cheaguri de sange in scaun! | Forumul Medical ROmedic

cheaguri de sange in scaun!

29-06-2011
IOANA2000
Nu este medic/terapeut
IOANA2000
Buna ziua! Numele meu este Ioana si am 51 de ani.De aproape 1 an mersul la toaleta a devenit un cosmar ! Totul a inceput cand am observat ca scaunul meu prezenta chiegulete de sange. Am intrat in panica si am mers la un medic gastroenterolog. Acesta mi-a facut o colonoscopie(cred) si a depistat unele rani pe colon. De unde erau ranile? Fac o paranteza pentru a intelege de unde a pornit:( in 2008 an descoperit ca am cancer de col uterin st 2 b. am urmat tratamentul specific ( 30 sedinte de radioterapie + 2 aplicatii locale, in vagin si rect, la final). Dupa o luna m-am operat, iar totul era ok. Rezultatul biopsiei post operatorii a fost unul favorabil).Dupa 2 ani a aparut aceasta problema cu chieguletele de sange in scaun. Medicul gastoenterolog care m-a consultat mi-a spus ca acele rani au aparut in urma radioterapiei. Mi-a pescris supozitoare salofalk 250g, 3/zi si salazopyrin tablete 2 sau 3/zi...tratamentul nu l-am tinut cu strictete din diverse motive; supozitoarele se gasesc f greu, megeam la serviciu si nu puteam tine supozitoarele etc.) In primele luni de tratament am observam o ameliorare, insa dupa ceva timp au aparut iarasi chiagurile(nu zilnic si la un interval de o satamana- 2, chiar 3)..Am revenit la medic iar acesta m-a sfatuit sa continui tratamentul cu strictete...Am uitat sa mentionez ca in ianuarie a.c. am efectuat si un RMN abdomino-pelvin, iar rezultatul arata o ingrosare a peretilor intestinali in urma radioterapiei.. NU STIU CE SA MAI FAC SI CE SA MAI CRED! ASTEPT SFATURI SI PARERI! Multumesc anticipat!
4 comentarii
0
29-06-2011, ora 13:11
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua Ioana,

Nu sunt medic,
vroiam doar sa-ti urez multa sanatate si putere sa treci cu BINE peste toate problemele tale...
Intrebare:
- ca sa-ti faci acel tratament COMPLET (am vazut si de 3 ori/zi) DE CE nu ti-ai luat concediu medical..?
ca SA nu-ti para rau, ca NU l-ai facut..ma intreb, doar?
- stiu de la matusa mea (cu aceleasi probleme) ca,
ODIHNA si excluderea stresului..CONTEAZA...f.MULT..
Ma rog..fiecare stie..problemele si din familie..

Iti doresc TOT binele din lume.
0
29-06-2011, ora 13:37
IOANA2000
Nu este medic/terapeut
IOANA2000
Multumesc din suflet Lucia!
Asa este! Odihna si excluderea stresului ajuta foarte mult! Observ ca stresul imi da tot organismul peste cap si atunci apar si problemele! Concediu medical nu imi pot lua o perioada foarte lunga, iar pentru mentinera serviciului, din pacate, ne compromitem sanatatea!

Multumesc pentru urari!
Multa sanatate si tie!
0
29-06-2011, ora 13:54
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
imi permit sa ti dau si eu un sfat...ar fi bine daca ai reusi sa faci tratamentul cu strictete, altfel risti sa faci o metastaza si atunci lucrurile se complica.esti tanara si ar trebui sa previ orice lucru de acest fel.eu in situatia ta as merge chiar la psiholog sa ma ajute sa mai evit din acel nenorocit de stres, care distruge sanatatea multor persoane, fie tinere sau in varsta.iti doresc multa sanatate si ai grija de tine.
0
29-06-2011, ora 23:15
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
Cel mai probabil medicul d-voastra a avut dreptate. Sunt urmarile radioterapiei pe care ati urmat-o, diagnosticul fiind cel mai probabil de rectita/rectosigmoidita radica- depinde de extinderea leziunilor( angiodisplazii- niste "ghemuri" de vase) care pot sangera.
Nu stiu din ce oras sunteti dar cel mai indicat este sa va prezentati intr-un centru mai mare sau intr-un centru privat unde este posibila realizarea coagularii cu plasma argon ce se efectuteaza in timpul unei noi examinari colonoscopice, in functie de extindere fiind necesare una sau mai multe sedinte.

Sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă strategie imagistică neinvazivă care poate detecta cheaguri de sânge din organism
  • COVID-19 este asociat cu cheaguri de sânge la nivelul membrelor inferioare, care pot pune viaÈ›a în pericol
  • Ce trebuie să È™tii despre cheagurile de sânge
  • Un studiu oferă noi perspective asupra riscului crescut de cheaguri de sânge la femei
  • Legătura dintre riscul genetic de formare a cheagurilor de sânge È™i utilizarea pilulelor contraceptive
  •