Care ar putea fi cauza unei dureri stomacale la un copil?

12-08-2008
popacristina
Nu este medic/terapeut
popacristina
Am o fetita de 4 anisori care de doua saptamani de zile acuza dureri in jurul buricului si stari de voma.
Va aduc la cunostinta ca in urma administrarii singularului de 4mg, de fapt mai aveam doua zile si terminam tratamentul cu el, au inceput sa ii apara aceste stari. Mi-a varsat o singura data (multe mucozitati) si a avut intr-o singura zi 5 scaune explozive.
Mentionez ca i-am facut si examenul coproparazitologic si a iesit negativ. De asemenea am fost cu ea la medic si ne-a recomandat Debridat, Enterol si Creon pentru refacerea mucoasei gastrice. Pana in prezent nu am observat nici o ameliorare, adica starile de voma sunt persistente, ii este foame dar nu poate manca, este apatica.
Va rog sa-mi dati un sfat cu ce pot sa fac in continuare.
3 comentarii
0
12-08-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Singulair poate sa dea probleme gastro-intestinale, este probabil ca el este cauza. Tratamentul mi se pare bun. S-ar mai putea adauga Smecta, care absoarbe gazele si regleaza tranzitul, si practic nu are contraindicatii. Se poate incerca o lingurita de zahar dulce la fiecare 10 minute, pentru adaptarea stomacului. Supa de morcovi, orez fiert.

Problema nu este atat mancarea, ci hidratarea. Se mai pot da saruri de rehidratare orala. Daca varsaturile sunt asa de severe incat nu poate inghiti nici macar lichide, trebuie internare pentru hidratare intravenoasa. Dar probabil ca nu va fi cazul, spuneti ca are pofta de mancare.

Numai bine!
0
23-12-2009, ora 00:44
maya_andra
Nu este medic/terapeut
maya_andra
buna...am o problema folosesc singular de cam o luna si am erupti pe piele si mancarimi la inceput erau doar uneori mancarimi ale pieli dar nu le-am dat atentie dar acum eruptiile sunt tot mai profunde in ultimele zile (am racit si de atunci au aparut probleme i-au paxeladine si amoxacilina de 500).ca sa nu mai vorbim de irascibilitate si stari de somnolenta...mie frica sa intrerup tratamentul deoarece ma simt foarte rau in momentul in care nu il folosesc, pe langa singular folosesc si seretide si ventoline am oprit folosirea ventolinului dar am in continuare aceste reacti adverse si nu stiu de ce..am astm bronsic.va rag dati-mi un raspuns.multumesc
0
26-12-2009, ora 22:51
claudia ionela
Nu este medic/terapeut
claudia ionela
buna, am un baietel de 9 luni si avem o problema cu scaunele foarte dese, in jur de 4-5 pe zi, uneori mai apoase, alteori mai legate. Aceasta problema a aparut in urma unui tratament cu antibitic, dupa care i-am administrat la recomandarea medicului biotics si sanzyme timp de 3 zile, ceai de menta in fiecare zi, ca si mancare orez, banana, biscuiti, supa de legume, dar degeaba. De astazi am observat ca urima are un miros urat. ce sfaturi imi puteti da? Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Voma si diaree - primul ajutor
  •