Carcinomatoza peritoneala stadiu IV

15-02-2019
AlexJ
Nu este medic/terapeut
AlexJ
Buna ziua! Mama mea a fost diagnosticata recent cu carcinomatoza peritoneala de stadiul 4! Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati ce sa fac sa o ajut! Un scurt istoric: pe data de 03 martie 2018 a fost operata de chist ovarian care s a dovedit a fii cancer in urma operatiei i s au scos ovarele. A fost la fundeni si a urmat 8 cicluri de chimioterapie dupa care cei de acolo au constat ca are unii ganglioni care nu dispar si s a operat si i a scos pe data de 16.11.2018. De atunci a inceput totul.. a inceput sa o doare f tare burta dupa 2 saptamani si am plecat la spital, cei de acolo ne au spus ca e vorba de o ocluzie intestinala si au operat o de urgenta. I a facut o legatura intre intestinul gros cu cel subtire dar nu au scos o stoma. Dupa ce s a operat a urmat chimioterapia cu taxol (2 sedinte) dupa a doua sedinta s a constipat si s a umflat f tare in burta iar operatia s a deschis si a iesit foarte mult caca pe acolo. Am dus o de urgenta la spital si ne au spus ca e bine ca s a intamplat asa si ca nu a iesit in burta si ca e totul ok sa o luam ca pe o stoma naturala. Intrebarea mea acum este.. unde sa o duc sa o vada un doctor mai compentent? Un chirug foarte bun doresc... si ce tratamente ar fii ok gen naturale facute acasa pentru aceasta boala.. carcinomantoza peritoneala stadiul 4
6 comentarii
1
19-02-2019, ora 02:54
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Buna ziua,

Carcinomatoza peritoneala poate produce lichid de ascita in abdomen. Carcinomul ovarian produce in mod special aceasta situatie. Lichidul se poate evacua prin paracenteza, periodic, ca sa reduca presiunea din abdomen.
Un consult chirurgical, sa se vada daca stoma spontana este stabila, sau trebuie o noua stoma chirurgicala.
Ar trebui vizitata la domiciliu de o asistenta de ingrijiri paliative care stie sa ingrijeasca stomele.
0
22-02-2019, ora 17:38
AlexJ
Nu este medic/terapeut
AlexJ
Ideea e ca acum a inceput sa vomite si sa nu mai faca pipi. Are picioarele si spatele foarte umflat. Ia furosemid injectabil dar nu prea ajuta. Ceva pentru ficat si fiere? Pentru regenerare
0
23-02-2019, ora 22:41
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună seara,

ar putea fi mai multe motive pentru care nu urinează. Deshidratare (nu bea lichide, sau din cauza vărsăturilor) și rinichii nu mai produc urina - se pot da lichide intravenos. Sau exista urina în vezica dar nu o elimina - se poate pune temporar sonda urinara. Sau sunt comprimate ureterele (căile de la rinichi la vezica) - se poate pune nefrostoma, la urologie. În aceste situații Furosemidul nu ajuta.
Picioarele se umfla frecvent în acest stadiu.
Dacă, pe lângă vărsături exista dureri abdominale, sau nu mai vine nimic pe stoma, sau simptomele seamănă cu cele de la ocluzia intestinala precedenta, ar trebui consult chirurgical. Dacă s-a introdus recent sau s-a crescut doza de morfina, greata poate fi de acolo.
Desigur, are nevoie sa fie reevaluata de un oncolog care știe îngrijiri paliative.
0
24-02-2019, ora 07:26
AlexJ
Nu este medic/terapeut
AlexJ
Cunoaste cineva un medic bun in Bucuresti? Unde sa ma duc sa ma ajute si SA ISI DEA INTERESUL pt ca sunt satul sa bag bani in buzunar degaba va rog frumos!! Orice informatie ar fii de mare ajutor
0
26-02-2019, ora 16:14
AlexJ
Nu este medic/terapeut
AlexJ
Va cer ajutorul disperat!!!!!! Mama mea da in sonda nazogastrica foarte mult sange!! Stie cineva vreo solutie pt asa ceva? doctorii tot dau din umeri
1
27-02-2019, ora 17:46
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună seara,
Îmi cer scuze, numai acum am văzut mesajul.
Pot fi ulcere gastrice, metastaze în mucoasa gastrica, sau gastrita de la antiinflamatoare (Diclofenac, Ketoprofen etc.). Trebuie întrerupte antiinflamatoarele, daca se dădeau. Mai puțin probabil, hemoragia poate fi din varice de pe esofag rupte, dacă exista ciroza. Nu cumva i-a curs sânge din nas și l-a înghițit? Indiferent de cauza, hemoragia se poate opri de obicei endoscopic (gastroscopie și ligaturi, injectare de adrenalina etc.). Se poate opri și de la sine.
Trebuie doze mari de antiacide intravenos (de ex. Nexium) - astea se pot da oricum. Ar merita probabil întrerupta dexametazona, dacă ia.

Într-o urgenta puteți chema ambulanța, nu spuneți ca este un pacient cu cancer, spuneți numai de hemoragie, și au să-i dea ceva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.