celulita post insect bite exprimat

17-11-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Am un baietel care in aceasta luna face 3 ani dar, avem si o mare problema: in luna decembrie 2003 cind avea 1an si 7 luni pe obrajorul drept cam la vreo 2 cm sub ochi a aparut o pata de culoare rosie ca o muscatura de tintar. Am spus ca o sa taca dar in luna feb.2004 vazind ca nu a trecu am mers si am consultat un dermatolog.Mentionez ca in tot acest timp nu si-a modificat aspectul. Ni s-a pus diagnosticul de "CELULITA POST INSECT BITE EXPRIMAT" si ni s-a prescris o solutie dupa care nu a existat nici o amelirare. Am mers din nou la medic (acelasi medic) si ne-a prescris Castelani (o solutie rosie).Nici dupa acest tratament nu au existat ameliorari, ba din contra parca s-a agravat mai tare devenind violacee la culoare si scoasa in relief dar fara sa se sparga. Dupa asta aceeasi doamna dr. ne-a recomandat bai cu azot lichid dar fara a ne putea garanta ca vor exista amelirari. nu am facut acest tratament cu azot lichid.Am continuat sa consultam mai multi medici dermatologi, unul ne-a spus ca este "Cheloid" parere neimpartasita de alti medici pe care i-am consultat printre care si doi chirurgi unul dintre ei fiind dr. Dan Enescu din Buc. care face chirurgie estetica pediatrica.Am facut si o ecografie intr-un cabinet dermatologic si se pare ca s-a format in locul respectiv un chist.
am discutat cu ac. dr. sa-l operam cu laser dar a mai aparut, mai jos cu citiva milimetrii, o alta pata exact la fel in luna dec.2004.Mentionez ca acest doctor ne-a prescris "Fucidin" pe care i l-am administrat pe mai multe perioade de timp a iesit ceva din acea bubita ca un fel de puroi dar amelirari tot nu exista. Precizez ca sunt perioade cind se trage si avem senzatia ca o sa-i traca care alterneaza cu perioade in care arata foarte rau devine violaceu si iese in relief. toti medicii pe care i-am consultat sunt din Buc. Baietelul nu acuza deloc dureri.
Va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat nu mai stiu ce asi putea face iar ceea ce ma dispera cel mai tare este ca am senzatia ca nici un medic nu stie ce este si la intrbarea daca a mai intilnit asa ceva da din umeri si ezita sa ne dea un raspuns.
2 comentarii
0
17-11-2005, ora 00:00
Dr.Anca Zbranca
Nu este medic/terapeut
Dr.Anca Zbranca
Stimata doamna, nu stiu in ce localitate sunteti, dar daca sunteti la Bucuresti cel mai bine este sa va vada doamna doctor Mihaela Leventer la ckinica DERMASTYLE.Daca puteti face o fotografie numerica –macro a leziunii as putea sa-mi dau cu parerea, dar asa, dupa descriere ma abtin.
Cu consideratie, profesor doactor Anca Zbranca
0
02-02-2010, ora 00:59
pena lavinia
Nu este medic/terapeut
pena lavinia
am si eu o mik probllema cu nasul.nu are un aspect placut.asi dori un nr de tel al unui doctor care se ocupa cu asa ceva va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mituri despre celulită pe care e foarte posibil să le crezi
  • Există șanse să scapi de celulită?
  • Cum combatem celulita - ce funcționează și ce nu
  •