. Nu stiu decat un nr. fix de telefon.Pe prof. Blidaru il gasesti la Clinica din Bucuresti Medsana. Eu m-am programat pt luna aprilie si am auzit ca dupa 6 iunie m-ai are loc liber. 0212314194, 0212314193, sau 0212314192. Fara programare sa nu iti faci iluzii ca te duci la el. Succes si sanatate!
0
30-10-2008, ora 13:59
Madaaa
Nu este medic/terapeut
Madaaa
Mama mea a fost operata de cancer la sanul drept si as dori sa aflu ce inseamna rezultatul T1 c No Mx, va multumesc anticipat!
0
17-01-2009, ora 00:38
arianamami
Nu este medic/terapeut
arianamami
buna...sunt cam disperata...am facut mamografie cu rezultatul:sani cu structura integrala de intensitate mare fara focare de microcalcificari si/sau opacitatile "spiculate" mamar bilateral.adenoza in cadranul superior si la nivelul prelungirii axilare mamar drept.microcalcificari mamar predominant drept.adenopatie axilara bilaterala.rog un medic sa-mi interpreteze rezultatul...radiologul mi-a spus ca e cancer si ca starea mea e f grava.va multumesc anticipat...recomandati-mi si un medic la care sa merg
0
14-06-2009, ora 19:37
ioanassp
Nu este medic/terapeut
ioanassp
de ce am mancarimi in jurul sfarcului de la snul drept?
0
24-07-2011, ora 10:33
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
Buna ziua, mama mea a fost diagnosticat cu cancer mamar T4 N2, urmeaza rezultatele de la biopie si tomografia saptamana aceasta. Mergem la Prof Blidaru in care avem mare incredere. Stie cineva ce sanse sunt sa se faca bine sau la ce sa ne asteptam? Multumesc
0
24-07-2011, ora 10:37
buburuzaa
Nu este medic/terapeut
buburuzaa
T4 N2 MX-ce stadiu este?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.