candidoza bucala

11-09-2014
aleida
Nu este medic/terapeut
aleida
Buna ziua!
In luna iunie 3 ganglioni submentonieri s-au inflamat si au confluat facand o masa mai tare si usor dureroasa la extensia capului si cand ii palpam. Am facut eco si aveau dimensiuni de max 10mm si caracter inflamator. Am facut si analize de sange hemoleucograma, vsh, fibrinogen toate bune su cultura de pe limba si din gat, pe limba a iesit candida si mi -au mai apatut si trei afte pe ambele gingii dus si jos. am luat fluconalul 100mg 7 zile, gg s-au desumflat, si limba nu a mai fost asa incarcata. acum de trei zile am avut dureri pe faringe( usturime), in gat parca am o pojchita pe care nu o pot elimina, limba e foarte alba, cand o raclez iese ceva branzos, ma ustura tare, am avut si o mica afta care a raspuns la gargara cu bicarbonat, dar s-au inflamat din nou gg acum doar doi si au dimensiunu mai mici in jur de 8mm. intrebarea mea este daca gg s-au inflamat datorita candidozei sau e ceva mai grav( boala hogkin). ce sa fac?ce investigatii si tratament sa fac?
4 comentarii
0
12-09-2014, ora 09:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tratam, entul se face NUmai dupa ce ai un diagnostic
e navoie de consult ORL, stmatologie, Hematogie si Gastrologie
oarecare diun aceste spcialitati au ca patlogie caviatatea bucala si gangln
0
12-09-2014, ora 09:56
aleida
Nu este medic/terapeut
aleida
Multumesc de răspuns. Ieri am fost la ORL si am făcut fibroscopie in urma căreia a reuneşte ca am reflux esofagofaringian, ceea ce întreţinere si candidoza si de asemenea am făcut si Eco ganglionii submaseterieni, 2 la numar au dimensiuni de aproximativ 7, 5 mm, doctorul ORL a zis ca sunt măriţi in contextul bolii, faringele si sfincterul de la nivelul faringelui este extrem de inflamat si Rosu.mi-a prescris tratament pt reflux si regim. Ce Spune-ţi sa mai consul si un hematolog ( analizele de sânge sunt bune) si un gastroenterolog? Multumesc anticipat pt răspuns
0
12-09-2014, ora 18:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Hematolog nu e cazul
La gastrologie...daca nu da rezultat tratamentul si tot ce o sa cititi pe firum.ce am scris despre reflux
0
12-09-2014, ora 21:04
aleida
Nu este medic/terapeut
aleida
Dumneavoastră susţineţi ca ganglioni sunt inflamati in contextul boli de reflux? Îmi este foarte teama sa nu fie o boala hematologica. Sper sa aveţi dreptate! Doamne ajuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: