Ce sa mananc?

19-02-2010
primola
Nu este medic/terapeut
primola
Am un program mai ciudat la munca decat majoritatea oamenilor in general, adica lucrez 12 ore de zi, 12 de noapte, apoi am aproape 2 zile libere. Problema mea este pentru tura de noapte. Nu stiu ce sa mananc noaptea pentru ca organismul meu sa nu aiba de suferit in timp. In primul rand, fac naveta, asa ca de la 17.45 nu mai am timp sa mananc acasa, si ajung dimineata la 10 inapoi. Noi de obicei mancam pe la 22.00, dar dimineata la 6-7 parca simt ca mi se face rau. Simt ca mi-e foame dar parca nu pot manca nimic. Si eu sunt mai sensibila la mersul cu masina, iar daca merg cu stomacul gol mi-e teama sa nu-mi fie rau. Eu pentru dimineata imi iau de mancare ceva dulce, un baton de cereale, eugenii sau chestii de astea. Cand ajung la 10 acasa, fac un dus si ma culc fara sa mai mananc altceva. Are cineva vreun sfat? Ce mancare se recomanda in noptile nedormite?
1 comentarii
0
20-02-2010, ora 22:44
Terapeut Naturopat Holistic Adam Elisei
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Naturopat Holistic Adam Elisei
Stimată d-nă,

Problema dvs. principală este dereglarea ritmului circadian (alternanţa dintre starea de veghe şi somnul fiziologic) şi dereglarea sistemul digestiv (kinetoza (răul de transport) contribuie şi ea la stările de rău şi dereglează până şi dorinţa de a mânca - Emetin este foarte bun pentru tratarea răului de maşină, documentaţi-vă cu privire la el)).
Alimentaţia pe timp de noapte este anormală, dar în cazul dvs. este normală (datorită schimbului de noapte). Pentru funcţionalitatea organismului dvs., nu este normală, tocmai de aceea aveţi simptome/stări/semne neplăcute. Senzaţia de foame însoţită de incapacitatea de a mânca, este un act reflex produs de ficat şi bilă, prin acţiune centrală. Aveţi nevoie de o alimentaţie uşoară, bogată în nutrienţi care nu suprasolicită sistemul digestiv (în mod normal, sistemul digestiv, nu este codificat să aibă activitate intensă pe timp de noapte. Noaptea reprezintă pentru el perioada în care-şi face menajul, perioada în care îşi "calculează" şi reface administrarea şi "dispunerea" funcţiilor)...(...) Aveţi nevoie de o dietă care să conţină: legume, fructe, cereale (deja le aveţi în program), supe naturale, chiar ceaiuri din plante cu efect benefic (cu ar fi ceaiul de anason, care ajută digestia şi normalizarea funcţiilor intestinale). Toate alimentele mâncate noaptea au nevoie de disociere. NU mâncaţi foarte multe tipuri de alimente, pentru că vă surmenaţi stomacul şi ficatul (mâncaţi cel mult 2, 3 tipuri diferite, de pildă, mâncaţi supă de morcovi cu găluşte şi puţină carne de pui). Merele sunt foarte bune, la fel şi bananele. Dulciuri nu vă recomand. Consumul de lichide să fie moderat (maxim 1, 5-2 litri de apă plată, nu carbonatată; nu consumaţi sucuri acidulate nenaturale, pentru că măresc aciditatea gastrică). Nu mâncaţi alimente acre! Nu consumaţi alimente foarte reci sau foarte calde, ci potrivite...cam atât!

Toate cele bune şi multe binecuvântări.
P.S. Consultaţi şi un medic nutriţionist, pentru mai multe detalii supraspecializate

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Adaugă un comentariu / răspuns