Cauza intarzierii menstruatiei

02-09-2009
kris_23
Nu este medic/terapeut
kris_23
Buna ziua, am si eu o intrebare! Am 23 de ani si de 6 saptamani, de cand m-am mutat cu prietenul, am o viata sexuala regulata.Urmez tratament cu Cervugid, pe 3 luni pt ca la ultimul control mi s-au descoperit ASCUS. Am terminat a 2-a luna de tratament si menstruatia mi-a intarziat cu aproape 3 saptamani. Tin sa mentionez ca am schimbat tara, adica nu mai sunt in Romania. Si in plus ma dor si sanii! Care ar fi cauza? Am facut doar sex protejat cu prietenul! Si ce se intampla daca in timpul acestui tratament contactul sexual nu este chiar rar, asa cum am vazut ca se recomanda in cazul tratamentului cu Cervugid!

Va multumesc!
6 comentarii
0
04-09-2009, ora 06:17
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Fa un test de sarcina.Si in zilele cand faci tratament cu ovule nu ai voie de contact sexual.
0
04-09-2009, ora 12:07
kris_23
Nu este medic/terapeut
kris_23
Tin sa mentionez ca mereu am facut sex protejat! Si totusi am facut un test de sarcina acum o saptamana, test care a iesit negativ! Eu credeam ca in timpul tratamentului trebuie rarit sexul, nu sa lipseasca desavarsit. Credeti ca am anulat eficacitatea tratamentului?

Si credeti ca e posibil sa fi racit jos? mai mereu merg desculta pe gresie si parca ma jeneaza si ovarele!
Ce credeti ca ar trebui sa fac? Sunt cam speriata!

Multumesc din suflet!
0
04-09-2009, ora 16:42
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu esti insarcinata, lipsa ciclului este datorata fie sindromului ovarian polichistic, fie unei inflamatii pelvine, avand in vedere ca acuzi dureri in abdomenul inferior.ASCUS inseamna ca pe o anumita suprafata a colului uterin s-au dezvoltat celule anormale, atipice.Asta impune investigatii suplimentare cum ar fi testarea HPV, repetarea testului Papanicolau dupa tratament si obligatoriu din 6 in 6 luni, eventual si o colposcopie. Eu tuturor pacientelor in situatii similare nu le recomand contacte sexuale in timpul terapiei, fie ele cu protectie sau fara, caci constituie un factor iritativ si ingreuneaza vindecarea.Termina tratamentul si solicita continuarea investigatiilor ; trebuie sa stii situatia la nivelul colului uterin precum si cauza dereglarilor de ciclu.Numai bine!
0
04-09-2009, ora 19:12
kris_23
Nu este medic/terapeut
kris_23
Am inteles, multumesc din suflet!
Totusi nu cred ca intarzierea menstruatiei se datoreaza unor chisturi deoarece atat in decembrie, cat si in iunie, cand am fost la ginecolog nu s-au gasit chisturi!
Sigur voi face tipizarea HPV, dar ma gandeam sa astept sa termin tratamentul!

Si credeti ca ar trebui sa-mi fierb lenjeria intima? Asa citisem pe prospectul Cervugidului!

Va multumesc!
0
04-09-2009, ora 19:16
kris_23
Nu este medic/terapeut
kris_23
Si vreau sa va mai intreb: am voie sa merg la piscina?

Multumesc enorm!!!
0
05-09-2009, ora 06:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pentru decelarea chisturilor trebuie sa faci ecografie ; daca ai facut-o si totul este bine, e OK. Tipizarea o poti face si dupa ce termini terapia, cu ocazia controlului urmator. Seara pui ovulul cat mai adanc posibil, stai culcata o ora sau, cel mai bine ar fi sa ramai in pat pana adoua zi dimineata si peste zi sa-ti pui absorbant caci vei avea scurgeri urate.Nu te speli in seara in care pui ovulul ci a doua zi dupa pranz.Lenjeria intima pe timpul terapiei n-ar trebui sa intre in contact direct cu zona genitala, tu avand absorbantul.O poti fierbe sau, dupa spalare, o poti dezinfecta cu solutie cu clor.Poti merge la piscina. Dar daca nu ai chisturi pe ovare si, sa spunem ca ai o anexita - cauza durerii si dereglarii de ciclu- tratamentul numai cu ovule este insuficient, va trebui sa iei si antibiotic, de aceea iti sugerez, daca persista durerea abdonimala, sa mergi la control inainte de a termina terapia cu ovule.Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Ce este ciclul menstrual normal?
  • Fiziologia aparatului genital feminin - ciclul reproductiv
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  • Manifestările comportamentale „dictate” de ciclul menstrual
  • De ce întârzie menstruația?
  •