Ce inseamna ERAD?
Am facut de curand o interventie ERAD. Stiu la modul general ce inseamna, pentru ce a fost facuta, insa nu stiu detalii. Se preleveaza proba pentru biopsie? Pot sa urmeze si alte interventii? In ce cazuri mai exact se face ERAD?
Am incercat sa caut pe internet detalii insa nu am gasit decat cazuri particulare pe forumuri. In limba engleza tot ERAD se numeste? Poate ma indrumati catre un link sau imi puteti da un raspuns aici. Multumesc.
Am incercat sa caut pe internet detalii insa nu am gasit decat cazuri particulare pe forumuri. In limba engleza tot ERAD se numeste? Poate ma indrumati catre un link sau imi puteti da un raspuns aici. Multumesc.
2 comentarii
ERAD este electrorezectia cu ansa diatermica utilizata pentru a preleva o bucata de tesut [biopsie] in vederea examinarii atunci cand se banuieste ca in acel loc s-a dezvoltat un tesut anormal, care n-ar fi trebuit sa se afle acolo.Cand, de exemplu ai o rana pe colul uterin care nu se vindeca cu medicatie se preia cu aceasta ansa de acolo tesut si se da la analiza.Aceasta ansa utilizeaza curentul electric; taie si cauterizeaza in acelasi timp.Numai bine!
Buna ziua!
In Ianuarie 2009 am fost diagnosticata cu Displazie. Am facut colposcopie, determinare de hpv si rezultatul a iesit NEGATIV. Urmatorul pas a fost Electrorezectia, in Februarie. Totul a decurs normal.Am primit rezultatul biopsiei dar avand in vedere ca urmatoarea programare la doctorul care m-a operat, este de abia in Aprilie, poate reuseste cineva sa ma ajute in interpretarea rezultatului:
Fragment de col buza anterioara si posterioara:
Marcat si intins proces inflamator cronic granulamatos ulcerativ.
Hiperplazie glandulara cu dilatatii chistice.
Resturi mici de epiteliu pavimentos detasat de stroma, hiperkeratozic usor displazic.
Mentionez faptul ca doresc sa raman cat mai curand insarcinata.Credeti ca este ok?
Va multumesc anticipat!
In Ianuarie 2009 am fost diagnosticata cu Displazie. Am facut colposcopie, determinare de hpv si rezultatul a iesit NEGATIV. Urmatorul pas a fost Electrorezectia, in Februarie. Totul a decurs normal.Am primit rezultatul biopsiei dar avand in vedere ca urmatoarea programare la doctorul care m-a operat, este de abia in Aprilie, poate reuseste cineva sa ma ajute in interpretarea rezultatului:
Fragment de col buza anterioara si posterioara:
Marcat si intins proces inflamator cronic granulamatos ulcerativ.
Hiperplazie glandulara cu dilatatii chistice.
Resturi mici de epiteliu pavimentos detasat de stroma, hiperkeratozic usor displazic.
Mentionez faptul ca doresc sa raman cat mai curand insarcinata.Credeti ca este ok?
Va multumesc anticipat!
Alte subiecte recente din această secțiune: