Candidoza sau ceva mai grav?

21-07-2019
Marywall
Nu este medic/terapeut
Marywall
La 13 ani, in urma unui tratament cu antibiotic, am avut, conform medicului de familie, candidoza. Acum am 20 de ani si am mai avut de maximum 4 ori infectia in acest timp, dar dupa tratamentul clasic cu bicarbonat de sodiu, metronidazol sau flagyl, totul dispare.
Am facut sex doar cu prezervativ cu toti partenerii sexuali anteriori(sex oral fara prezervativ), iar cu actualul meu logodnic nu folosesc prezervativul deoarece ii stiu trecutul sexual si in urma cu un an si-a efectuat toate testele si totul este ok.
Problema este ca in ultimele 4 luni m-am confruntat de 3 ori cu aceeasi mancarine insuportabila care cedeaza la aceleasi medicamente.
De data aceasta insa, am sesizat o umflatura mica si nedureroasa intre vagin si anus. Ma gandesc ca este de la iritatie, scarpinat... dupa o saptamana de tratament, mai pe sarite, caci am uitat sa iau mereu pastilele, candidoza simt ca iar dispare.
Dupa ce am citit pe net, imi fac griji de absolut toate bolile si complicatiile posibile, de la HPV pana la HIV(chiar daca toate contactele au fost doar cu prezervativ, asa cum am mentionat, si am inteles ca nu este sigur daca HIV se poate transmite prin sexul oral).
De asemenea, cand aveam mancarimile am continuat sa facem sex, deci ma gandesc ca probabil candidoza a revenit deoarece el, desi nu are simptome, mi-a transmis-o inapoi si trebuie sa se trateze la randul lui. Probabil ma panichez prea rau cu HIV si HPV, tinand cont ca mereu am folosit prezervativ, chiar as vrea sa stiu parerea dumneavoastra.
1 comentarii
0
21-07-2019, ora 15:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
HPV se transmite si cu prezervativ, prin frecarea organelor genitale.
Daca ati facut sex cand ati avut mancarimile, a luat si partenerul dv. candidoza si trebuie sa se trateze. Altfel o dati de la unul la altul.
Adresati-va unui medic ginecolog pentru acea umflatura.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul candidozei vaginale cu iaurt - funcționează?
  • Candidoza vaginală recurentă - opțiuni de tratament și sfaturi utile
  • Un tratament mai eficient pentru candidoza vaginală
  •