Cascat, oftat, nu pot respira corect

09-02-2011
alexungureanu
Nu este medic/terapeut
alexungureanu
Buna ziua,
De 8 luni am probleme cu respiratia, nu pot casca, imi vine sa casc si ma chinui efectiv sa reusesc, si e foarte bine cand o fac! Nu pot respira corect, nu imi intra tot aerul in plamani.

Stie cineva ce ar putea fii?
Am facut 2radiografii la plamani, EKG, spirometrie, analize sange, toate bune.
28 comentarii
1
10-02-2011, ora 23:16
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Poate sunt cauze neurologice sau psihice/psihologice.
1
11-02-2011, ora 10:44
alexungureanu
Nu este medic/terapeut
alexungureanu
Ms de respuns, cauze psihice nu cred, pentru ca am problema asta pe tot parcursul zilei, doar cand dorm nu am nimic.Posibil neurologice, pentru ca inainte sa apara problema asta, erau momente cand nu imi simteam mainile si picioarele(parca nu le aveam), lafel si cu maxilarul si limba.Ce analize trebuie sa fac la neurologie?
0
12-02-2011, ora 04:36
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Cel mai bine e sa va consultati cu un neurolog care sa va spuna daca problema tine de neurologie. Apoi, daca da sau exista suspiciuni ca ar tine, probabil o sa recomande o tomografie computerizata sau depinde de abordarea acelui neurolog. Problema cu cascatul, aparent, nu pare foarte grava. Dar daca au existat probleme cu amorteala sau chiar asemanatoare paraliziei ar trebui investigat mai amanuntit si medicului sa-i spuneti si de cand si cum au inceput problemele, orice amanunt conteaza.
0
11-03-2011, ora 09:32
alexungureanu
Nu este medic/terapeut
alexungureanu
Am facut ococardiografie si mia zis ca am prolaps al VMA contr.hiperchinetice PPVS restul e bine.Poate sa fie asta cauza?Cardiologul mia zis ca nu este nimic grav, mia dat metroprorol si aspacardin, mia zis sa evit cafeaua, cola, etc.si efortul fizic intens.
0
13-03-2011, ora 10:41
alexungureanu
Nu este medic/terapeut
alexungureanu
Aoi=22;Aoa=28;AS=33;VD=22;AD=24;SIV=12;PP=10;VS=40/31; Valve de aspect morfologic normal cu prolaps al VMA Contr.hiperchinetice PPVS.Fara trombi.Pericard liber.
Asa arata tot rezultatul.E ceva grav?
0
25-01-2019, ora 17:48
S.Marian
Nu este medic/terapeut
S.Marian
Salut Alexandru!
Spune-mi te rog dacă ai reușit sa rezolvi problema cascatului excesiv și a lipsei de aer.

Exact aceleași simptome am și eu de 6 luni si nu știu ce sa mai fac.
1
02-02-2019, ora 15:29
Cotuca
Nu este medic/terapeut
Cotuca
Buna ziua! Si eu am aceeasi problema. Dr a spus ca e ceva viral.viroza respiratorie, dar nu tusesc. Daca ma fortez eu sa tusesc, se aude un suierat, dar nu mereu.
Ce e stresant ca an senzatia aia ca as vrea mereu sa casc si nu pot face asta pana la capat.
Mi-a dat sa iau Taniflu.
0
02-02-2019, ora 18:24
S.Marian
Nu este medic/terapeut
S.Marian
Da și pe mine acea nevoie de a casa pentru a putea respira mai bine ma deranjează cel mai rău. In special senzația de căscat incomplet.
0
09-04-2019, ora 16:28
Andre1234
Nu este medic/terapeut
Andre1234
Buna ziua! Aceiași problema o am si eu. Am facut spirometrie, radiografie pulmonara, Ecocardiografie, analize tiroida fără niciun rezultat! Daca cineva a scăpat de aceasta problema va rog sa ne scrieți!
0
10-04-2019, ora 16:09
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Alex Ungureanu rezultatul ecocardiografiei este: cord de dimensiuni normale, valve normale, un prolaps al valvei mitrale anterioare care nu e nimic grav multe persoane din populația generală îl au, și hiperkinezie (adică se contractp mai repede) de perete posterior (liber) al ventriculului stâng. Deci la inimă totul este ok. O zi liniștită!
0
10-04-2019, ora 16:16
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Un zgomot ca un șuierat se numește wheezing și se întâlnește în astm (nu doar în această boală). Ca să excludeți leziuni pulmonare ar trebui să faceți un CT pulmonar. Dacă rezultatul este normal și radiografia și spirometria arată un plămân normal, respectiv o funcție respiratorie în valorile normale atunci există altă cauză, nu pulmonară. Poate fi o slăbiciune a musculaturii respiratorii care să vă împiedice să inspirați profund (distrofii musculare) sau poate fi ceva psihic (sindrom anxios) și să aveți doar impresia că nu aveți suficient aer. O zi liniștită!
0
18-12-2020, ora 09:08
vcaps144
Nu este medic/terapeut
vcaps144
De 3 luni am si eu dispnee. Dar este efectiv inabilitatea de a lua o gura de aer adanca uneori.
Dupa multi doctori, analize, ecografii, radiografii s-a dovedit a fi o hernie hiatala.
Vad ca nimeni nu prea vorbeste despre problemele gastro care pot da dispnee foarte usor.
Reflux gastro, gastrita, hernie hiatala. Toate pot duce la dispnee.
1
15-05-2021, ora 00:30
olaru.bogdan
Nu este medic/terapeut
olaru.bogdan
Am avut aceeasi problema cu cascatul si oftatul. Am crezut pur si simplu ca mor. Va recomand ceai de ghimbir fara zahar 2x zi, dimineata si seara (2 plicuri in apa fierbinte ) are un gust oribil dar puteti trece cu vederea, Stresclin x 2, dimineata si seara, aspacardin 3x zi, dimineata, pranz si seara si miofilin pastile 2x zi dimineata si seara. Dupa o saptamana se va observa o imbunatatire a respiratiei. Tratamentul trebuie tinut o luna. Multa sanatate !
0
15-05-2021, ora 21:56
Dorina2021
Nu este medic/terapeut
Dorina2021
Am aceiasi problema de pe 21 aprilie, a debutat brusc. 2sapt am crezut ca mor, nu puteam respira, aveam gatul, gura si nasul foarte uscate. Am fost la urgente mi s-a facut raza la plamani e iesit bine, mi-a iesit la analize o lipsa f mare de potasiu, mi s-a dat stresclin si panangin plus aieryus pe care nu l-am luat pt ca imi usca gura si mai tare, diagnosticul a fost de alergie respiratorie. Cu tratamentul dat nu am văzut deloc rezultate, ma sufocam pur si simplu in continuare, fiind zile de sarbatoare m-am dus la farmacie unde mi s-a dat teotard, m-a ajutat sa-mi revin intr-o oarecare masura cu respirația. Am fost la alergologie unde mi s-a spus ca am rinita orafaringiana, mi s-a dat teatament cu vit A pt nas si un spray pt gat si gura care au rezolvarlt problema uscaciunii, dar respiratia a ramas la fel, nu puteam sa respir.M-am dus la pneumo la privat unde mi s-a facut o spirometrie care a iesit ok, mi s-a spus de acolo ca e un fel de bronsita asmatica pe fond alergic. De o sapt iau teotard de 200 dimineața si montelukast seara plus tratamentul cu panangin si stresclin, respiratia mi s-a mai inbunatatit dar am in continuare un oftat si un cascat si in continuare nu pot sa respir bine pe inspir.Desi mi-a revenit mult respiratia inca mai am momente destul de multe in cursul zilei in care simt ca parca ceva imi blochează aerul, cand reușesc sa oftez simt asa ca o raceala in piept.
0
07-07-2021, ora 22:15
Ciobanasu
Nu este medic/terapeut
Ciobanasu
Aceeași problemă o am si eu, mie imi mai vine sa trag aer mult in piept si câteodată nu pot, parca ma blochează ceva.Daca ai găsit vreo rezolvare la asta te rog anunțama.(Problema asta o am de aproape un an)
0
21-07-2021, ora 10:34
Vlasiuc
Nu este medic/terapeut
Vlasiuc
Buna ziua Alex Ungureanu, vroiam sa intreb daca ai mai rezolvat problema? Eu la fel ma confrunt cu aceeasi problema deja de vreo 3 luni. Eu totusi pe ideea de stress puternic sau anxietate avansata. Un singur lucru pe langa toate care mai este prezent la mine este ca simt capul greoi de parca as avea presiunea intracraniana marita.
0
19-11-2021, ora 12:06
silwer
Nu este medic/terapeut
silwer
Buna ziua! Referitor la subiectul cu asa zisa lipsa a aerului sau senzatia de respiratie incompleta, as vrea sa precizez ca, in absenta unor reale probleme de sanatate, confirmate numai la medicul de specialitate, acest cascat ascunde, de fapt, probleme emotionale accentuate, asociate cu frica, anxietate, timiditate etc.
In ceea ce ma priveste, am trecut prin starea aceasta in urma cu aprox. 3 luni, cand am fost nevoit sa apelez la medici de specialitate, starile se accentueaza in timp si se ajunge la atacuri de panica, cu urmari asupra vietii cotidiene. Ca sfat, as recomanda o programare la un psiholog specializat in terapie cognitiv-comportamentala.
Un articol foarte interesant l-am gasit pe pagina ---------*
Sper sa fie util celor interesati!
Sanatate tuturor!

(*modificat de admin)
0
10-12-2021, ora 01:17
Mihai1809
Nu este medic/terapeut
Mihai1809
Salut!
Ma confrunt cu aceasta problema de mai bine de 8 luni. Tin sa mentionez ca am mai trecut prin astfel de episoade inainte, insa mereu erau niste episoade trecatoare, de maxim 2 saptamani. Sezantia este groaznica si nu credeam ca o sa gasesc oameni care au aceleasi probleme.
La mine totul se manifesta ca o incapacitate o data la 5-10 minute de a lua o gura mare de aer. Uneori, casc pana cand imi trozneste maxilarul. In momentul in care am reusit sa casc, parca organismul se linisteste o perioada de timp, si nu mai simte nevoia de aer. Alteori, aceasta nevoie de aer este pacalita de un oftat mai puternic, insa nu mereu reusesc sa il duc la capat. Parca este un nod sau o supapa care nu ma lasa sa il finalizez mereu. Senzatia este groaznica. In fiecare zi sa te trezesti si sa incerci sa fie totul normal. Am observat, pe vremea cand aceasta problema era de scurta durata, ca se intampla atunci cand beam cola, cafea sau mancam ciocolata. Dar luam un magneziu si senzatia se ameriora.. acum faza cu magneziul nu a mai mers, si de 8 luni ma chinui groaznic.
Am fost la foarte multi medici (cardiologie, gastroenterologie, ecografii, pneumologie, alergologie, analize de sange) insa nu am primit nici un raspuns concret. Analizele au iesit normale. Unii doctori mi-au sugerat ca problemele ar fi neurovegetative, si mi-au sugerat sa reduc cat mai mult stresul. Insa fara un tratament exact. De aproximativ 3 luni de zile fac si terapie cu un psiholog, pentru a-mi reduce nivelul de stres. Terapia evolueaza intr-o directie buna, pot sa spun ca sunt mai activ si vioi ca inainte, insa problemele respiratorii tot nu mi-au disparut. Sunt mai lejere, dar sunt inca acolo, si sunt ca picatura chinezeasca.
As vrea sa stiu daca cineva a reusit sa treaca peste aceste stari si cum? As fi foarte recunoscator pentru orice raspuns. Orice referinta catre un doctor care a mai gestionat astfel de probleme, este binevenita.
Multumesc
0
11-12-2021, ora 09:03
silwer
Nu este medic/terapeut
silwer
Buna ziua! Pentru Mihai 1809, recomandarea este sa incepi o terapie cognitiv-comportamentala cu un psihoterapeut, important este sa existe o compatibilitate intre voi. Cred ca terapia derulata in prezent de tine impotriva stresului nu te va ajuta in problema pe care o ai, stresul face parte din viata noastra, trebuie sa invatam sa traim cu el.
As vrea sa putem schimba cateva opinii legate de problema comuna care ne creeaza disconfort, adresa mea este silwer2012 (gmail).
Numai bine!
0
07-04-2022, ora 22:19
claudiumihaila
Nu este medic/terapeut
claudiumihaila
Salut
Am citit toate majoritatea comentariilor si din pacate ma aflu si eu in aceeasi situatie. De aproximativ 10 luni traiesc zile de cosmar pe care nici macar nu le pot descrie. Pentru ca suntem destul de multi oameni in situatia aceasta am decis sa fac un grup de facebook unde sa postam regulat solutii pe care le-am incercat in speranta ca vor putea si alti oameni sa beneficieze de aceste informatii. Sper sa imi dea voie adminul paginii sa postez linkul grupului
Ne vedem pe grup: -------------*

(*modificat de admin)
0
29-06-2022, ora 23:51
Laumy
Nu este medic/terapeut
Laumy
Bună seara! Din nefericire ma confrunt și eu cu aceeași problema de aproape 2 ani. Deși am consultat foarte mulți medici, toate analizele sunt perfecte. Ați reușit să găsiți o rezolvare a acestei probleme? Eu simt ca nu mai rezist! Cred ca fac și atacuri de panica, ma trezesc noapte și am impresia ca nu pot respira, ca nu mi ajunge aerul.
0
27-10-2022, ora 02:20
SimonaMihaela
Nu este medic/terapeut
SimonaMihaela
Doamne credeam ca sunt singura in situatia asta, eu am fst la med mi a zis ca este rinita si astm alergic.
0
25-09-2023, ora 20:06
Fania2
Nu este medic/terapeut
Fania2
Bună, Nu sunt medic si nu fac recomandari medicale. Dar constat ca nu a mentionat nimeni faptul ca in boala numita sclerodermie sistemica, poate apare apnee, pe fondul fibrozei pulmonare. Sclerodermia poate fi difuza și greu de diagnosticat. Merita a se consulta un reumatolog (aceasta specialitate medicala se ocupa in mod deosebit de bolile de colagen, adesea greu diagnosticabile in fazele usoare, in categoria carora se incadreaza si sclerodermia). Exista un set de analize numit "panel sclerodermie", pe care îl fac laboratoarele mari, și care poate ajuta la diagnostic. Multa sănătate!
0
11-10-2023, ora 12:08
Ionel07
Nu este medic/terapeut
Ionel07
Buna ziua,

Am citit cu mare interes comentariile din aceasta sectiune si sunt foarte uimit sa constat ca si voi aveti aceeasi problema de sanatate ca si mine. Ma confrunt cu aceasta situatie de mai bine de 20 de ani (am varsta de 42 in prezent) si nu am gasit nicaieri o solutie. Am facut o gramada de analize medicale si toate au iesit in parametrii normali, am incercat si diferite tratamente insa problema nu a disparut. Sunt zile in care imi vine sa casc si nu o pot face pana la capat, avand o senzatie de aer insuficient, iar atunci cand se intampla sa ajung pana la capat, simt o senzatie de saturatie. Dealungul celor 20 de ani am observat ca situatia asta se accentueaza doar atunci cand consum CIOCOLATA si mai nou CAFEA. Am avut perioade mai lungi in care nu le-am consumat deloc si situatia s-a imbunatatit considerabil DAR nu a disparut niciodata A fost singura cale de a ma linisti cat de cat in acest sens. O perioada m-am gandit ca poate zaharul din ciocolata se absoarbe foarte repede in sangele meu (circa 30 minute) provocand acest simptom, alteori m-am gandit ca poate fac atacuri de panica, alteori ca as suferi de anxietate.dar.nu stiu ce sa zic/cred. Ce stiu cu certitudine, este ca si nivelul de stres a crescut constant in viata mea dpdv profesional si poate ca si asta ar fi o cauza. Voi urmari in continuare cu interes comentariile voastre, sperand ca cineva va gasi o solutie. Va doresc sanatate tuturor!
0
11-10-2023, ora 12:47
Ionel07
Nu este medic/terapeut
Ionel07
claudiumihaila te rog daca ai vreme, sa-mi trimiti e-mail pe yahoo la neacsa_nelu un link cu grupul creat. Aici a fost editat de admin. Ms.
0
16-10-2023, ora 14:32
fabi
Nu este medic/terapeut
fabi
Lipsa de calciu! Luati un calciu organic. eu il folosesc pe cel de la Herbagetica. 2 x 2/zi
multa sanatate!
0
16-02-2024, ora 22:45
Ionel07
Nu este medic/terapeut
Ionel07
Salutari tuturor! As fi vrut sa reusim sa avem un grup unde sa putem dezbate despre aceasta problema dar orice link e sters aici de catre admin. Abia am reusit sa las adresa mea de mail in unul din comentarii in speranta ca ne vom strange cumva si vom face pe whatsapp un grup dar.in zadar. Am gasit raspunsul la tot ce cauzeaza aceste stari dupa f multi ani de chin. Totul e legat de STRES si tot ce are legatura cu el. Pastilele care au la baza arbustul de Ashwagandha e singurul lucru care mi-a readus liniste. Eu iau in prezent 1 pastila/zi de Zenbleu. Mentionez ca nu e suficient sa luati doar pastila asta si gata.e nevoie sa eliminati toti factorii care va provoaca aceste stari de stres/anxietate/ganduri/atacuri de panica. Sistemul nervos central este cel care este dat peste cap si provoaca aceste stari ca ajungi din om, ne-om. Pastilele astea cu Ashwagandha sunt naturiste, nu am gasit efecte secundare la ele ci doar beneficii. Efectele se resimt treptat, nu va asteptati sa fie totul bine intr-o zi-doua pt ca aceasta stare nu a venit in viata noastra intr-o zi-doua ci tot treptat. Va doresc insanatosire grabnica tuturor!!
0
13-03-2024, ora 21:47
Fl0
Nu este medic/terapeut
Fl0
Aceeași problemă - nevoie de a căsca, inspir incomplet și altele, atac panică, spaimă de moarte iminentă, sufocare, crize durabile.
1. Cardiologie: sănătos.
Diagnostic - distonie neurovegetativă.
2. Neurologie: sănătos.
Diagnostic prezumtiv - colesterol pe artere carotide și vertebrale, creier neoxigenat.
3. ORL: nimic grav - cornete nazale mărite, creier neoxigenat.
4. Spirometrie - normal, plămâni chiar viguroși.
5. Glicemie, în parametri colesterol puțin crescut.
Dar, după ani, am aflat adevărul, în cazul meu și am scăpat: pentru a compensa termoficarea ineficientă, încălzeam locuința și cu aragazul, de toamna până primăvara, așa că m-am intoxicat cu monoxid de carbon (gaze arse, reziduale, de la flacără) creierul cerea oxigen, pe care nu-l putea primi.
Cum am stopat folosirea aragazului ca sursă complementară de căldură, simptomele au dispărut, inspir complet, casc normal doar seara, nu mai am crize, atacuri de panică, vertij, greață, letargie etc.
Am avut această problemă cam cinci - șase ani și nu am știut ce se întâmpla.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: