Cat se face pauza dupa 3 ani de antic.?

11-04-2007
GRA
Nu este medic/terapeut
GRA
Buna!Am 31 ani, nu am avut nicio sarcina pana acum pt ca m-am protejat cu anticonceptionale.Am luat timp de aprox. 8 ani de zile pastile, cu pauza de cate o luna cam la 2 ani si ceva.Acum 2 luni jumate am intrerupt pastilele pentru a face o pauza.M-am ingrasat intr-un an cam 10 kg si ma gandesc ca poate din aeasta cauza.S-au poate am ajuns cu greutatea la normal (aveam 49 kg si am ajuns la 58.5kg, am 1.62 m).
Intrebarea este cat timp se face pauza si daca este recom. sa incep iar pastilele tinand cont ca le luam si deoarce aveam ciclul neregulat, cam la 30-35 zile.Dupa ce le-am intrerupt prima data a venit la 35 zile si a doua oara la 33 zile.
Luna trecuta a trebuit sa iau postinor cam in a 16-a zi de ciclu deoarece s-a rupt prezerv. Nu am repectat intocmai perioadele in care trebuia luat postinorul, prima past. dupa 26 ore si a doua dupa 16 ore.Ciclul mi-a venit in a 33-a zi, a tinut cam 4 zile dar a fost mai deschis la culoare decat de obicei, (de obicei era inchis cu chegulete).am facut un test de sarcina la 7 zile dupa incident si a iesit neg.Este posibil sa raman insarcinata?
Daca incep pastilele antic. si uit sa iau o zi, se poate sa raman insarcinata?Daca da poate afecta copilul faptul ca eu nu stiu si iau pastilele in continuare?De obicei iau marvelon, pastilele sunt la fel, ma orientez doar dupa zilele saptamanii si uneori ma dezorientez dc am luat sau nu pastila.
3 comentarii
0
12-04-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1.Nu este nevoie de pauza la tratamentul anticoceptional.
2.Postinor a fost satisfacator de corect administrat. Menstra a fost normala. Menstra cu cheaguri NU este normala.
3.Da, daca uitati sa luati pastilele o zi puteti ramane insarcinata. Luandu-le in fiecare zi la aceeasi ora, preferabil seara, riscul de a nu mai sti daca ati uitat sau nu scade. Daca, totusi, se intampla, luati si pastila unitata si protejati-va suplimentar (prezervativ sau abstinenta) inca 7 zile.
4.Copilul nu este afectat daca ati ramas insarcinata si terminati de luat folia. Numai daca incepeti alta folie noua poate fi afectat.
0
12-04-2007, ora 00:00
GRA
Nu este medic/terapeut
GRA
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Daca mestruatia de obicei este mai inchisa la culoare, (chiar daca luam pastile )si cu chegulete, ce problema ar putea fi?
De obicei primele 4 zile este abundenta si cam 3 zile este putina si maro.Uneori dureaza si mai mult de 7 zile, daca nu iau pastile.La un control (echografie si control ginecologic) mi-au gasit un chist ovarian de 3 cm dar care am inteles ca a inceput sa se absoarba.Ciclul cum l-am descris l-am avut cam asa mereu (inchis).De vreo 3 luni si ceva am dureri la ovare (crampe f. puternice ).daca este ceva in neregula as vrea sa stiu.Medicul ginecolog mi-a zis la control ca totul este ok, si ca chistul imi va trece si sa iau indometacin.Este indeajuns?Sa merg la alt medic?
Faptul ca as avea chist, sau cum este menstruatia ma poate afecta cumva, sau sa raman mai greu insarcinata?
0
17-02-2009, ora 14:31
sweet luiza
Nu este medic/terapeut
sweet luiza
am luat anticonceptionale si a 3 zi.urma sa iau a 4 seara...am facut sex neprotejat.pot sa raman insarcinata?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pauza la anticoncepționale și riscul apariției simptomelor psihiatrice
  •