chist glanda pineala.. nu necesita interventie chirurgicala

221 comentarii 1 2 ..... 678 Înainte ›
0
21-11-2011, ora 23:04
marina maria
Nu este medic/terapeut
marina maria
Succes si asteptam vesti de la dv. Sanatate multa.
0
11-12-2011, ora 23:23
Iancu Dorel
Nu este medic/terapeut
Iancu Dorel
In urma rezultatului biopsiei aflu ca tumora fiului meu este germinala, am citit pe-aici ca este f sensibila la chimio terapie. Am renuntat la ideea de ai administra fiului meu spanz fiind foarte riscanta administrarea lui, am ales in schimb sa-i administrez vidatox, produs care l-am procurat din Albania. La ora aceasta ar fi trebuit sa fiu cu fiul meu in Germania la o clinica din Bonn pentru tratament dar lipsa banilor si amanarea semnarii formularului E 112 de catre doctori al face pe fiul meu sa prinda o a 3-a cura de chimio la Fundeni. Va rog mult sa-mi spuneti daca aveti idee sau daca ati auzit de rezultate bune in tratamentul acestei tumori germinale !! Va doresc sarbatori pline de fericire si multa sanatate..
0
10-01-2012, ora 20:03
marina maria
Nu este medic/terapeut
marina maria
Nu stiti daca RMN la adulti este integral platit de beneficiar, sau este ceva acoperit si de casa de asigurari?
Daca da ce trebuie sa fac ca sa pot beneficia?
0
03-03-2012, ora 22:12
roxana.rose
Nu este medic/terapeut
roxana.rose
Buna seara!
Am citit cu mare atentie mesajele voastre. In urma unui RMN, sotul meu a fost diagnosticat cu un chist epifizar de aprox 1 cm, asta s-a intamplat acum 3 luni, pe la sfarsitul lunii decembrie. Am facut un RMN deoarece avea dureri de cap. Doctorul de aici i-a spus ca trebuie monitorizat si in cazul in care va creste atunci va trebui operat.
Chistul e independent de creier, doar ca exercita o anumita presiune asupra lui.
Dupa ce am citit povestile voastre m-am nelinistit foarte tare. Nu-mi vine sa cred ca in ziua de astazi cu o asemenea tehnologie, doctorii nu stiu cum sa procedeze? Noi o sa facem in cateva zile un alt RMN sa vedem cum a evoluat chistul si asteptam parerea neurochirurgului.
Ne lasam in mana lui Dumnezeu si mergem mai departe cu mult optimism!
Sper sa aud vesti de la voi si informatii noi legate de aceasta problema!
Va multumesc!
Multa sanatate!
0
04-03-2012, ora 18:13
simona1968
Nu este medic/terapeut
simona1968
stati linistita eu l-am descoperit de vreo 5 ani colega de la braila de vreo 10 ani asta este. ce ma supara f. tare este ca doctorii habar nu au de asa ceva. o intrbare ; este lichid sau solid? daca este lichid nu aveti ce sa faceti. eu ma voi duce la clinica anadolu din Ungaria cand voi strange bani de o consultatie
0
30-04-2012, ora 01:49
mihai72cata
Nu este medic/terapeut
mihai72cata
Sunt un tata disperat care ma aflu in aceiasi situatie ca si alti interlocutori.E vorba de fetita mea de 12 ani care a fost diagnosticata de aceiasi boala: chist glanda pineala.Initial la primul CT s-a spus ca ar fi formatiune tumorala dimensiuni 15/12/10 mm cu aspect benign, apoi la doua zile imediat i-am facut un RMN si s-a confirmat un chist de dimensiunile 15/12/8 mm.Am aratat CT si RMN la doi neurochirurgi si amandoi mi-au zis sa repet RMN peste trei luni.Ambii au zis ca l-am descoperit intamplator fiindca simptomatologia nu are legatura cu chistul. Mentionez ca i-am facut aceste controale deoarece i se facea rau imediat la situatii de stress, socante (sange, rani, violenta, frica de note mici la scoala, etc).Inainte de CT si RMN a fost internata la spital din cauza acestor stari de rau (se albea la fata imediat, se inviniteau buzele si era moale).Medicul internist a descoperit in urma analizelor o lipsa mare de calciu, acesta fiind motivul acestor stari, totusi dupa cum am spus, am facut si aceste controale mai amanuntite si am primit vestea care ma consuma psihic. Acum nu astept decat sa treaca acele trei luni sa repet RMN sa vedem ce si cum. Sunt intr-o tensiune continua. Nu-mi gasesc linistea. Dumnezeu sa va dea sanatate la toti !
0
30-04-2012, ora 08:56
mihaila liliana
Nu este medic/terapeut
mihaila liliana
Domnule Mihai, nu fiti speriat si eu i am descoperit acest chist fiului meu, tot in urma analizelor datorate unei caderi de calciu, in urma cu 4 ani, am fost ingroziti de acest lucru, dar multumesc bunului D- zeu el se simte bine si chiar isi continua activitatea de pianist (in decembrie anul trecut a reusit cu exceptional la 2 UNIVERSITATI de prestigiu din LONDRA ), daca chistul nu creste si nu are dureri de cap nu cred ca vor fi probleme, am repetat RMN de cateva ori, dar nu este bine sa abuzam de el, am trimis rezultatele si in Franta pentru a fi analizate si ne am linistit in mare, normal ca trebuie sa aveti grija sa duca o viata echilibrata, uneori vitamine si cat de multa hrana sanatoasa.Va doresc numai bine.
0
30-04-2012, ora 11:17
mihai72cata
Nu este medic/terapeut
mihai72cata
Multumesc pentru raspuns doamnei Liliana. Parca m-ati mai incurajat putin. Nu ma asteptam sa primesc asa repede un raspuns. Cineva mi-a spus ca se poate trai cu acest chist pana la adanci batraneti, dar tot parca nu imi este asa usor sa stiu ca copilul meu are asa ceva in cap mai ales ca acest chist este situat in mijlocul capului. ma tot uit pe internet si vad multi neurochirurgi care fac astfel de operatii dar n-as vrea sa ma gandesc deocamdata pana acolo. Dumnezeu sa va dea sanatate copiilor vostri si celor care sufera de aceasta boala !
0
30-04-2012, ora 15:18
mihai72cata
Nu este medic/terapeut
mihai72cata
Pentru domnul Iancu: ce rezultate are acest medicament VIDATOX ? Ati facut in ultimul timp vreun control care sa dea de inteles ca acest medicament este eficient ? Baietelul dvs se simte mai bine dupa ce a facut tratament cu asa ceva sau, mai bine zis, RMN-ul e imbucurator ? Imi cer mii de scuze ca pun atatea intrebari, dar doresc sa stiu cat mai multe despre tot ce are legatura benefica in tratarea acestei boli. Multumesc anticipat ! Dumnezeu sa va dea sanatate la copil !
0
30-04-2012, ora 16:10
Iancu Dorel
Nu este medic/terapeut
Iancu Dorel
Mihai, suna-ma la urmatorul numar de tel si vom putea sa vb mai detaliat
0768262377
Sper ca moderatorii acestui site sa inteleaga aceasta situatie delicata si sa-mi permita afisarea nr de tel
0
30-04-2012, ora 22:00
mihai72cata
Nu este medic/terapeut
mihai72cata
Pentru domnul Iancu: am sa va sun in cursul zilei de maine caci acum sunt cu fetita si ea nu trebuie sa stie caci ar fi un soc prea mare pentru ea. Eu va multumesc tare mult pentru raspuns. Ar fi bine sa-mi spuneti si un interval orar la care va pot suna. Am sa trimit un sms pe nr dvs cu nr meu de telefon si eventual sa vorbim. Inca odata va multumesc tare mult. Dumnezeu sa va dea sanatate !
0
01-05-2012, ora 22:50
marina maria
Nu este medic/terapeut
marina maria
Buna seara.Fetita mea are acest chist din nastere si am descoperit anul trecut.Luna trecuta am repetat RMN ul si nu este nici o modificare din fericire.Am vazut mai sus numele unui medicament si ma intereseaza si pe mine din moment ce noi nu avem nici un tratament si din cate stiam nici nu exista tratament.Dl. Iancu de unde ati primit acest tratament la ce medic ati fost????? Va rog f mult sa imi raspundeti.Va multumesc anticipat. Multa sanatate.
0
02-05-2012, ora 08:16
simona1968
Nu este medic/terapeut
simona1968
buna ziua,
am citit mesajele voastre ma refer la cele ale parintilor cu copii si va inteleg disperarea dar vreau sa va spun urm lucru:
mie mi s-a spus ca ff. posibil sa am acest chist din nastere si iata ca am 44 ani si am facut sport am fost si inca sunt o pers ff.activa. mai mult d-na doctor mi-a spus ca daca il faceam mai devreme aflam atunci intamplarea a facut ca l-am descoperit abia la 38 ani.nu spun sa nu fiti atenti dar mare atentie la medicam. acest chist nu trece asa de la un medicam.oricum vreau sa ma interesez si eu de acest medicam. mie mi s-a spus sa nu mananc sarat si sa evit mezelurile stiti cum sunt facute astazi. daca nu se supara d-nul Iancu vreau si eu sa-l sun.

va multumesc si va doresc sanatate multa
0
02-05-2012, ora 12:14
marina maria
Nu este medic/terapeut
marina maria
Buna ziua.
Va multumesc pt raspuns. Intradevar si fetitei mele i sa spus sa evite mezelurile si sa manance nesarat dar din pacate nu prea reusim deoarece nu intelege. Cu copii e f greu.Pe ea o afecteaza pt ca e supraponderala.Are 8 ani, 46 de kg si 1.40 m.Astept si raspunsul Dl. Iancu. Va multumesc si va doresc multa sanatate.
0
02-05-2012, ora 21:37
Iancu Dorel
Nu este medic/terapeut
Iancu Dorel
Buna seara.
Nu pot sa va spun ca acest produs este 100% eficient, eu i-am administrat fiului meu paralel cu 4 sedinte de chimioterapie, si de la o dimensiune de 3.5 chistul i-a scazul la 0.8. In 30 zile trebuie sa-i fac fiului meu RMN-ul si atunci voi vedea daca si radioterapia facuta in Germania da rezultatele mult asteptate ! Acest " medicament " se procura din Albania si este necesar un dosar care sa includa analizele la zi si ultimul RMN. Medicii din Fundeni nu sunt de acord cu aceste produse dar cei din Bonn mi-au spus ca pot sa-i administrez, din moment ce este un antitumoral puternic. In acelasi timp ideiile vis a vis de alimentatie se bat cap in cap...medicii romani impun restrictii la multe alimente dar cei din Germania mi-au confirmat ca poate sa manance aproape totul dar fara sa faca abuzuri !!
Va doresc multa sanatate !!
0
02-05-2012, ora 21:50
mihai72cata
Nu este medic/terapeut
mihai72cata
Buna la toata lumea ! Totusi ce parere aveti de bioenergie ? Nu stiu ce sa zic..poate o fi bun, o fi rau, sunt confuz total. Un medic a zis ca se poate rezolva foarte bine cu radioterapie dar inainte de asta trebuie sa-i fac copilului biopsie si mie frica de biopsia asta de i-mi vine sa inebunesc. Am cunoscut un bioenergetician care zice ca poate sa rezolve problema..nu stiu ce sa fac..A mai incercat cineva ??? Dumnezeu sa va dea multa sanatate la toti !
0
03-05-2012, ora 09:29
marina maria
Nu este medic/terapeut
marina maria
Buna la toata lumea. Noi am fost la un reflexoterapeut pe nerv si asa am descoperit acest chist. Imi zicea ca fetita are ceva in cap cu ce sa nascut si ca o poate ajuta. Eu nu am avut incredere in ea din moment ce a masat o pe talpa si mi a spus toate ce are fetita si am insistat sa facem RMN. Rezultatul a fost identic cu ceea ce a spus ea. Am ramas socata dar tot am ramas cu o retinere.Acum am inceput sa ma gandesc mult mai mult la acest lucru si cred ca o sa incepem cu reflexo din moment ce alta alternativa nu avem.Mi a dat si ceva medicamente pe baza de plante si am si facut o luna de tratament dar dupa am intrerupt.Mi a aratat cum sa fac masaj la fetita pe talpa in fiecare zi de doua ori dar si asta am intrerupt. Acum imi pare rau si ma gandesc f serios sa incepem din nou acest tratament.
Astept si parerile DV. si va dorec multa sanatate.
0
06-05-2012, ora 20:08
simona1968
Nu este medic/terapeut
simona1968
buna seara, mie personal imi este teama de bienergie, poate sa faca bine pe o parte si rau pe alta. am auzit si lucruri f. bune dar atentie la cine mergeti.trbuie sa fie f. buni si maca r cunoscuti am incercat si eu la d-na lidia fecioru este f. buna dar din pacate nu m-am mai dus.am simtit intr-adevar o imbunatatire.am o intrebare: pe copii dvs. ii doare capul?se vaita cumva de ameteli?

. D-na Marina incercati sa dati fetita la un sport nu f. dur poate dans, asa a fost si baiatul meu in cls 4 si 5 a l-am dat la dans acum are 16 ani si are un corp superb. dansand cu fete frumoase cu timpul a inceput sa tina singur regim.a vazut ce insamna sa fii mai grasut si ce este mai important realiz ca este mai sanatos.acum a devenit exagerat de atent la alimente.
sanatate.
0
06-05-2012, ora 21:54
mihai72cata
Nu este medic/terapeut
mihai72cata
Buna seara ! Ce mai faceti ? Ce mai fac copii vostri ? Despre fiica mea nu pot sa va zic nimic deocamdata caci medicii au stabilit sa-i fac un RMN dupa trei luni sa vedem ce se mai intampla. In rest nici un tratament nimic, doar sa ne comportam cu ea ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat caci ea nu are nici o simptoma. Sanatate multa la toata lumea ! Dumnezeu sa ne ajute !
0
07-05-2012, ora 10:11
marina maria
Nu este medic/terapeut
marina maria
Buna si multa sanatate!
Dn. Simona si fetita mea a fost la dansuri dar la ea e o problema daca oboseste cade jos.Din pacate a trebuit sa intrerupa.De fapt asa am descoperit acest chist, mergand cu bicicleta s-a obosit si a coborat de pe ea si dupa cateva minute stand in piciorae pur si simplu a cazut jos.Dupa RMN am descoperit chistul.Ne a recomandat medicul sa nu o lasam nesupravegheata cand merge afara sa nu cada jos.
Ea intelege dar fiind copil e f greu sa se abtina de la mancare mai ales ca are un apetit f mare.Are si bicicleta de interior si mai face si abdomene, dar nu e de ajuns trebuie sport si dieta f severa.Din fericire de cand am descoperit chistul nu a mai cazut fara nici un motiv, vreau sa mentionez ca se dezechilibreaza f usor, oboseste f repede si se plange si de dureri de cap.
0
23-05-2012, ora 13:30
simona buta
Nu este medic/terapeut
simona buta
Buna si eu am ofetita diagnisticata cu chist in loja epifiziara in urma unui RMN pe data de 21 mai, acum urmez sa consult medicul neurolog la care este fetita in supraveghere sa vad ce imi poate recomanda, pentru ca mi s-a spus ca nu poate fi operat dar este mic acest chist de 4mm. Imi este foarte teama si foarte frica de urmari.Sfatuiti-ma ce pot sa fac cei care aveti probleme asemanatoare. Vă multumesc
0
23-05-2012, ora 23:14
mihai72cata
Nu este medic/terapeut
mihai72cata
Buna seara ! N-am mai postat demult din cauza ca timpul nu-mi ajunge. Ce mai faceti ? Vreau sa va spun ca am fost la un specialist in plante si a dat fetitei mele un tratament cu zeama de orz verde. Inca nu am inceput tratamentul pentru ca nici macar nu l-am cultivat. De abia am gasit samanta si urmeaza sa o cultiv. A mai spus acest om ca nu are voie sa manance nimic preparat la peste 40 grade ci numai crud (salate fructe etc) si mai trebuie sa-i fac un masaj mai special in talpi. Toate acestea timp de 2- 3 luni si apoi sa fac un RMN si sa vedem. In tot acest timp cat am sa-i fac tratamentul nu are voie de sucuri acidulate, apa minerala, dulciuri (in special ciocolata). Fiind copil are voie numai miere de albine si fructe dulci dar nu in cantitati exagerate. Cam atat. Nu stiu cum v-a rezista la regimul acesta asa de sever mai ales ca este un copil in crestere. Cred caci cu ajutorul lui Dumnezeu sa fie bine caci la operatie nici pot sa ma gandesc. Va doresc la toti multa sanatate si Dumnezeu sa ne ajute !
0
25-06-2012, ora 09:40
darius 07
Nu este medic/terapeut
darius 07
BUNA ZIUA!Baiatul meu in varsta de 4 ani a fost diagnostcat cu chist de glanda pineala.Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut.Sunt disperata.Ce tratamente naturiste ati mai luat si au avut efect.Domnule iancu dorel, cum se mai simte baiatul, e mai bine dupa ce ati fost la clinica din germania?VA POT SUNA SA IMI DATI CATEVA SFATURI?
0
25-06-2012, ora 10:12
Iancu Dorel
Nu este medic/terapeut
Iancu Dorel
Darius 07.. ma puteti suna, nr meu de tel este putin mai sus !
0
25-06-2012, ora 10:13
Iancu Dorel
Nu este medic/terapeut
Iancu Dorel
Va sfatuiesc sa-l contactati pe doctorul Sergiu Stoica de la spitalul Budimex.. !
0
26-06-2012, ora 14:44
marina maria
Nu este medic/terapeut
marina maria
Buna la toata lume.Am citit mai sus cum ca faceti tratamente naturiste.
Din pacate noi nu putem deoarece fetita mea face alergie la polen asa ca nici mierea nu este indicata.
Mai nou am descoperit ca si pe lactate si ou.E f greu cu ea ca nu intelege ca nu are voie e f incapatanata si se enerveaza f repede.Voi nu aveti probleme cu ei, nu au o pofta de mancare mai accentuata, nu se enerveaza repede?Cateodata am impresia ca vb cu peretii, ma termina atat fizic cat si psihic.Pur si simplu nu mai stiu ce pot sa fac.
Va doresc multa sanatate.
0
26-07-2012, ora 11:15
roxana.rose
Nu este medic/terapeut
roxana.rose
Buna ziua!
Am revenit si eu cu noi informatii despre cazul sotului meu. A fost diagnosticat si el in urma cu cateva luni cu chist epifizar in urma unui RMN in decembrie 2011. Am refacut RMN-ul pe la inceputul lunii aprilie si surpriza: pe langa acel chist doctorul care a interpretat rezultatul a mai vazut alte 2 chisturi aparute. In acel moment va dati seama cat de socati am fost! Am mers foarte repede la dr Sacelean din Sibiu care ne-a trimis la Cluj la dl prof dr Florian Stefan.
Este un doctor extraordinar cu multe operatii facute pe creier, acesta s-a uitat peste RMN si ne-a zis ca acest chist epifizar este din nastere (cand s-a format creierul un canal sau ceva de genu nu s-a inchis cum trebuie), sa stam linistiti si sa ducem o viata normala, nu ne-a interzis absolut nimic, ne-a zis doar sa mai facem un RMN peste un an si sa vedem evolutia, de celelalte chisturi ne-a zis ceva de genu: 'eu nu am asa de multa imaginatie cum au acesti doctori de imagistica medicala', sa stam linistiti ca nu e vorba si de alte chisturi aparute peste noapte (la primul RMN era doar chistul epifizar, iar la al doilea RMN au mai aparut doua de dimensiuni destul de mari, mentionez faptul ca am facut RMN-ul pe acelasi aparat si rezultatul a fost interpretat de acelasi doctor). Deocamdata stam linistiti, sotul meu mai are dureri de cap, cam de 2 ori pe saptamana, inca nu am gasit o cauza, noi ne gandim si la faptul ca are cateva kg in plus si poate aceasta greutate are o influenta atat de mare.
Astept pareri si sugestii!
Multa sanatate!
0
26-07-2012, ora 13:05
cardozzo
Nu este medic/terapeut
cardozzo
Buna ziua!
Am repetat si eu RMN dupa aproximativ 3 ani si 6 luni de la depistarea chistului. Are exact aceleasi dimensiuni ca la momentul depistarii, nicio modificarea in plus. In rest nu am niciun simptom. Cred ca e vorba de un chist din nastere sau din copilarie care, din fericire, nu incurca cu nimic. Glanda pineala isi reduce activitatea dupa o anumita varsta astfel ca si chistul localizat pe ea are aceeasi soarta. Eu zic sa nu va faceti probleme in legatura cu ea.
Multa sanatate!
0
23-05-2013, ora 10:00
julika
Nu este medic/terapeut
julika
Buna ziua, in 2010 am fost diagnosticata cu chist de glanda pineala (nu am acum la indemana actele sa va spun si dimensiunile), care impiedica lichidul cefalo-rahidian sa-si faca circuitul normal. Ca urmare a acestui fapt, lichidul presa pe creier si de aici-hidrocefalie interna tetraventriculara. Am facut nenumarate RMN-uri, tomografii si radiografii, si abia dupa ce am ajuns la Bucuresti la Bagdasar mi s-a dat un tratament. Am facut injectii cu Cerebrolysin si dexametazona si am luat pastile de acetazolamida arena. In urma acestui tratament, chistul s-a uscat, iar eu am redevenit... eu. Din ce am citit pe aici, am vazut ca nimeni nu are sau a avut simptomele mele... Am descoperit chistul in urma unor pierderi de memorie grave-atat de grave incat imi sunam sotul acum si peste 5 minute il sunam din nou si-i repetam aceeasi poveste pe care i-o spusesem in urma cu 5 minute. N-am avut dureri de cap nicio secunda, in schimb dormeam tot timpul si aveam o stare de oboseala permanenta. Pana sa ma trimita la un neurolog, am fost trimisa la psiholog si apoi la psihiatru, tratata de depresie si alte boli care n-aveau nicio legatura cu ce aveam eu de fapt. Atatea tratamente si medicamente amestecate au dus intr-un final la depresie reala, efectele secundare au fost dezastruoase (inclusiv frigiditate temporara), dar slava Domnului, dupa un an de tratament CORECT si regim sunt ok. Hidrocefalia exista in continuare, dar nu mai provoaca niciun fel de probleme-in afara ventriculilor mariti cu care am ramas din cauza presiunii intracraniene. Nicio secunda nu am luat in calcul operatia, chiar si cand eram leguma, singurul lucru care il spuneam era ca nu vreau sa ma operez pe creier. Nu stiu ce sa va spun in legatura cu tratamentul... probabil la mine pe undeva hidrocefalia a fost un lucru bun, deoarece am putut sa fac tratamentul cu Cerebrolysin iar acesta a uscat chistul... Acum sunt ok, nu mai am probleme deloc si sper sa pot obtine o adeverinta medicala de la medicul de familie ca sa pot face scoala de soferi! Eu zic sa incercati si sa cereti pararea mai multor medici, chiar daca e o bataie de cap in plus. La Bagdasar sunt medici neurologi foarte buni si nu se infig imediat la operatie... Astept noutati, vad ca n-a mai postat nimeni nimic demult.
0
05-01-2014, ora 21:46
ali80gabi
Nu este medic/terapeut
ali80gabi
Buna seara!tatal meu tocmai a fost recent diagnosticat cu un chist de glanda pineala.imi puteti recomanda un neurochirurg de la spitalul bagdasar -arseni?multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns
221 comentarii 1 2 ..... 678 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.