ce problema am? ajutati-ma

12-06-2008
marya_17
Nu este medic/terapeut
marya_17
Buna.M a numesc Maria si am 17 ani.Am o problema :ochii. Mi-au aparut pe retina niste pete sure. Plus la asta in fiecare dimineata ma trezesc foarte obosita, desi m-am culcat la ora decenta, si ochii imi sunt inflamati si rosii. Nu de mult am observat ca pozitia ochilor este putin diferita. ( vreau sa va anunt ca am reumatism la oase si suflu cardiac )--sa fie asta cauza? ajutati-ma cum sa ma tratez. Ca am fost la medic dar...nu m-a putut ajuta.
multumesc mult
1 comentarii
0
12-06-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Reumatismul articular acut, cred ca despre asta este vorba, nu are legatura cu manifestarile oculare;Cred ca medicul oftalmolog care te-a examinat a pus si un diagnostic pentru modificarile retiniene(eventual poti sa ne spui descrierea fundului de ochi pentru a ne orienta, este vorba despre cicatrici corioretiniene?, distrofie retiniana?)Diagnosticul diferential al ochiului rosu include foarte multe afectiuni, este necesar un examen oftalmologic complet si corect, eventual investigatii specifice ( pentru evidentierea unei infectii, investigatii pentruFO-angiofluorografie ) ; o sugestie: este importanta si cicloplegia pentru a se stabili daca este vorba despre un viciu de refractie si care este voaloarea lui reala, in vederea unei corectii optice adecvate( daca stai mult la calculator, ar trebui sa ai ochelari speciali, cu protectie, de exemplu-Essilor, Hoya si Zeiss, si corectie optica adecvata; foloseste si un lubrifiant ocular, Lubristil 1 picatura la nevoie, in amandoi ochii);Sa inteleg ca ochii tai nu sunt in pozitie ortoforica( ai strabism?); aspectul acesta se poate ameliora printr-o corectie optica adecvata sau se poate pune problema si a unei interventii pentru strabism;Si nu in ultimul rand este importanta anamneza si antecedentele familiale;concluzia este ca, pe neve, nu putem pune un diagnostic si stabili un tratament, trebuie sa te vada un oftalmolog bun;numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns