Ce sfat imi dati?
Buna ziua. In primul rand tin sa va multumesc din nou ptr raspunsurile date la celelalte 2 intrebari anterioare. In cel de-al doilea va rog sa ma sfatuiti si pe mine ce as putea face. Problema este urmatoarea: de aproximativ 3 ani nu raman insarcinata, anul acesta m-am hotarat sa incep investigatiile. Am consultat un medic (despre care am auzit ca este f bun), acest medic a spus ca cel mai bun lucru este sa fac HSG. Ideea este ca in urma acestui HSG nu sunt multumita de propunerea medicului. Rezultatul este urmatorul: uter de talie normala, lateral deviat spre stanga cu contururi nete, cu anexa fundica in apropierea conului stang; trompa dreapta - alungita, filiforma, nu este permeabila; trompa stanga - filiforma, partial permeabila; proba cotte negativa in dreapta, partial pozitiva in stanga. Propunerea medicului a fost inseminare artificiala sau fertilizare in vitro. Doar acestea sunt sansele de a avea un copil? Nu se poate face altceva? Multumesc anticipat.
2 comentarii
Acest rezultat ne conduce spre diagnosticul de sterilitate tubara.
Greu de presupus ca, partiala permeabilitate a trompei stingi va permite vreodata obtinerea unei sarcini pe cale naturala. Medicul a apreciat ca leziunile tubare sunt intinse si, evident bilaterale asadar solutia este FIV sau inseminare artificiala.
Sigura ca o asemenea veste nu este de natura sa va bucure insa parerea mea este ca medicul cu pricina a fost cit se poate de corect cu dvs, nedindu-va false sperante.
Greu de presupus ca, partiala permeabilitate a trompei stingi va permite vreodata obtinerea unei sarcini pe cale naturala. Medicul a apreciat ca leziunile tubare sunt intinse si, evident bilaterale asadar solutia este FIV sau inseminare artificiala.
Sigura ca o asemenea veste nu este de natura sa va bucure insa parerea mea este ca medicul cu pricina a fost cit se poate de corect cu dvs, nedindu-va false sperante.
buna seara. fata mea de 18 ani a fost oerata de chist ovarian drept.cu rezectie partiala ovar. in urma operatiei anemia pe care a avut-o si inainte a scazut mai tare. CE ar putea sa ia in sensul cresterii imunitatii si a recuperarii ei in afara de medicamente. Acum ia elevit care e un vitaminizant si ca tratament pentru acel chist ia diane(anticonceptionale). m-ati ajuta foarte mult cu un raspuns la intrebarea mea.. multumesc
Alte subiecte recente din această secțiune: