chalazion

20-05-2008
marty
Nu este medic/terapeut
marty
am fost diagnosticat cu aceasta boala si cineva mi-a spus sa ma ung cu ichtiol(crema neagra) si dupa cateva zile a inceput sa-mi coaca, e posibil sa scap de el fara interventie chirurgicala sau nu?
3 comentarii
0
20-05-2008, ora 00:00
raluca_IS
Nu este medic/terapeut
raluca_IS
BUNA dragul meu.Da..este foarte posibil.
Si mie mi s-a pus diagnosticul de CHALAZIOM. M-am speriat foarte tare, pentru ca mi-am pus tot felul de picaturi in ochi si..degeaba. Am cautat pe net si am vazut pe un forum o "retzeta" care mie mi s-a parut aiurea la inceput. De ce spun asta? Pt ca eu sunt cadru medical si chiar nu credeam ce minuni poate sa faca ce sfatuia o d-soara pe un domn, prin aceasta tratament minune.
Acest tratament consta, in principiu, in inteparea superficiala a varfului urechii, pentru a provoca o usoara sangerare. Iata cum se procedeaza: pacientul se asaza comod pe un scaun. Varful urechii de pe partea afectata se maseaza usor cu degetele, spre a spori aportul de sange in acel loc. Se dezinfecteaza apoi varful urechii cu un tampon de vata inmuiat in spirt medicinal, dupa care se inteapa varful urechii cu un ac de seringa, la o profunzime de circa 1 milimetru (se va evita inteparea mai profunda, pentru a nu leza cartilajul urechii). Regiunea din jurul intepaturii se apasa bland cu degetele, pentru a stimula scurgerea catorva picaturi de sange (apasarea continua pana cand sangele se opreste de la sine sau pana cand sangele scurs devine deschis la culoare). Sangele scurs se sterge usor cu un tampon de vata inmuiat in spirt medicinal. In cursul acestui procedeu, pacientul este solicitat sa clipeasca des ochiul afectat. La sfarsit, zona de tratament este dezinfectata din nou cu spirt medicinal. Pacientul nu-si va atinge leziunea produsa, spre a evita infectarea. Tratamentul se aplica o data la doua zile. De obicei, 1-3 tratamente (rareori mai mult) sunt suficiente spre a se obtine vindecarea completa. Cred ca este inutil sa adaug ca terapeutul trebuie sa aiba mainile foarte curate, bine spalate cu apa si sapun si dezinfectate cu spirt. In cursul tratamentelor, pacientul va evita consumul de alimente picante si va mentine o buna igiena a ochilor. Tratamentul descris este eficient nu numai pentru chalaziom (chist tarsal), ci si pentru alte afectiuni ale ochilor, cum sunt urciorul (atat cel in stadiul presupurativ, cat si cel in stadiul supurativ), conjunctivitele de orice fel si in alte boli infectioase si inflamatorii acute ale ochilor. Acest tratament reduce inflamatia, imbunatateste circulatia sangelui la globul ocular si la tesuturile perioculare, normalizeaza numarul de celule albe din sange, stimuland capacitatea proprie de lupta a sistemului imunitar din organism si ducand la o vindecare rapida. Este un tratament foarte simplu, fara riscuri si care nu provoaca durere, fiind, asadar, usor acceptat de catre pacient. Nu este nevoie ca terapeutul sa fie neaparat specialist in acupunctura. Nu este nevoie sa se foloseasca pentru intepare, ace speciale. Se folosesc doar ace obisnuite de seringa, sterile (se procura din farmacii).
Am incercat si eu..si...sincer mi-a dat rezultat. Merita sa incerci. Nu ai nimic de pierdut. Bafta si...multa sanatate.
Astept raspuns.
0
21-05-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna! Cred ca ar fi bine sa mergi si la un consult oftalmologic, poate ai asociata si o blefaroconjunctivita, poate este nevoie si de cicloplegie, ulterior de corectie optica( viciile de refractie necorectate pot determina o blefaroconjunctivita cronica, iar aceasta la randul ei favorizeaza aparitia chalazionului);si daca ti s- a recomandat interventia chirurgicala, nu trebuie sa fi speriat, inseamna ca astfel se poate elimina colectia formata, se face cu anestezie locala si dureaza in jur de 10 minute;numai bine
0
21-08-2009, ora 15:36
ella_craft
Nu este medic/terapeut
ella_craft
Buna ziua!
Si eu am chalazion dar mi-e foarte teama de operatie, vreau sa cred ca exista si alta metoda de tratament in afara de interventia chirurgicala.
Al meu e localizat in pleoapa ochiului drept, are marimea unui bob de orez si l-am depistat acolo acum 3 luni, inainte de examenul de licenta. Oare are legatura cu faptul ca am stat foarte mult la calculator in acea perioada?
Vreau sa cred ca se poate resoarbe in timp dar nu am rabdare, deja a devenit inestetic si ma deranjeaza. Crema aceasta cu ichtiol, chiar da rezultate? Si e buna de pus sub pleoapa? Ma gandesc totusi ca acolo e o zona foarte foarte sensibila, in afara de kanamicina care mi-a inrosit ochiul nu am avut curaj sa pun altceva. Va rog, astept sfaturi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: chalazion

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: