Ce fel de anticonceptionale sa folosesc?

10-05-2008
monik_a
Nu este medic/terapeut
monik_a
Am 20 de ani si miam inceput viata sexuala in urma cu 2 ani.De atunci eu si prietenul meu am folosit mereu prezervativul dar acum mam hotarat sa incep sa folosesc anticonceptionale dar ar fi o problema : nu stiu care ar fi mai potrivite ca am auzit k sunt multe tipuri? nu as vrea sa apelez la un medic ginecolog, mai ales ca nu am fost niciodata pana acum deoarece sunt o fire foarte inchisa si imi este rusine sa merg la o consultatie.Puteti sami recomandati un anumit anticonceptional pt care sa nu necesite sa merg la ginecolog?
4 comentarii
0
10-05-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Probabil că anticoncepţionalele orale nu reprezintă cea mai bună opţiune pentru dv. Ar fi preferabil să folosiţi mijloace de barieră sau contracepţia naturală. Adresaţi-vă medicului de familie.
0
10-05-2008, ora 00:00
FLOARE DE COLT
Nu este medic/terapeut
FLOARE DE COLT
Este necesara experienta in contraceptia naturala! Exista metoda calendarului, metoda mucusului cervical si este absolut necesar ca ciclul menstrual sa fie regulat pentru a nu da gres cu aceste metode!!!
Iti recomand un consult ginecologic inainte de a lua orice anticonceptional dupa ureche!!! Aceste pilule au efcte adverse demne de luat in seama, dintre care efectul procoagulant!!! (predispune la formarea cheagurilor de sange si aparitia accidentelor trombembolice)! Nu e de gluma!
0
10-05-2008, ora 00:00
FLOARE DE COLT
Nu este medic/terapeut
FLOARE DE COLT
Revin: poate ca ti s-a mai spus, dar toate femeile din lumea asta merg la ginecolog! Examenul clinic nu este dureros, este cel mult neplacut! Exista si medici ginecologi femei; este o varianta pentru a te simti mai in largul tau!
0
12-05-2008, ora 00:00
Dr. Stela Tirneci
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti, sector 1
Dr. Stela Tirneci
Fara un consult nu puteti lua anticonceptionale, iar de cand v-ati inceput viata sexuala este chiar indicat sa mergeti la ginecolog regulat pentru ca vor apare probleme si este bine sa le rezolvati din timp.
Toate cele bune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •