chioraiala mate de 1 luna zile. ajutor!

19-07-2011
rithaa
Nu este medic/terapeut
rithaa
buna ziua! va rog spuneti-mi ce sa fac..de 1 luna de zile im chioraie matele zi si noapte chiar si dupa mese. este destul de deranjant pt ca poate auzi si ceilalti.asta s-a intamplat in urma unui contact sexual cu un necunoscut, dupa care am prezentat si alte simptome specifice virusului hiv. am luat medicamente pt spasme intestinale si balonari insa nu ajuta. ce pot sa am? cum pot stopa chioraiala matelor?
9 comentarii
0
19-07-2011, ora 10:47
lory italia
Nu este medic/terapeut
lory italia
poate sa fie o gastrita nu cred ca virusul hiv are simptomele astea.De unde stii tu ca ai hiv? Ai facut analize?
De ce va ganditi numai la prostii? Mergi si fai un control la stomac ca sigur ai vreo gastrita facuta din cauza mancarii sau a sistemului nervos ca tu esti stresata cu chestia ca ai avea hiv
sanatate multa
0
19-07-2011, ora 13:43
floare albastra
Nu este medic/terapeut
floare albastra
Sau poate ai colon iritabil..trebuie sa mergi la gastro-enterolog..
0
19-07-2011, ora 14:53
meryiob
Nu este medic/terapeut
meryiob
Din pacate draga mea, cred ca ai o Fobie numita - Hipocondria (ipohondrie )

Hipocondria, cunoscuta popular ca ipohondrie, este o teama permanenta de a suferi de o boala grava. O persoana cu aceasta tulburare tinde sa interpreteze gresit senzatiile normale, functiile organismului uman si simptomele usoare, ca pe o boala cu evolutie fatala.
De exemplu, o persoana de genul acesta se teme de sunetele normale ale abdomenului in timpul digestiei, de transpiratie sau de petele naturale de pe piele, ca fiind semnele unei boli grave.
Persoanele cu hipocondrie sunt ingrijorate, in mod special, de un anumit sistem de organe (cum ar fi sistemul cardiac sau sistemul digestiv). Evaluarea medicala completa si asigurarea facuta de catre medicul specialist ca totul este normal nu elimina temerile bolnavului. Sau, in cazul in care le elimina, peste cateva zile apar alte temeri legate de alt organ.

In general, persoanele cu aceasta tulburare nu devin deziluzionati. Ei pot accepta posibilitatea ca temerile lor sunt exagerate. Cu toate acestea, ei nu accepta decat sa li se spuna ca sunt bolnavi.
Acestia au tendinta sa mearga la multi doctori, cautand unul care sa le confirme suferinta presupusa. Atat pacientul cat si doctorul pot deveni frustrati sau furiosi. Evaluarea intensa pentru boala care nu este depistata interfera, uneori, cu tratarea unor boli care pot debuta intre timp si nu sunt luate in seama nici de pacient, nici de medicul frustrat.
Unii dintre oamenii cu aceasta tulburare au avut in trecut o suferinta serioasa, in particular in timpul copilariei. Simptomele somatice se pot intensifica dupa un eveniment stresant, cum ar fi decesul persoanei iubite.

Hipocondria poate debuta la orice varsta, atat la femei cat si la barbati. Cel mai adesea, aceasta boala debuteaza la adulti si poate dura mai multi ani.
Desi a fi bolnav este inconfortabil, poate aduce beneficii, cum ar fi atragerea atentiei membrilor familiei, prietenilor, medicilor si eliberarea de responsabilitati. Uneori, hipocondria este motivata, de obicei inconstient, de aceste avantaje secundare.
Mai putin frecvent, o persoana se preface bolnava pentru anumite castiguri, cum ar fi anumite medicamente sau beneficii financiare sau privarea de munca sau de anumite responsabilitati legale. Atunci cand cineva cauta constient aceste avantaje, aceasta se numeste prefacatorie. Hipocondria este o forma diferita de prefacatorie. In hipocondrie, pacientul nu se preface, ci crede ca boala este reala. El sau ea se simte intr-adevar bolnav.

Simptomele hipocondriei includ:

- preocuparea deosebita fata de o boala serioasa
- interpretarea gresita a simptomelor organice
- absenta halucinatiilor sau psihozei
- suferinta clinica sau afectare functionala.

Hipocondria este o boala cronica (pe termen lung) care poate debuta la orice varsta. Poate dura chiar multi ani.
Nu se cunoaste nici o modalitate de prevenire a acestei boli.

Diagnosticul este, de obicei, suspectat de medicul specialist internist care il investigheaza primul, iar apoi este confirmat de medicul psihiatru. Diagnosticul se bazeaza pe nemultumirile bolnavului si examinarile fizice si de laborator. Aceasta boala se poate asocia cu anxietate severa sau simptome obsesiv-compulsive. Teama sau simptomele exagerate pot apartine, de asemenea, unei alte boli psihiatrice, cum ar fi depresia, schizofrenia sau tulburarea de somatizare. Persoanele cu hipocondrie au tendinta de a se adresa rapid serviciilor medicale. Cu toate acestea, ei nu sunt dornici de a consulta un psiholog sau un medic psihiatru, deoarece se tem ca acestia vor considera ca "simptomele sunt doar in capul lor".

Sper sa nu te superi pe mine dar cand ai HIV, cand ai ceva vaginal, cand iti chiorlaie matele. cam multe nu crezi?
0
11-11-2014, ora 14:19
horiah
Nu este medic/terapeut
horiah
am si eu aceasi simptome rithaa ce ai avut te rog un raspuns
0
12-07-2020, ora 11:52
Doct2016
Nu este medic/terapeut
Doct2016
si eu de 20 de ani.

incearca cu probiotice complexe de la bebetei sau facrmaciatei.

eu am luat tone si tot nu am scapat.

Ai si nasul infundat?

daca ai nasul infundat ca mine, ai sigur paraziti.

analizele pentru paraziti sigure sunt scumpe.(cele cu PCR).
0
03-11-2020, ora 05:52
M.Diana
Nu este medic/terapeut
M.Diana
Tu ai descoperit ce ai? Ai paraziti?
0
03-11-2020, ora 12:00
Doct2016
Nu este medic/terapeut
Doct2016
larvele migreaza catre ochi si creier.

cand ma maninca ochii larvele migreaza.

am avut toxocara si am luat tratament.

dar mai am ceva si nu stiu inca.

nu imi mai bolboresc intestinele in urma tratamentului cu duador.
1
03-11-2020, ora 14:12
M.Diana
Nu este medic/terapeut
M.Diana
Am luat si eu duador.. nu a avut nici un efect. Am facut o gramada de analize. Ma tem sa mai iau oebtru ca e hepato toxic..mia iesit ascaris Igg marit. In scaun nu iese nimic..
0
06-11-2020, ora 16:49
Marin Razvan
Nu este medic/terapeut
Marin Razvan
Buna rithha..spune-mi și mie dacă ai făcut investigati si ai descoperit de la ce este problema ca ma confrunt cu aceeași chiortaiala si gaze în exces..mulțumesc frumos !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici