ce analize sa fac cu pr meu

05-01-2012
carmencarmen
Nu este medic/terapeut
carmencarmen
buna ziua.as dori sa stiu ce analize trebuie sa facem (eu si prietenul meu) ca sa nu mai folosim prezervativ.nu am facut-o niciodata fara si am vrea sa incepem dar vreau sa face analizele sa vedem daca avem vreo infectie ceva si sa incep sa iau anticonceptionale.va multumesc.
2 comentarii
0
05-01-2012, ora 16:58
Dr. Costin George Adrian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Costin George Adrian
Mergeti la ginecolog sa va recolteze un ex secretie vaginala si un ex citologic Babes-Papanicolaou. In plus trebuie sa va faca o anamneza si eventual unele analize de sange (transaminaze, coagulograma) si sa va explice cum trebuie luate contraceptivele orale, care sunt riscurile si ce trebuie sa faceti daca apar semne de alarma.
0
05-01-2012, ora 18:38
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Si partenerul trebuie sa faca analize de secretie uretrala cu antibiograma, transaminaze.
Ar fi bine sa faceti amandoi teste pentru hepatite B si C, urocultura cu antibiograma.
Din pacate, pot fi bacterii - de ex chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, pentru care trebuie facute analize speciale, nu ies la analizele obisnuite.
Nu este asa simplu.
Este bine sa observi daca are leziuni pe penis, iar daca are, sa mearga la medicul dermatolog.
Tu poti face analiza de secretie vaginala cu antibiograma. In antibiograma iti va scrie la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile gasite, in caz ca se gasesc, pentru a putea face un tratament corect.
Daca iei anticonceptionale, nu este indicat sa fumezi.
Trebuie sa ai in vedere ca multe medicamente scad efectul anticonceptionalelor (documenteaza-te intai) si tot va trebui sa folosesti prezervativul, nu mai spun ca siguranta pastilelor nu este de 100%.
Deasemenea, chiar daca va faceti amandoi analizele acum, nimeni nu garanteaza fidelitatea partenerilor...daca intelegi ce vreau sa spun.
Peste cateva zile, lucrurile se pot schimba oricum!
Adaugă un comentariu / răspuns