cand incep copii sa vorbeasca

18-02-2009
ioanamarina
Nu este medic/terapeut
ioanamarina
Buna seara si bine v-am gasit. As vrea sa stiu de la ce varsta incep copii sa vorbeasca, sa spuna anumite cuvinte (mama, tata, apa, papa). fetita mea are 1 an si 3 luni si nu spune nimic, scoate doar niste sunete ciudate.A spus tata la 8 luni si apoi mama; dar dupa aceea nu a mai spus nimic; intelege tot ce ii spun, vorbeste la telefon in limba ei, dar ceea ce scoate ea nu este clar. Credeti ca este vreo problema? Trebuie sa ma adresez cuiva? Multumesc celor care imi raspund.
3 comentarii
0
18-02-2009, ora 22:15
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Difera de la copil la copil, unii vorbesc mai greu iar altii mai devreme!Daca a spus mama si tata, inseamna ca poate sa vorbeasca!Baietelul unei prietene, pana la varsta de 2 ani jumate nu spunea nimic si dintr-o data a inceput sa vorbeasca!Dar daca vreti o parere avizata, puteti merge la un medic specialist!
Numai bine
0
18-02-2009, ora 22:37
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Intr-adevar, difera de la copil la copil. Si daca pediatrul a spus ca e sanatoasa, nu va faceti probleme si nu o fortati. Tot ce e necesar e sa auda vorbindu-se in jurul ei, copiii invata sa vorbeasca imitand adultii. Cat despre varsta, ca sa dau un exemplu haios dar real, cred ca e vorba de poetul Lucian Blaga, n-a scos o vorba pana aproape de 5 ani si atunci dintr-o rasuflare a spus o fraza intreaga...Deci rabdare si priviti totul ca pe ceva firesc. Sanatate deplina!
0
29-05-2009, ora 01:01
natallita
Nu este medic/terapeut
natallita
buna seara baetelul meu are un an si cinci luni si vorbeste in limba lui pe care nu o inteleg nici eu nu imi fac griji deoarece baeatul mai mare a vorbit pe la doi ani cu propozitii intregi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: