Cancer sau.? | Forumul Medical ROmedic

Cancer sau.?

22-02-2007
love2fly
Nu este medic/terapeut
love2fly
Salutare tuturor,
Am 24 de ani si de vreo noua ani ma confrunt cu dureri de stomac. Initial durerile apareau primavara si toamna (2-3 luni pe an). Doctorul m-a diagnosticat cu gastrita( si mi-a dat ranitidina). In ultimii trei ani insa durerile n-au mai tinut cont de anotimp si s-au manifestat tot timpul (fara sa existe o anumita ritmicitate). AM mers iar la doctor si am facut o analiza cu bariu si una pentru Helyobacter. Mi-au spus ca am ulcer duodenal si ca NU am Helyobacter. Mi s-a dat tratament cu De-NOL si Omeran. Pe timpul tratamentului n-am mai avut nici o durere la stomac. La vreo luna dupa terminarea tratamentului durerile au reinceput. Am repetat acelasi tratament inca o data dar.acelasi rezultat. Dupa o anumita perioada durerile apar. N-am nici una din simptomele cancerului gastric (nu am vomitat niciodata sange, n-am fost niciodata constipat, n-am probleme de digestie gen balonari, arsuri in capul pieptului, scaunele sunt normale ca si consistenta si culoare).
Durerile dispar complet daca iau o data pe zi o pastila de ranitidina, omeran, de-nol dar...nu ar trebui totusi sa existe un tratament? Pana cand?
Ce sa fac in continuare? endoscopie? daca tratamentul pentru ulcer nu da dat rezultate inseamna ca am cancer?
8 comentarii
0
22-02-2007, ora 00:00
Dr. adelina mertic
Identitate neconfirmată
Dr. adelina mertic
Un cancer gastric nu asteapta 9 ani, si nici nu cedeaza la tratament cu Omeran! Simptomatologia descrisa de dvs. este destul de sugestiva pentru o afectiune benigna (ulcer/gastrita), dar, cum in medicina nimic nu poate fi exclus, va sfatuiesc sa faceti o endoscopie digestiva superioara. Este - poate - putin neplacuta, dar durata investigatiei este scurta, se poate recolta secretie pentru Helyobacter, si eventual un fragment de mucoasa pentru analiza bioptica, in cazul in care specialistul gastroenterolog va considera oportun. Este cea mai potrivita investigatie pentru problema Dvs., si, in functie de leziunile observate, se va institui schema terapeutica adecvata.
0
05-03-2007, ora 00:00
Shadow
Nu este medic/terapeut
Shadow
Hello ! Am 17 ani si de vreo 4 zile simt niste intepaturi deranjante la nivelul superior al pieptului care apar si dispar ! De 3 zile sunt si putin ametit ! Motivul pentru care m-am alarmat este acela ca nu am mai prezentat pana acuma aceste simptome ! Sunt o persoana sanatoasa care nu face excese si nu are vicii de fond ( nu sunt fumator sau alcoolic, nimeni din casa mea nu este si nici nu au fost ). De asemenea tin sa precizez ca nimeni din familia mea de cateva generatii nu a suferit de nici o forma de cancer ! Ocazional simt si niste dureri difuze la nivelul testicolelor si m-am autocontrolat, cautand acele posibile "motive" insa nedescoperind nici unul ! M-am uitat pe site si am vazut la simptomele cancerului testicular avansat si dureri ale pieptului, ameteli, samd ! Astept un raspuns si sfaturi eventual ! Va multumesc !
0
14-04-2007, ora 00:00
maccasu
Nu este medic/terapeut
maccasu
Lumea e in plina schimbare, corpul nostru se adapteaza si iata una din cauzele cancerului, de orice fel ar fi. pana in urma cu doua luni de zile eram in afara subiectului si nu eram interesat deloc de acesta, eram doar impresionat de tragediile oamenilor din filmele vizionate ce atingeau tema respectiva. tata a fost diagnosticat cu cancer gastric pe la mijlocul lui februarie, prima reactie a fost de stupefactie, iar acea reactie continua chiar daca a trecut o luna de zile de la operatia lui. Nici in momentul de fata mie nu imi vine sa cred ca tata are cancer, nic un semn sau mai bine zis simtome nu sunt afisate in cazul lui. Sunt stupefiat sa vad cum medici, dau diagnstice peste diafnstice spunandune acelasi lucuru, cancer gastric, operat, in faza a doua.e chiar incredibil cea ce mi se spune, dar este lumea reala.totul e relativ in viata, totul se va sfarsi intr-o zi, indiferent cum se va sfarsi, fulgerator sau incet(cu pasi de melc). Doresc sanatate tuturor bolnavilor de aceasta boala, ii incurajez sa nu renunte la lupta si le spun sa ofere dragoste in jurul lor(nu compasiune si mila) cat mai pot.SANATATE MULTA
0
14-04-2007, ora 00:00
love2fly
Nu este medic/terapeut
love2fly
Intre timp am fost si mi-am facut cateva controale de specialitate (inclusiv endoscopie digestiva) si a reiesit ulcer duodenal+Heliobacter. Am facut tratament cu Nexium, amoxilina si claritromicina si mi-a trecut. De vreo doua luni nu mai am probleme.
Multumesc tuturor si multa sanatate!
0
26-04-2007, ora 00:00
darya04558
Nu este medic/terapeut
darya04558
Buna!Am 29 ani si am fost diagnosticata in august 2006 ca fiind purtatoare de helicobacter pylori.Endoscopie nu am facut deoarece numai gandul ma ingrozeste, in schimb am facut tratament cu sumamed + amoxicilina+ nexium.Acum in februarie am repetat analizele pt depistrea HP insa din scaun si mi-au iesit negative.Stomacul ma doare rar, dar banuiesc ca este vorba despre o esofagita de reflux intrucat am eructatii, ma simt uneori balonata dimineata cand ma trezesc, ma doare uneori sub coaste si, mai nou ma cam doare in spate desupra plamanilor.Ceea ce ma nelinisteste este ca de vreo 2 saptamani, cand ma trezesc dimineta scuip saliva amestecata cu sange( o flecma ruginie, de fapt) si pe parcursul zilei am gust de sange in gura.Ecografia abdo este normala, analizele de sange sunt bune.Orl-istul m-a trimis sa-mi fac o radiografie la sinusuri, dar nu exclus nici posibilitatea ca sangele sa fie cauzat de reflux.Sunt speriata.Poate fi ceva foarte grav: un cancer de esofag sau stomac?Astept un raspuns.Multumesc din suflet.
0
24-06-2008, ora 00:00
flori24
Nu este medic/terapeut
flori24
Buna ziua! Sunt Florentina, si am 24 de ani. de la varsta de 14 ani am probleme grave cu stomacul.Am facut nenumarate analize si tratamente, am facut si gastroscopie si rezultatul e acelasi. fac tratament 2 luni in care ma simt bine apoi durerile, greata si indigestiile revin.
Am fost la mai multi medici si toti au aceeasi parere, facem tratament si mai vedem.As vrea sa stiu daca intradevar nu s-a descoperit tratamentul pentru aceste probleme sau suntem intr-un sistem jegos in care medicii ne dau tratamente doar de intretinere pt a revenii la cabinetele particulare sa platim consultatii, analize si medicamente.
printre medicamentele pe care le-am luat se numara: ranitidina, malox, ulcerotrat, almagel a, nexium, motilium, si acum iau controloc.
am tinut si regim alimentar 6 luni consecutiv si durerile au revenit si in perioada respectiva, deci sunt convinsa ca regimul are efect doar in cazul indigestiilor nu si pt ulcer.
Puteti va rog sa imi indicati o solutie pentru ca nu mai stiu ce sa fac.
Multumesc mult de tot.
0
25-12-2008, ora 20:16
nicoleta123
Nu este medic/terapeut
nicoleta123
Faceti tratament cu ulei de catina si obligeana. Uleiul de catina protejeaza mucoasa tubului digestiv, contine substante cu efect antiinflamator, antioxidant si nutritiv si pe langa faptul ca face posibila si grabeste vindecarea, are si efect anticanceros. Obligeana activeaza digestia si elimina excesul de acid gastric din stomac permitand in acest fel mucoasei sa se regenereze. In acelasi timp puteti continua si tratamentul indicat de medic (Omeran). Obligeana da rezultate spectaculoase in afectiunile gastrice, tatal meu care sufera de 8 ani de ulcer gastric si ulcer duodenal (2 ulcere) a facut tratament cu Omeran dar se simte mult mai bine atunci cand bea ceai din radacina de obligeana.
0
25-12-2008, ora 20:46
nicoleta123
Nu este medic/terapeut
nicoleta123
Pentru eradicarea bacteriei Helicobacter pylori e uitila tinctura de propolis, iar pentru ameliorarea starilor de voma, tinctura de ghimbir, toate avand efecte dovedite prin studii in bolile digestive.Cat despre medici, e bine sa urmam sfaturile lor dar sa nu ne incredintam sanatatea in mainile lor. Un medic nu primeste mai multi bani la salariu daca tu te vindeci defintiv, si nici vreun titlu de glorie daca tu te simti mai bine. Medicamentele sintetice pe care ti le-a recomandat diminueaza aciditatea temporar, dar nu trateaza afectiunea adica rana/inflamatia peretilor stomacului. Almagel contine hidroxid de aluminiu care pe termen lung este nociv pentru sistemul nervos central. Dupa cum probabil ai observat Ulcerotrat contine obligeana, (acorus calamus) dar in concentratie prea mica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici