cum pot trata o endometrioza genitala?

12-02-2008
luciamanta
Nu este medic/terapeut
luciamanta
Buna ziua. Va rog mult de tot sa-mi spuneti cum pot trata o endometrioza genitala pe care o am de la 21 de ani. Acum am 42 de ani. Am urmat trat. cu Orgametril si Duphastonan ani de zile, dar durerile la ciclu si la contactul sexual au continuat. Apoi am inceput sa sangerez de mai multe ori pe luna. Am sangerat si in urma contactelor sexuale. Dupa ani de chin, mi s-a recomandat timp de 6 luni, trat. injectabil f. scump cu Diphereline-Franta. A fost bine, sangerarile si durerile au disparut. Acum a disparut insa si ciclul si s-au instalat bufeurile. Oare ce este de facut? In urma unui contact sexual am mai avut dureri si o usoara sangerare. DACA CINEVA STIE UN MEDIC BUN GINECOLOG SAU A AVUT O SUFERINTA SIMILARA CU A MEA, AS DORI SA-MI DEA DE VESTE NEGRESIT. As mai dori sa aflu cum se poate trata cu efecte scontate o micoza raspandita in tot organismul. Eu am luat DIFLUCAN, dar micoza reapare. Sa fie o problema de imuninate slaba? CU INFINITE MULTUMIRI, LUCIA MANTA.
1 comentarii
0
12-02-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Diphereline induce o stare asemănătoare menopauzei, deci semnele menţionate sunt normale în acest tratament.
Micoza este, probabil, consecinţa tratamentului hormonal îndelungat.
Adaugă un comentariu / răspuns