Care este cea mai potrivita coroana?

24-09-2013
sorina andreea
Nu este medic/terapeut
sorina andreea
Buna ziua
Sunt putin nelamurita fata subiectul coroanele dentare pentru dintii frontali, mai exact incisivii centrali. In momentul de fata detin coroana cu suport metalic din ceramica, nu sunt tocmai potriviti estetic si pentru ca in curand voi da jos si aparatul dentar doresc sa le schimb. Am auzit despre coroana integral ceramica, de coroana ceramica pe suport de zirconiu, coroana ceramica presata si chiar coroana numai din zirconiu. Care ar fi cea mai potrivita, am inteles ca zirconiul ar fi casant si ca este posibil sa fie radioactiv, dar si ca detine multe din detaliile unui dinte natural, la fel si de coroana integral ceramica. Nu stiut insa mai nimic de coroana de ceramica presata si ce caracteristici are sau de combinatia coroana ceramica pe suport zirconiu. Pana la urma care este diferenta intre acestea dar si cat de casanta este ceramica fata de zirconiu sau invers si care ar fi mai potrivita pentru un aspect cat mai natural?
3 comentarii
0
25-09-2013, ora 15:31
Dr. Alex Salan
Chirurgie orala si maxilo-faciala, Craiova
Dr. Alex Salan
Buna ziua,

Nu sunt specialitatea mea coroanele, dar cred ca radioactivitatea zirconiului este foarte mica pentru a fi luata in calcul, asta dacaeexista. Nu ar fi aprobat ca material daca ar fi periculos. Cel mai bine ar fi sa postati in rubrica de stomatologie generala aceasta intrebare. Din cunostintele mele, coroana de zirconiu se potriveste foarte bine cazului Dvs.

O zi buna!
0
26-09-2013, ora 09:46
Dr. Zlotea Mircea
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Zlotea Mircea
Pentru estetica maxima coroana individuala integral ceramica, mai ales cea obtinuta prin presare.
0
01-10-2013, ora 00:01
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, Sorina. Nelamurirea ta este oarecum justificata ca sunt multe variante de restaurare coronara. Eu consider ca varinata de coroana integral ceramica poate fi foarte estetica, depinde totusi cum a fost restaurat dintele tau ( daca ai pivot de metal sau pivot "fibra sticla" sau doar refacere coronara cu compozit )... pentru ca un pivot metalic poate transpare si nu te multumeste. Pentru restaurarile zorconiu ceramica, nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji referitor la rezistenta, este suficient de rezistent pentru un singur element. ZIrconiul poate fi folosit sa " mascheze" nuanta pivotului metalic in cazul in care este prezent.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: