Ce sa fac?
In primul rand buna... sunt noua aici si nu stiu cum sa incep. Am 19 ani, am nascut acum 10 luni o fetita... fara avorturi inainte si fara alte sarcini... Dupa sarcina am incercat 2 feluri de anticonceptionele ( tin sa precizez ca eu stauin Suedia) insa un tip din aceste anticonceptionale se gasesc si in Roamania ( si anume Cerazete ). Nu m-au ajutat cu nimic am avut ciclu doua luni de la ele ( asta se intampla acum jumate de an ). Am fost la ginecolog si m-a dat altele ( cica astea vor fi mai bune insa nici un rezultat ). Am renuntat la ele acum 4 luni.TIN SA PRECIZEZ CA DUPA ACESTE PASTILE AM AVUT DEREGLARI ALE CICLULUI. Ciclu ( de doua luni incoace ) imi vine numai pe 28. Inainte de pastile imi venea mereu mai devreme cu 2-3 zile fata de data dinainte... Acum sunt foarte nelinistita. Ciclu nu mi-a venit... Alt copil numai vreau... insa sunt f speriata... am citit despre Lipsa ovulatiei (anovulatia) sau multe alte probleme care apar din diverse motive... ce imi recomandati sa fac?
1 comentarii
Buna ziua.
S-au intalnit si cazuri in care, in urma tratamentului de lunga durata cu anticonceptionale sa apara ca si efect secundar amenoreea (lipsa mentruatiei si prin urmare a ovulatiei). Acest efect secundar este putin cunoscut si nu poate fi observat decat la intreruperea tratamentului hormonal.
Avantajele pe care le ofera anticonceptionalele sunt bine cunoscute: sunt usor de administrat, reduc menstruatia si regreaza ciclul menstrual, diminua starea de rau premenstrual, scad secretia de sebum si astfel se folosesc si in tratamentul acneei, au un posibil rol protector fata de cancerul ovarian si uterin; dar nici riscurile aparitiei efectelor secundare grave (tromboza, bolile cardio-vasculare, amenoreea, tumorile ficatului) nu sunt de neglijat si astfel ar trebui sa ne intrebam...oare avantajele sunt net superioare riscurilor pe care le au anticonceptionalele?
Inainte de a lua orice decizie este foarte important sa te consulti cu partenerul de viata, dupa care poti apela la un cabinet de Planning familial.
Exista si alte metode de contraceptie cum ar fi :Dispozitivul intrauterin (DIU), Prezervativul, Spermicidele, Metodei coitului întrerupt (coitus interruptus), Metoda calendarului si altele.
In speranta ca v-am putut fi de folos va doresc numai bine.
S-au intalnit si cazuri in care, in urma tratamentului de lunga durata cu anticonceptionale sa apara ca si efect secundar amenoreea (lipsa mentruatiei si prin urmare a ovulatiei). Acest efect secundar este putin cunoscut si nu poate fi observat decat la intreruperea tratamentului hormonal.
Avantajele pe care le ofera anticonceptionalele sunt bine cunoscute: sunt usor de administrat, reduc menstruatia si regreaza ciclul menstrual, diminua starea de rau premenstrual, scad secretia de sebum si astfel se folosesc si in tratamentul acneei, au un posibil rol protector fata de cancerul ovarian si uterin; dar nici riscurile aparitiei efectelor secundare grave (tromboza, bolile cardio-vasculare, amenoreea, tumorile ficatului) nu sunt de neglijat si astfel ar trebui sa ne intrebam...oare avantajele sunt net superioare riscurilor pe care le au anticonceptionalele?
Inainte de a lua orice decizie este foarte important sa te consulti cu partenerul de viata, dupa care poti apela la un cabinet de Planning familial.
Exista si alte metode de contraceptie cum ar fi :Dispozitivul intrauterin (DIU), Prezervativul, Spermicidele, Metodei coitului întrerupt (coitus interruptus), Metoda calendarului si altele.
In speranta ca v-am putut fi de folos va doresc numai bine.
Alte subiecte recente din această secțiune: