ce e folicolul ovarian si ce se intimpla cu el?

25-10-2008
anonima101
Nu este medic/terapeut
anonima101
buna seara
am si eu o intrebare
cine poate sa imi explice si mie ce e folicolul ovarian si ce se intimpla cu el
ca am fost la medic si am facut ecograma si mi sa spus ca folicolul trebie sa plesneasca si eu acum stau cam nedumerita si nu prea inteleg nimic
ajutatima va rog sa inteleg ce e si cu e !!!
multmumesc anticipat
4 comentarii
0
25-10-2008, ora 21:54
mihad
Nu este medic/terapeut
mihad
foliculul e cel in care se gaseste ovulul. adica esti in perioada fertila, cred ca asta a vrut sa-ti evidentieze medicul.
0
26-10-2008, ora 09:55
anonima101
Nu este medic/terapeut
anonima101
mmm ms mult bine am inteles
si inca o intrebare cit timp traieste ovulul si cite ori apare?
daca acum sunt in zile fertile cit timp dureaza ?
ms mult
0
26-10-2008, ora 10:02
anonima101
Nu este medic/terapeut
anonima101
da si inca o intrebare
am inteles ca spermatozoizii traiesc in corp aproximativ 5-7 zile e posibil sa ramii insarcinata daca ai avut un act neprotejat doar cu citeva zile inainte de zilele fertile?
0
27-10-2008, ora 19:11
mihad
Nu este medic/terapeut
mihad
Da e posibil, . Ovulul traieste aproximativ 2 zile. Perioada fertila se stabilestein fctie de perioada ciclului.
La un ciclu stabil de 28 de zile, ovulatia apare in ziua a 14-a, considerand drept prima zi a ciclului, prima zi de menstruatie. La un ciclu stabil de 29 de zile, ovulatia are loc in ziua a 15-a, la cel de 30 de zile ovulatia apare in ziua a 16-a, si asa mai departe, constanta fiind perioada de 14 zile de la ovulatie pana la viitorul ciclu menstrual...

Ciclul este in general neregulat si poate fi influentat de stress, de oboseala, de alimentatie insuficienta sau de infectii. Cu cat ciclul este mai neregulat, cu atat este mai greu de stabilit cu precizie ziua ovulatiei. Iar ovulatia nu are loc cu exact 14 zile inainte de inceperea unui nou ciclu, ci poate fi cu plus sau minus 2 zile... De aceea momentul perioadei fertile nu este usor de stabilit iar metoda calendarului, daca este folosita singura, este o metoda cu o rata de esec destul de mare.

Iata cum calculam perioada fertila in cazul unui ciclu menstrual neregulat: se identifica ciclul cel mai scurt si a cel mai lung din cel putin 8 - 10 cicluri urmarite. Pentru gasirea primei zile a perioadei fertile se ia ciclul cu numarul cel mai scurt de zile si din el se scade numarul 18. Pentru identifica ultima zi a perioadei fertile se ia ciclul cu numarul cel mai mare de zile si din el se scade numarul 11 iar din rezultate se gaseste, cu aproximatie, perioada fertila dintr-o luna.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: