Caut un răspuns...

26-12-2017
Adrian Ciobanu
Nu este medic/terapeut
Adrian Ciobanu
Buna seara! Nu sufăr de depresie sau alte boli mintale dar am impresia ca este ceva greșit la mine sau ca lipsește ceva sau nu e de-ajuns, ideea e ca imi este greu sa o descriu. Vreau sa ma duc si la psihiatru specializat in psihologie, poate reușește sa ma ajute, dar pana atunci curiozitatea m-a determinat sa fac apel si la acest forum, revenind la ce vreau sa zic, sunt o persoana empatica, compar tot timpul lucruri si situații, invat mult din greselile mele dar si a altor persoane sunt si orgolios analizez multe lucruri din mediul meu dar unele lucruri tot nu le inteleg... am observat la mine lucruri sau principii dupa care ma ghidez ca se cam "bat cap in cap" un exemplu: pun foarte mult suflet intr-o relație, ma gandesc extrem de des la persoana iubita dar daca ma despart de ea in 2-3 zile sunt bine, nu-mi mai pasa sau sunt o persoana credincioasa si religia ma învățat sa fiu milostiv cu cei care sunt intr-o dificultate economică dar uneori am o atitudine disprețuitoare fata de cei săraci alteori mi-e mila de ei si nu e o chestie de subiectivitate ci de moment (...) imi place mult sa am responsabilități sa ma implic sa fac lucruri mari, tin sa Menționez ca am fost șef de clasa la liceu toti anii, președinte de liceu, șef de promotie, dar de prea multe ori simt o instabilitate, eu vreu sa conduc dar crcaterul meu nu e unul dominant, uneori sunt foarte lucid alteori foarte copilăros, in multe situații similare procedez diferit, dintr-o extrema in alta, profa mea de mate din liceu ma întreba uneori daca am un frate geamăn pt ca observa personalități diferite la mine ( asa cred eu). Pana acum in locurile in care am călătorit, cand eram mai mic pe unele chiar le-am si visat cu mult timp înainte sa se întâmple ( stiu ca e ciudat :)). Acu ceva timp in urma am visat un incendiu la mina in curte si i-am spus si mamei despre vis, pt ca mi sa părut mai diferit fata de un vis obișnuit iar peste 2 ani cineva a dat foc exact acelui loc pe care l-am visat. Tin sa precizez ca sunt o persoana credincioasa (creștin ortodox) si nu am treaba cu nici o secta sau ceva necurat.
Uneori sunt foarte insensibil si incerc sa devin mai insensibil, am impresia ca ma slăbește, chiar mai înainte ma gândeam ca ar trebui sa caut o persoana cu un caracter puternic inteligent ( ca pe un mentor gen) am mai observat o schimbare la mine, daca o fata este frumoasa dar nu da dovada de istețime nu prea are mare importanta pentru mine, dar o fata desteapta chiar daca intra in " sfera tocilarilor" ma atrage. Am o senzație care ma macină nu pot sa o descriu dar incerc, mereu am o dorința sa schim ceva, simt ca sunt mai special decat alți oameni, stiu ca o sa sune arogant dar am observat ca marea majoritate a oamenilor se lasa conduși " chiar de nas"... Oamenii sunt făcuți pentru a fi conduși. De obicei sunt calm dar dupa ce Reușești sa ma enervezi sunt impulsiv (asta nu ar fi ceva nou la persoane dar ma gandesc sa sădesc in aceasta povestioara elemente cheie care-ar determina sa imi spună ce se întâmpla cu mine) eu bu am o caracter bine definit, sunt ca combinații de tipare de comportamente, ca niste oscilații.
Stiu ca unele lucruri pe care vi le-am povestit o sa va atragă atenția si o sa va determine sa trageți o concluzie care materializează in jurul a acelui lucru care sa evidențiat. Nu pot sa zic ca am descria întregul ansamblu a ceia ce mi se petrece asa ca daca vreți sa ma ajutați v-as fi profund recunoscător! Sunt liber sa va raspund la intrebari. (Scuzați-mi Greșelile de ortografie ) Multumesc!
2 comentarii
0
26-12-2017, ora 10:21
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună !
Dacă ai impresia că nu funcționează ceva așa cum ți-ai dori fă-ți o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență, iar în urma evaluării decizi împreună cu acesta ce poți face în continuare.
S-ar putea să-ți faci probleme degeaba, pentru că fiecare om are anumite caracteristici individuale, un anumit grad de percepție, un anumit tipar de funcționare.
A răspunde la întrebări într-un grup nu este suficient, pentru că într-un cabinet există mai multe mijloace de evaluare și dacă este o problemă se depistează mai ușor. Reacționăm într-un anumit fel la o situație datorită unor cauze care se află în spatele oricărui comportament. Unele resurse pot fi blocate datorită unor experiențe anterioare, altele sunt limitate datorită unor convingeri limitatoare. Prin evaluare și monitorizarea comportamentelor o perioadă de timp, vei afla multe lucruri pe care probabil nu le conștientizezi și atunci vei acționa în cunoștință de cauză.
0
29-01-2018, ora 15:46
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Ești tânăr, nu? Așteaptă să te maturizezi un pic (până la 22-23 de ani) și mai discutăm...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul