ce inseamna testul papanicolau?

30-03-2010
mayra1710
Nu este medic/terapeut
mayra1710
va rog frumos, daca poate sa imi explice si mie cineva mai pe inteles ce inseamna de fapt analiza "lama"? daca in aceasta analiza este inclus si testul papanicolau sau acela este cu totul alta analiza. daca testul papanicolau este pentru depistarea cancerului de col sau pt acest lucru este alt test. sunt total bulversata. va rog mult as fi foarte fericita sa inteleg si eu odata lucrurile astea. in concluzie sunt curioasa daca lama cuprinde toate alalizele care sunt necesare sa le efectueze periodic o femeie sau nu.
multumesc frumos
4 comentarii
0
31-03-2010, ora 00:41
aym
Nu este medic/terapeut
aym
Buna! Din cite stiu eu "lama" inseamna secretie pe care ti-o ia doctorul, se duce la laborator iar in urma analizelor se depisteaza diferite infectii: micoze, leucoree, flora microbiana... Testul "papanicolau" cred ca poarta numele celui ce l-a descoperit si se ia de medic direct din colul uterin se trimite la oncologie iar dupa o perioada de aprox. o luna vin rezultatele care arata daca e sau nu cancer de col uterin. Este bine sa faci ambele analize o data pe an. Cind eram mica o intrebam pe maica-mea: unde e ficatul iar ea i-mi raspundea: e bine ca nu stii ca inseamna ca nu te-a durut niciodata. Dar totusi este bine sa fim informati si sa ne controlam din cind in cind. Multa sanatate! aym
0
31-03-2010, ora 11:24
azaleeya
Nu este medic/terapeut
azaleeya
lama e analiza de secretie
papanicolaul e altceva... iti preleveaza din colul uterin cu ajutorul unui betisor cu ceva peri in varf,
0
08-04-2010, ora 16:22
Paloma26
Nu este medic/terapeut
Paloma26
Buna. As avea si eu niste nelamuriri.
Mi-am facut testul papanicolau cu urmatoarele rezultate:
Flora: coci +
bacili +
PAP II
infiltrat leucocitar(n) mediu, sange
celule metaplazice imature.
Testul mi l-am facut chiar inainte de ciclu, deci era si ceva sange. dar d-na ginecolog a zis ca e ok.
In momentul in care mi-am facut testul, aveam 26 de ani jumate si nu avusesem contact sexual de aprox 6 luni. La informatii clinice scrie ceea ce eu i-am spus dansei, ca am ciclul menstrual putin neregulat, mai apoi dupa ecografie banuiesc, era bifat unde scria Fara leziuni vizibile. Pe buletinul citologic, mai jos scria Rec: Tratament+control citologic la 1 an, insa d-na ginecolog nu mi-a prescris nimic, nici un tratatment decat anticonceptionale.
Au aceste rezultate ceva legatura cu imunitatea am inteles?
Ms mult pt orice tip de ajutor.
0
11-04-2010, ora 01:24
denisa.apostol
Nu este medic/terapeut
denisa.apostol
Buna seara. As dori si eu sa ma ajutati sa inteleg daca din examenul microscopic al secretiei vaginale : celule epiteliale pavimentoase superficiale frecvente izolate si in placarde si celule intermediare rare izolate si in placarde, rezulta ca sunt infectata cu HPV ?. Eu am facut acum 1 an o colposcopie si eram foarte sanatoasa am vazut cu ochii mei pe ecran ce sanatos era colul in interior. E posibil ca intr-un an sa ma fi infectat ? Nu am nici candida nici levuri nici trichomonas.
Am 42 de ani. Am facut aceste analize dar cand sa mi le interpreteze dr. l-am gasit in curte deja pleca si mi-a zis sa o caut la telefon. Nu ii cunosc nr. de telefon si pana dau de dansa as vrea sa ma linistesc putin caci sunt foarte speriata.
Mi s-a sugerat pe analize sa fac colposcopie si test HPV.
Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •